Qui guanyaria unes segones eleccions, Rajoy o Puigdemont?

"El PP és un partit articulat a l'entorn del BOE i l'Ibex no té clemència amb els que perden el poder i es queden sense expectatives de recuperar-lo perquè han estat substituïts. Així van morir, fa temps, l'UCD i, no fa gaire, UPyD"

Aqui perjudicarien/beneficiarien més unes noves eleccions, a Carles Puigdemont o a Mariano Rajoy? Naturalment, és impossible fer una previsió exacta d'un supòsit sense precedents en aquest país. Però és de suposar que una nova crida a les urnes provocada -i això és decisiu- pel hooliganisme autoritari de Madrid mantindria intacta la mobilització dels electors independentistes i, per contra, faria molt difícil que es conservessin, almenys al mateix nivell, els nivells de participació dels unionistes menys compromesos. Sobretot, un cop ha quedat clar que la màxima participació també és incapaç de configurar una majoria unionista.

 

El fet és que unes segones eleccions convocades des de Madrid -tant és que les decreti el Tribunal Constitucional o el propi govern del PP- obririen unes perspectives tràgiques per al partit de Mariano Rajoy, amb un candidat enfonsat en el descrèdit i unes expectatives probablement per sota dels quatre diputats. I una nova humiliació a Catalunya acceleraria la descomposició del PP en favor de Ciutadans, que des del 21D dispara tots els seus canons contra la gestió de Soraya Sáenz de Santamaría i, en genèric, contra la corrupció que assetja la franja més decadent de la dreta espanyola.

 

El PP és un partit articulat a l'entorn del BOE i l'Ibex no té clemència amb els que perden el poder i es queden sense expectatives de recuperar-lo perquè han estat substituïts. Així van morir, fa temps, l'UCD i, no fa gaire, UPyD. No, el PP no es pot permetre unes altres eleccions a Catalunya. Aquesta és la força real de l'independentisme en aquesta crisi després de la crisi.
Comentaris
Política ficció
Dubto que Rajoy es presenti a MHP de la Generalitat. Tampoc crec que Puigdemont es postuli com a president espanyol i resident a La Moncloa. Per tant el titular no vol dir res; absolutament res.
Victor
Res d'eleccions. El que cal és governar amb majoria absoluta i treure el millor resultat possible en les municipals, les Europees i les més que probables generals. Hem d'ocupar els espais de poder que ens dona la victòria del 21D i continuar buscant passar del 50% a totes les següents.
Ramon
Em fa l'efecte que si anem a noves eleccions, els que imploraran candidatura d'unitat sobiranista seran els que ara s'estan fent adults "en los bares".
unes noves eleccions
serien un jaque mate a la monarquia i un hola republica catalana.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
LAS Tornaria a GUANYAR INES ARRIMADAS y al LORO que ara no puji més EL P.P. Y ELS SOCIALISTAS Despres tindrien A INES ARRIMADAS DE PRESIDENTA ¿ AIXO BUSCAN ELS DEL PDECAT I E.R.C.? VOLGUEN FER ALGU IMPOSIBLE Volguen Fer a Puigdemont President saben ELS MOLTS PROBLEMES QUE AIXO PORTARIA Hasta per el NOU PRESIDENT DEL PARLAMENT No nomes per PUIGDEMONT ¿ PER QUE NO ENTREGA EL ACTA DE DIPUTAT PUIGDEMONT ? Per què no fa un PAS AL COSTAT Con va fer ARTUR MAS
Joan de.canyamars
Hem de resistir i seguir posant en contradicció el sistema no democràtic del 78 fins que implosióni. No falta gaire.
Bacoretta
Qui tindria que presentar-se a unes eleccions a Catalunya es el TC i així quedaria constancia a qui representa de veritat a qui representa, ara, sembla una corretja de transmissió.
Els tripartits
Inés Arrimadas va guanyar clarament a Puigdemont el 21D en escons i en vots. A qui no va guanyar C's va ser el tripartit JxCat + ERC + CUP. De la mateixa manera que en 2006 Artur Mas va guanyar en escons i en vots a José Montilla, però no al tripartit PSC + ERC + ICV. La política és així. Qui no ha guanyat mai a Catalunya és el PP. Al·ludir a Rajoy, que és president nacional i no autonòmic, de què serveix?.
Per a Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Pq fer això que dius, voldria dir que qualsevol vegada posterior que hi hagués qualsevol discrepancia, hauries d'abaixar el cap. Pq a la mínima t'amenaçarien amb un 155. Per tant a callar. Ja haurien acabat amb tu una vegada. Quina diferència hi hauria? No podem renunciar a Puigdemont. I no pq sigui ell, sinó pel que simbolitza. Simbolitza el teu vot. El que val. simbolitza que el tria els votants de Catalunya. encara que no l'hagim votat.
pep - manresa
Víctor, si vols passar del 50% la millor manera és no claudicar, mostrar fermesa en les teves conviccions i decisió en les teves accions, només així generes empaties i et fas creïble als ulls dels menys compromesos. Trobo comprensible però poc raonada l'actual actitud d'alguns dirigents polítics, sembla que algú hagi agafat l'herència de la puta i la ramoneta, si acotem el cap ens acabaran d'aixafar, la millor manera d'alliberar els empresonats és no cedir fins que s'hi vegin obligats.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Tot politic que va JURAR LEALTAT AL 155 I A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA a de MARXAR JA ,alguns politics de BRUSSEL-LES ENTREGAN LA SEVA ACTA DE DIPUTAT ¿ PER QUÈ NO U FA PUIGDEMONT ? Esquès millor que consevol altra politic ? NO El cuan era Alcalde de Girona va tenir un CAS DE Corrupció que encara investiga la Justicia CREC EL PDECAT o E.R.C. Tindrien que proposar unaltra Candidat i evitar problemes PUIGDEMONT SIMBOLITZA LA A LA DRETA .A LA CORRUPCIÓ I RETALLADES
Ramon
Més amunt n'hi ha un que té per objectiu l'acabar amb el que anomena amb llenguatge de les televisions del sistema com "règim del 78". Per mi que aquest s'ha equivocat de procés. El nostre és, o almenys, era, per aconseguir que la nació catalana sigués independent.
Ramon
Als del "Si tu no vas, vuelven ellos", no els agrada el títol de l'article. Però és ben bé així. O Rajoy o Puigdemont. Entenent-se lògicament per Rajoy tots aquells que no volen la presidència de Puigdemont. Qui no vol la presidència de Puigdemont està del mateix costat que Rajoy.
RSTGQ
Jo repetiria eleccions sense ni dubtar-ho. Veure al PP fora del Parlament no té preu.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
JO Tambe apostu per altres ELECCIONS CATALANES , SI GUANYA E.R.C. LES ELECCIONS I NO EL PDECAT .. EL PRESIDENT DE CATALUNYA ¿ Sera de Junqueras o Puigdemont ? Ja esta be de tan Govern de Dretas a Catalunya i asobre Corrupta que nomes fa retallades socials i baixar impostos als Rics con fan els del P.P. Tambe de dretes con els CIUTADANS = PDECAT de Dretes
Fat Boy
Al Pages i Canaleta. Et recordo que a qui aplaudeixen el PP i C's al Parlament son al Coscu i al Franco, no al Puigdemont. Necessites fosforo ferrero i/o cues de pansa.

envia el comentari