El punt de ruptura

"Si Espanya fos un Estat de Dret, no seria necessari explicar-ho, com ningú ho fa en el cas de França, Anglaterra, Alemanya, Suècia, etc"

L'Estat espanyol viu en una situació d'excepcionalitat. Regeix la Constitució de 1978, però no regeix perquè està suspesa en una part territorial del país, Catalunya, gràcies a un article, el 155, una llei de plens poders i de dictadura de fet, encara que tingui el sarcasme de dir-se "dictadura constitucional" o, com tradueixen els obsequiosos mitjans de comunicació -pràcticament tots- de protecció de la Constitució. També està suspesa en la seva totalitat institucional, ja que s'aplica a tots els actes del govern i les institucions amb les que aquest es relacioni. Catalunya no es pot autogovernar per exclusiva voluntat de Rajoy. El Parlament tampoc legisla gràcies al mateix individu, que l'ha substituït personalment amb el beneplàcit de l'oposició PSOE, Ciutadans i, encara que vergonyosament, també Podemos. Els tribunals, el Suprem i el Constitucional secunden la política del govern i intenten disfressar amb argumentacions jurídiques les seves arbitrarietats.

 

En aquesta situació la monarquia borbònica, hereva del franquisme, posa en marxa una campanya de propaganda per al 50 aniversari de Felip VI. Es tracta d'entabanar els súbdits amb una aparença d'eficàcia, legalitat, proximitat i senzillesa que, a part de costar-nos una pasta (com tot el borbònic) constitueix un atropellament més, una farsa i una burla a una ciutadania que aspirava a viure en un estat de dret.

 

El Borbó ja ha començat a borbonejar. Primer va ser el seu rabiós al·legat del 3 d'octubre de l'any passat, ignorant les víctimes del vandalisme policial, amenaçant l'independentisme català i donant indirectament carta blanca a les bandes feixistes d'amics i parents del govern perquè assaltin llibreries i apallissin la gent per carrer. Després la vergonyosa intervenció d'aquest ensuperbit personatge anant a explicar als seus majors a Davos que Espanya és el que no és: un Estat de dret. Si ho fos, no seria necessari explicar-ho, com ningú ho fa en el cas de França, Anglaterra, Alemanya, Suècia, etc. i tampoc pretendria fer-se reconèixer com a Estat de dret just en el moment en què una norma excepcional, el 155, l'ha suspès, encara que això, més que barrut, pertany més al camp de l'estupidesa. Va venir després un vídeo d'un dinar de la família reial, monument a la cursileria i un insult a un país que té estadístiques escandaloses de misèria, atur i desemparament així com lladronici i impunitat dels amics i parents del govern, el seu partit i els reis. La imposició del Toisó d'or, o sigui el velló d'or, dels Àustries, usurpat per aquesta casa de forasters a una nena amb un "sou" de desenes de milers d'euros que també paguen els que no tenen per menjar és ja l'última mostra de l'absoluta manca de sensibilitat i consideració d'aquesta gent per al poble al qual subjuga per la propaganda, l'engany i, arribat el cas, que ha arribat, la força bruta.

 

La barreja de violència i repressió feixistes a Catalunya (1r d'octubre, presos polítics, intervenció policial i paramilitar del territori, etc.) amb la cursileria d’aquesta monarquia restaurada per un delinqüent feixista tanca la metàfora de la Transició. Marca també l'hora 25 d'aquest Estat espanyol, corcat per la corrupció, l'autoritarisme i la incapacitat per trobar una solució democràtica i civilitzada a l'anomenada "crisi catalana" que en realitat és la "crisi espanyola". Tracta de fer-ho barrejant la brutalitat repressiva de Turquia amb la insofrible carrincloneria de Sissi emperadriu.

 

Convocat legalment al Parlament sortit de les urnes el 21D no pot procedir per una interferència il·legal i injusta del govern. Es val aquest d'uns jutges encantats de fer el paper de munyidors i bocamolls de les seves arbitrarietats i les justifica amb el cor de mitjans comprats, dedicats a tapar la seva guerra bruta i atiar la catalanofòbia, tractant de fraccionar i provocar la societat catalana per justificar una eventual repressió molt més violenta i que també tindria el beneplàcit del Borbó. ¿No va dir aquest en el seu discurs d'entronització que avui els espanyols tenen el dret de sentir-se espanyols com els doni la gana? A què ve exigir també el dret a no sentir-se espanyols o sentir-se no espanyols? Aquest dret no els és reconegut i si alguns, diversos, molts, dos milions, per exemple, volen exercir-lo, se'ls obre el cap, se'ls deixa bornis, se'ls destrossen les escoles i el sistema sanitari, se'ls intervenen les institucions, se'ls destitueixen els càrrecs electes, se'ls empresona, se'ls envia a l'exili o se'ls confisca el patrimoni.

 

Fi de la metàfora de la Transició. El feixisme de l'Estat espanyol ha arribat al final del camí, ha tancat dictatorialment totes les vies per a una solució raonable. Ha forçat el punt de ruptura. Només admet un vestigi d'arranjament si l'independentisme renuncia al seu candidat a la presidència per cap altra raó que perquè al franquista Rajoy li dona la gana.

