Ni oblit ni Borbó

"A Puigdemont l'amenacen amb la presó des del Tribunal Suprem fins a l'últim quillo que vol fer-se famós dient-li Puigdemierda. I amb arguments jurídics de la mateixa consistència"

"Cal oblidar els vells clixés del passat i els estereotips passats de moda que se'ns han atribuït, així com les llegendes sobre Espanya", ha dit el rei espanyol al fòrum de Davos. "L'1 d'Octubre és un dia sobre el qual haurem de girar full i oblidar-lo", diu Enric Millo, el delegat del govern espanyol a Catalunya. Oblidar. Sempre oblidar. La legitimitat de l'actual règim espanyol es basa en el silenci sobre el seu origen, en la impunitat dels criminals que el van pactar, en el mig metre de terra que hi ha sobre els morts de 114.000 famílies, assassinats sense dret a làpida. Una violència antiga, però vigent. Per això Felip de Borbó i Enric Millo demanen esborrar de les retines de tothom -catalans inclosos- que, a Espanya, la brutalitat és una forma de fer política.

 

En aquest sistema, la Guàrdia Civil es permet acampar, durant un dia sencer, en una entitat honorable com Òmnium Cultural. I és gràcies a aquest autoritarisme que tots els poders de l'Estat treballen en connexió permanent per evitar que es traslladi al ple del Parlament el resultat de les eleccions que ells mateixos havien convocat el 21 de desembre. A Puigdemont l'amenacen amb la presó des del Tribunal Suprem fins a l'últim quillo que vol fer-se famós dient-li Puigdemierda. I amb arguments jurídics de la mateixa consistència.

 

Però aquesta vegada no hi haurà oblit en què tornar a fonamentar el règim de sempre. La majoria d'aquesta societat recorda i recordarà les responsabilitats de les persones que els han negat els drets polítics i la integritat física. Per això la República Catalana és una idea irreversible.

