Espanya o la construcció de l’enemic

“La maquinària criminal, repressiva i judicial de l’Estat està preparada per garantir la impunitat de qualsevol règim espanyol, dictatorial o democràtic, davant d'un suposat enemic de la pàtria"

“L’Estat pagarà el preu de treure Puigdemont del mig, assumint el descrèdit de les seves institucions. Però l’Estat és fort i no donarà la batalla per perduda”. L’exlíder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba la clava amb una definició exacta Espanya, una nació disposada a absolutament tot per mantenir-se viva –que no dempeus, que implica dignitat i legitimitat-, conscient que només sobreviu si construeix enemics per destruir-los posteriorment. L'obsessió per la unitat d'Espanya ha provocat una guerra civil, ha sostingut 40 anys de dictadura, ha bastit una Transició a la democràcia amb violència i centenars de morts sense despentinar-se i ha exercit el terrorisme d’Estat pagant policies i guàrdies civils perquè assassinessin membres d’ETA, per citar només els exemples més coneguts.

 

Rubalcaba ha anat al moll de l’os quan ha assegurat que Espanya està disposada a desacreditar-se com a Estat democràtic i que té armes per guanyar la batalla. La Història avala aquesta afirmació: Ha matat i mai no li ha tremolat el pols. Els GAL i el senyor X sabien que al darrere tenien unes clavegueres de l’Estat, una justícia i un sistema de partits polítics que avalarien els assassinats perquè els espanyols de bé entendrien que s’estava protegint la unitat d’Espanya. Algun policia i algun guàrdia civil a la presó, i ben aviat un indult. La maquinària criminal, repressiva i judicial de l’Estat està preparada per amagar el que calgui i garantir la impunitat de qualsevol règim espanyol, dictatorial o democràtic, davant de qualsevol acció per aniquilar un suposat enemic de la pàtria. 

 

I en el cas de l'independentisme, i més concretament, de Carles Puigdemont, l’Estat està disposat a tot per impedir que un representant legítim sigui president. I tot no només vol dir posar policia a obrir maleters de cotxes, a obrir el clavegueram del parc de la Ciutadella i a passejar-se per un aeròdrom de paracaigudistes, sinó vulnerar l’Estat de Dret, amenaçar càrrecs electes, alterar el resultat de les urnes i posar tot un sistema judicial i policial al servei d’una obsessió: Detenir el president legítim de la Generalitat i l’únic candidat amb el suport necessari per a governar. Amb tècniques de lluita antiterrorista i amb penes de presó i tracte equivalent.

 

Espanya només practica el llenguatge de la humiliació i la derrota. Un exemple: El 2011, quan precisament Rubalcaba era ministre de l’Interior, per comptes d’anunciar que ETA renunciava unilateralment a la lluita armada i prenia la via política sense contrapartides ni negociacions, Espanya va parlar de “rendició” i victòria policial i judicial. “ETA ho va deixar perquè estava a punt de ser derrotada, no aguantava més”, va dir el ministre recentment. Com sempre, els titulars madrilenys no tenien res a veure amb la lectura que va fer el món del gest de pau d’ETA. Amb Puigdemont comença a passar el mateix. 
Comentaris
ESPAÑA MISERABLE
No hi ha res a fer
Ciutadana farta
“Castilla miserable, antaño poderosa, envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora “ , salut i republica!!!!!!!!
Robert (Barcelona)
Com sempre, un article valent, clar i molt encertat. De vegades no som capaços, per por, de descriure tan clarament la realitat com ho fa aquest article, que combina, com fa habitualment l'autora, fets històrics amb actualitat. Li dóna un plus de qualitat que no es troba en altres diaris, sí en el director Salvador Cot, el qual també aporta sempre un plus respecte a altres opinadors del mercat
Fat Boy
Detenir Puigdemont?. Si ja van organitzar la matanca de la Rambla, que els impedeix assassinar-lo?. Aixo per no parlar del cas Scala.
Carles Bondía
Puigdemont a Bruseles i a Copenhague ha fet puré la imatge del estat espanyol. Cada día anem guanyant aquest pols democràtic. que segueixin inventant, nosaltres seguirem fent passes per a la recuperació de les nostres institucions i l'alliberament dels nostres representants. Visca la República!
Jordi Català Sobirà
No s'ha de parlar d'Espanya com un ens abstracte, perquè només és una plataforma de lladres que es dediquen a saquejar l'erari públic. Això, i només això, és l'única raó de ser d'aquesta invenció estatal i pseudodemocràcia, no homologable amb cap altre país del món. La bandera només és un instrument per mantenir a la població idiotitzada i incapacitada per fer cap revolució social com la que necessitaria aquest país dominat per una oligarquia caciquil decimonònica.
me mondo
Sra. sus referencias a eta la delatan, así como su ignorancia de la historia, ahora resulta que la guerra civil fue por mantener la unidad de España dice. Por supuesto que la eta fue vencida, como no podía ser de otra manera, sus carnicerías eran un viaje a ninguna parte, como creo que lo es y sin ánimo de comparar una DUI sin apoyos.
LoPep
Molt bé tot l'article, tot i que personalment m'hi sobra ETA. Primera perquè és comparar-nos amb qui no ens hem de comparar, ja que allò és una altra història molt diferent de la nostra, i ja els agrada prou als espanyols de voler-nos posar al mateix sac davant l'opinió pública internacional. I segon perquè ETA va ser derrotada, va rendir-se.
...SIEGFRIED...
...EL QUE ESTE LIBRE DE CULPA...QUE TIRE LA PRIMERA PIEDRA...
Una opinión diferente+
¿Ahora es el Estado quien atenta contra el Estado de Derecho? Gemma, por mucho que intente victimizar a Puigdemont y los demás políticos independentistas como perseguidos, la verdad es que se saltaron la Ley, como usted o yo nos la podríamos haber saltado, y eso tiene consecuencias. Y España no es algo tan sobrenatural como lo dibuja, España es la unión de pueblos y de millones de personas donde la mayoría quieren vivir unidos, incluído el pueblo catalán.
S.Mas S.
Que Espanya està desfeta és facilment constatable. El fracàs de l'espanyolisme és un fet impossible de negar. La destrucció d'Espanya a mans castellano-madrilenyes ve de lluny, anys esforçant-se els castellans en fer-se amb el domini del territori i el taranna de totes les nacions de l'estat, en desfer la incipient confederació Iberica per fer un estat castellà monolitic i autoritari on qui no és acastellanat no te dret a la existencia. Conseqüentment cap no castellà no vol ser espanyol.
gemmaguilera
Heu perdut seguint les vostres pròpies falàcies i ara se us menja l'odi i la vergonya. Orgull ferit, i us dediqueu a insultar a tot un país. Com a mínim, pareu d'anar a votar com zombis i deixeu que governi algú que tingui alguna idea constructiva. Deixeu-nos ser feliços. Per cert, aquest article és xenòfob, insultant cap a qui se senti espanyol i incita a l'odi. Tu no ets periodista.

envia el comentari