 

És una típica provocació per justificar després més dictadura a Catalunya i a Espanya. Els independentistes no poden acceptar que el president de la Generalitat el decideixin el corrupte Rajoy i el Borbó perquè, a més de tractar-se d'una institució democràtica i íntegra, és republicana.

 

La decisió de Torrent de postergar el ple d'investidura fins a veure quina decisióadopta el Tribunal Constitucional en el nou termini que aquest arbitràriament i il·legal s'ha establert, és comprensible per un ànim d'esgotar totes les possibilitats de solució pacífica. Però em temo que serà inútil. L'Estat (Rei cursi i autoritari, govern corrupte, oposició venuda, mitjans comprats, etc.) no vol solució pacífica alguna, sinó submissió, humiliació, acatament i renuncia a l'independentisme. Per això, entre altres vergonyes, tenen ostatges polítics. La decisió que prendrà el Constitucional serà la molt espanyola i previsible de sostenella i no enmendalla. Esperar no serveix ja de res i només podria acceptar-se sota promesa solemne que serà l'última vegada que es contemporitza amb la barbàrie franquista.

 

S'ha arribat al punt de ruptura. Si no es deixa una altra sortida al Parlament de proposar un altre candidat a la presidència (a l'extrem, per què no Arrimadas? Franco ho hagués fet) aquell haurà de prendre la decisió avui ajornada. I ho haurà de fer amb totes les conseqüències (incloses les que enuncia el mafiós Casado del PP) en confrontació amb els desitjos d'un Estat amb un esperit dictatorial en el que s'observa que, a hores d'ara ni ell mateix sap com imposar una legalitat que no és més que l'arbitrarietat de l'ordeno i mano del franquisme, emparada pels jutges de la seva mateixa corda i amb l'actiu suport d'un Borbó que tracta de conservar el seu suculent lloc de feina impedint l'alliberament d'un poble i la seva constitució en República.
Comentaris
El chiste del día
Torrente ha dicho: "Este Parlament investirá al candidato que reciba el apoyo de la cámara y no el que decida un presidente o un ministro en un despacho a 600 kilómetros de distancia". No obstante nuestro amado líder Puigdemont está a 1300 km y ha decidido, por huevos, que el presidente ha de ser él sin ser ni presidente ni ministro de nada. La lógica implacable de Torrente es la que aplica Cotarelo: la de un cuentachistes.
Espectador
Mariano Rajoy està estimulat al 100% per el PSOE (Sanchez ,Rubalcaba , Gonzalez etc ,etc ) I PSC ( Iceta and company) que històricament sempre han apunyalat per l'esquena a Catalunya . Sense anar mes lluny podem recordar la traÏciò de Negrin a Companys . Mariano Rajoy no podrìa fer res del que fa amb una oposició democràtica de suposades esquerres .
Hay que comer y encima tiene la desfachatez de decir "medios comprados". ( tonto, tonto, más que tonto, ¿no sabes dónde escribes?).
Y por enésima vez que va a decir este miserable mercenario del 4%, palanganero de la burguesía catalana.
xup
el pallaso del Borbo, no ha apres res del seu besavi
José
Sr. Cotarelo, póngase cómodo y escuche a los músicos mientras se hunde el 78.
Aljubarota
Refrans portugués-català: "De Espanha ni bom vento ni casamento" "De ponent ni el vent ni la gent"
Tinet
Gràcies, mestre i company, per dir ben clarament allò que és tan evident però que sempre queda tapat pel relat mediàtic dels servidors de l'Ibex35, del Borbó i del Sobresueldos. Salut i Repùblica Catalana (i que la repressió ens sigui aviat l'agre record del cost de la llibertat!)
Albert
us heu fixat en un detall, la gent avui sortia al carrer i hi havia un acte al parlament, i per art de màgia, la Policia Nacional ha desaparegut. Covardia cap a la gent del poble català potser?
vendetta
cada dia tiene ke ser 1 octubres hasta ke vengan los cascos azules a interponerse solo asi se sentaran en mesa de negociacion alcoberro y cia esta desbordados necesitamos gente mas energica salut y republica
Bougainville
Gràcies Ramon. Potser en alguna cosa exagera, però bon article, només cal veure els comentaris furibunds d'algun cavernari que passa prr aquí.
federalista
aquest pallasso a sou de la burguesia lladre del 3 per cent, un mamarratxo espanyol que odia el seu pais, es un cas clinic de malalt mental ,ple d'autodi, o no mes be es un mercenari a sou del millor postor, en tot cas es un mamarratxo.
ciutada de tabarnia
aquest imbecil a sou dels burguessos lladres dels condats del pais del nord, no vindra mai a tabarnia li declararem persona non grata, pel nostre presi dAlbert Boadella,declarara persona non grata a aquest mamarratxo, en fi sempre en podra anar als condats pirenaics del nord, amb els seus amics pagesos indepes, amb les vaques i porcs d'osona i el bages, i pot ser puga ser mamporrerod'algu porc osonenc, aquest mercenari per diners xucla els ous de un porc, o la mamella de una vaca osonenca clar.