 
Comentaris
G
És democràtic? Que surti la noticia d'en Felipe al Fòrum de Davos a la Vanguardia i no es pugui fer comentaris? la Monarquía no ens representa, ens ignora, deixem de paga'ls-hi el sou.
Exacte
No cal dir ni més ni menys, ara actuar en consequència i sense pausa, i ja no pararem.
Victor
I tant que no oblidarem. I exigirem responsabilitats i els hi farem pagar. Des del Llarena fins al Rajoy, al Millo i tots aquests sembradors d'odi
Ayla
Els catalans no volem oblidar. I no pararem fins que tots vosaltres, patètics fills de puta, pagueu tot el que ens esteu fent. Portem molts anys d'espera. Podem esperar una mica més. Tard o d'hora pagareu. Ni oblit, ni perdó. SOM REPÚBLICA I HO SABEN.
EXPAT
En fa pena la gent que no veu la realitat.
Carles Viñals Casado
Acabo de veure la pel.lícula "L'instant més fosc". La recomano a tothom que encara no tingui les idees prou clares pel que fa al conflicte que ens enfronta amb Espanya, i per refermar en les seves conviccions als lluitadors per la República Catalana, No us la perdeu.
el 50%
avui ja ha dit el m.rajoy que, "ni encara que siguem més del 50% (que ho som i de llarg) la cosa no canviaria", o sigui, que el pròxim que digui (comuns, erc o qui sigui) "s'ha d'eixemplar la base del independentisme" serà una mentida, per tenir-nos quiets....espero que aquí no hi ha una jugada d'algú molt grossa....qui no va voler Proclamar la República?...volen els nostres polítics tirar endavant o tot era una jugada de poders entre ells?..i mentrestant el Poble que el fotin, oi?
Joan
Potser els podrem perdonar algun dia en consideració a la seva condició actual de víctimes del supremacisme en que viuen, però oblidar mai.
Ramon
L'1-O no va ser qualitativament gaire diferent d'Arenys de Munt i de cap consulta popular posterior. I figurava que sí que havia de ser-ho. Almenys així ho garlava ERC, la del metro quan Arenys i el cafè i les cares llargues quan el 9N. Si les hòsties que van repartir els espanyols ens atien les ànsies separatistes, magnífic. Però ni era aquesta la teòrica ni això canvia res de l'engany i el desastre polític que va significar l'1-O.
Harta de fachas
Ramon, podries explicar-ho un poquet més això del desastre polític de l'1-O. No sóc del Principat ni visc allà. Vaig haver de fer un llarg viatge per estar-hi, a cosa feta, per col·laborar... per què m'eixia del cor. I, fins ara, em sentia molt orgullosa d' aquell dia que vaig passar a la porta d'un colege electoral. Què vam fer mal?
Pol
No oblidarem la banda del 155 capitenajada pel partit mes corrupte d’Europa
Narcís ( és veritat que hi ha un ésser que cobra 8.500. 000 euros públics per ser " moderador, àrbitre i representant d'aquest estat, de tot ell ? Sense comentaris .. cada vegada que bada boca ja es delata prou .. d'allò que vol viure, viure folgadament fora mida ! )
Catalunya sempre fou tractada així .. sia de paraula, sia d'obra , sia per omissió .. però el cantar " a por ellos " a cops de porra, a cops d'animalitat física i a cops de pilota de goma .. ha estat el súmmum, la gota que ha fet vessar el vas i .. per sempre ! PD : cap persona que estimi en català, que estimi la justícia i que estimi llurs fills .. oblidarà mai per mai aquesta bestiesa i .. la resta !
Ramon
Entenc, senyora o senyoreta Harta de fachas, que si no viviu al Principat potser no us va arribar la teòrica de com figurava que seria aquella consulta en relació amb totes les anteriors d'ençà Arenys de Munt. Aquella figurava que seria vinculant i que ja comptaria amb totes les característiques de qualsevol altra consulta oficial que s'hagués fet, ja que per això estaria emparada en una nova legislació, pròpia, desconnectada de l'espanyola. El pla sempre em va semblar estúpid. Però...
Ramon
Però hi vaig col·laborar. Com vos, senyora o senyoreta Harta de fachas. Hi vaig col·laborar tot i pensar que el pla era estupidíssim perquè em semblava obvi que Espanya hauria fet el que va fer: llevar validesa a la desconnexió, més obvi encara era que no es mobilitzaria el NO i que tornarien a armar-ne alguna per atemorir la participació. Com porten fent-ho des d'Arenys de Munt. I em vaig quedar curt: fins i tot els Mossos van enretirar urnes! Voleu major desastre polític?
Ramon
Tot i així, va, vinga, endavant les atxes. Legitimitat la tenim tota. I la raó. Endavant malgrat tot perquè, jo pensava o volia pensar que la opinió internacional que no ens l'ha guanyada una raó nacional que ni tan sols l'hem sabuda o volguda explicar, potser ens la guanyarà la pietat que despertaven les imatges de les hòsties. Endavant, doncs, va. Però és clar, tirar endavant només tenia sentit si hi havia lligat algun suport exterior o algun pla de defensa del pas donat. Cal que continuï?
O Vichy o Churchill
els poders francesos van optar per claudicar abans de la batalla, els anglesos van decidir lluitar. Els principis democratics basics son els pilars on ens hem de fer forts i no modificarlos perqué l’estat ens deixi o no fer.
Marta de Sabadell
I de tot plegat els trist paper que foten els sociates de merda llepant el cul del PP i Ciutadans. QUina vergonya !!
Ramon
El Rayo Vallecano té tot el dret de desitjar guanyar al Bernabeu. I d'intentar-ho. Només faltaria. Però si surts a l'atac tenint un equip molt, molt inferior, passa el que els va passar fa una o dues temporades. Que te'n foten 10 i l'entrenador s'ha d'exiliar a Mèxic. El cúmul de cagades que portem fent des del 2010 -concretament des del moment que Reagrupament i Solidaritat van fer candidatures separades-, havia de dur-nos indefectiblement a l'actual ensulsiada.
españa, sotanes i sang
españa es la porra de sang i fetge i res més. españa, es gurtel gobierno de españa i res mes. españa es el opus-dei, banda de lladres amb sotana que ens han robat moltes empreses per part del fraile de Sarria
Harta de fachas. Entesos, senyor o senyoret, Ramon
I moltes gràcies per la seua consideració de respondre al meu desconcert. I en són molt els dubtes que hem tingut els independentistes "perifèrics" i molta la soletat dels que quedem per aquí. Sempre havia sigut tot bronco, dificultós, en minoria absoluta, marginats, perseguits... I, per fí, sembla que és possible! Home, a mi tant de somriure i clavellina ja em va sorprendre, però vaig pensar que potser m'equivocava jo, tan radical sempre. No sé, amic, potser m'he fet vella. Seguirem! VCLl!
Jordi Estelada
NO PARAREM FINS ACONSEGUIR LA REPÚBLICA. Ens hauran de tancar a tots a la presó, i ni així podran anorrear-nos.
EREP
¡¡¡ Felicitats M.Rajoy !!!, si, perque Vte. passarà als llibres d'historia, com el pitjor gobernant del estat español. Vte. i la seva visapresidenta Sra. la Santamaria; en el fondo en fan pena, dons no crec que puguin dormir gaire tranquils amb la cargue del tractament que donen a la gent que no pensa com vostes.
Corresponsal de guerra
És curiós que jo llegeixi per primera vegada "Puigdemierda" en el seu "article". Vostè em recorda a en Joseph G. com "Europe wake up" em recorda a "Deuschland Erwache". Miri el diccionari i faci memòria.

envia el comentari