España esta muy podrida
Uuuuy !!! Cuanto burro españolista veo por este lugar. Y no me quejo por españolistas sino por burros. O tal vez es la misma cosa una que otra?
@Albert
tenien forçes de seguretat que no eren dels mossos i no portaben cap tipus d’identificació.
Ara volen que els que donen cops
només siguin els mossos, de cara la galería internacional.
Totalment d'acord, Cotarelo
El nivell de formació mitjana espanyol és el que és. Només cal veure la capacitat d'argumentació dels comentaris espanyoleros que van dels "aporellos" als "juajuaja" i insults. Com els que es manifesten amb l'esvàstica tatuada i la salutació feixista, cantan el cara al sol. En un forum ahir vaig llegir "los que no quieran ser españoles (es referia als independentistes) degollados y al mar". Aquest és el nivell. Que es mengin la dictadura que arriba. Potser trigarem, però acabarem marxant.
JoandelBrull
això és repressió d'Estat. ! emparant-se amb la independència judicial, de jutges prevaricadores.Lluitem amb coratge tossudament contra l'arbitrarietat que conculca els drets de les persones. Denuncieu-ho !
Jan
Puc arribar a entendre aquest espanyolisme, tant rabiós, perquè darrera hi ha un nivell intelectual molt baix.
Narcís ( sempre n'és un plaer llegir persones tan netes i coratjoses ! )
Com sempre, gràcies per sa integritat i , de ben segur, com s'ha d'esforçar per no deixar de ser-ho en un estat com aquest, estat que no té res de polític ni de democràtic ni d'humà ! PD: estat que ' juga ' a imperar fatxenderament d'allò més infantiloide i a delinquir institucional d'allò més vil !
Racional
Ja, ja,... hoy te has superado Cotarelo, difícil encontrar tanta bilis. Un ejemplo: "El Borbón ya ha empezado a borbonear. Primero fue su rabioso alegato del 3 de octubre del año pasado, ignorando a las víctimas del vandalismo policial, amenazando al independentismo catalán y dando indirectamente carta blanca a las bandas fascistas de amigos y parientes del gobierno para que asalten librerías y apaleen a la gente por la calle." "Moncloa ha ganado", ja, ja,.. "
Cotarelo president.
gràcies Cotarelo, sempre és un plaer llegir-lo i escoltar-lo
fa pena pensar que hi ha molts espanyols, que no combregan en tota aquesta merda, que les elits, els polítics, la monarquia, el clero han convertit l'estat espanyol i que no tenen veu per denunciar-ho públicament...i com més missatges hi ha de trolls pagats per un cni desesperat, dient rucades dins els digitals, això és l'indicador que anem bé,...aneu dient, que nosaltres anem passant..SOM REPÚBLICA...VISCA CATALUNYA !!!
Carabassa
Ja posats a fer i per embolicar la troca proposaria l'Arrimadas. Per marcar paquet. "Va a ser que no" que tan els agrada dir. I despres ja veurem..... qui dia passa any empeny i ells continuaran tan o mes neguitosos.
Enric
1 = Sr. Cotarelo ... Amb la mà al cor crec que el Sr. Torrent ha ajornat i ajornarà el ple d'investidura amb l'objectiu de que el President Puigdemon no sigui (re)investit President; aquesta és la motivació d'ERC. Això de que, segons dieu, l'ajorna, i ho fa, perquè i fins "a veure quina decisió adopta el Tribunal Constitucional!, no hi estic gens d'acord; d'entrada en rigor no es dirimeix això fins que no hi ha una sentència ferma sobre la qüestió de fons ... (cont.)
Enric
2 = (cont.) i no cal dir, perquè la decisió del TC, sigui propera o llunyana, sigui provisional o definitiva, no serà altres que el NO a la investidura del President Puigdemont ... i això el Sr. Torrent i ERC ho saben. Juguem amb el temps al seu favor, perquè la gent vagi desil·lusionant-se, refredant-se del suport a Puigfdemont, etc., (cont.)
Enric
3 = (cont.) o vagin corrent o exhaurint-se segons quins terminis legals ... I sempre diran (ERC) que ho han fet amb la millor de les intencions, però que ja s'ha de cloure tot plegat (naturalment sense el President Puigdemont, i abandonat en l'exili) ... Ah!, i aleshores president autonòmic, parlament autonòmic, Generalitat autonòmica, i Au! a veure si a les properes eleccions (al cap de 4 anys) finalment assoleix la seva fonamental ambició: governar. Sr. Cotarelo, això és el que penso.
EREP
Estic molt nervios, hauriem de fotre el camp de aquest apis,dons apesta, amb els seus "a por ellos" i la seva "barbaria", els seus corruptes polítics; dictadors de empresonaments i fugitius, que els seus lladres corren hi campen tranquil ament pels carres . ha on se vist aixó?.Hi fotre el camp d'Europa que su mira com si rés. Luxemburg tambe hi és hi es un patit estat hi ningú li diu rés. Perdon-heu la expressió, pró aixó "es can pitolet". Amb fot fastic ser d'ha ser d'aquest país. ¡¡¡ Visca Cat

envia el comentari