Puigdemontfòbia

"La premsa, els jutges, la policia, els polítics de totes les ideologies possibles... tots senten un terror instrínsec i profund per aquest ex pastisser de Girona"

La Viquipèdia diu que la fòbia és una "por intensa i específica a un objecte o situació concreta". Jo ho matisaria lleugerament, perquè la fòbia no és només tenir por d'alguna cosa. És un pas més de la por. És un espai que mescla perfectament el pànic, l'odi i el fàstic. És a dir, la fòbia es manifesta quan una cosa ens provoca tanta por que acabem odiant-la o, encara més precís: quan odiem tant una cosa que la seva sola presència ens provoca un estat de pànic i repugnància. Fins ara coneixíem moltes d'aquestes pors salvatges i descontrolades. La por/odi als espais tancats, la por/odi a les aranyes, als estrangers, als animals, a la foscor... però l'Estat Espanyol ens ha ofert una nova dimensió del concepte de fòbia. La por/odi/fàstic al president Puigdemont. La por/odi/fàstic que parli, que escrigui, que viatgi, que voti o que sigui president de nou. No poden suportar-ho. La premsa, els jutges, la policia, els polítics de totes les ideologies possibles... tots senten un terror instrínsec i profund per aquest ex pastisser de Girona. Un fàstic incontrolable.

 

La fòbia és tan bèstia que han engegat una mena de súper estructura paramilitar per blindar Espanya i evitar que Puigdemont torni a casa. Mireu si els fa por, el president, que han mobilitzat l'exèrcit, la policia, els aeroports i els ports amb l'única missió de no deixar-lo passar. Com si tinguessis aracnofòbia i blindessis casa teva amb un mur de formigó, un fossar ple d'àcid i una petita milícia d'agents de seguretat perquè no entrin aranyes. Demencial, oi? Doncs bé, això són les fòbies. No tenen sentit ni proporció. Són absurdes i, habitualment, et fan fer el ridícul.

 

Ningú es mostra orgullós de les fòbies. La gent les amaga. Només quan et quedes tancat en un ascensor acceptes, a contracor, que tens claustrofòbia. Només si apareix una aranya confesses que et fan veritable pànic. Perquè una fòbia és ridícula. Doncs l'Estat Espanyol està tan terriblement espantat que ha declarat obertament la seva fòbia. Tenen por, fàstic i odi a Puigdemont. El símbol i la personificació de totes les seves pors endèmiques. La por a ser un estat fallit, la por a la democràcia vertadera i la por a l'independentisme. Per això fan el ridícul. Per això mobilitzen tots els seus recursos i els seus diaris. Per això s'han tirat a la piscina de la campanya de l'odi. Per por.

 

Siguem pietosos. No ens enfadem ni els critiquem. No insultem els jutges o els polítics. La fòbia és innata i irracional. Surt de dins i no pots controlar-la. Ajudem-los a superar aquest trasbals amb comprensió i empatia.
Comentaris
Més fòbies
Algunes pàgines web (exemple weloversize) contenen la paraula "gordofobia", que es defineix per si mateixa. Potser alguns no suporten a Junqueras per ser gros (per "gordofobia" pura) mentre que d'altres no suporten a Puigdemont perquè el consideren gilipolles (es podria anomenar "gilipollifòbia"), no només per Puigdemontfòbia.
me mondo
El eterno victimismo, todos contra mí/nosotros..... Por otro lado nadie impide volver a Puigdemont, dejen de mentir.
Jordi Estelada
Comprensió i empatia? Per favor, si són tots uns tarats!
Jordi Comasobirana
Allò que era sospita es confirma: els opinadors que es fan dir Més fòbies i me mondo són també uns tarats!!
Narcís ( no n’és ni fòbia .. el representant/ abanderat/ portaveu, tot plegat, nostre president, com president de Catalunya amb tot allò que implica .. és el mirall on ells s’hi veuen del tot defectuosos/ el que són .. i sempre s’hi veuran, sia humanament, sia econòmica, sia moral ! )
Molt bo això de ' les seves pors endèmiques . . . . . ' , però, sobretot, una por que no esmenta l'autor " la por a deixar de robar/ delinquir o apropiar-se'n d'allò que no els pertany " ensems amb ser damunt nostre via lleis .. usurpacions .. plagis .. tot plegat, pirateria de tota mena àdhuc intel·lectual ( i no se n'amaguen .. aquest és llur alt grau d'honor ! ) ! PD: per si encara algú no ho tenia prou clar .. sempre ens hi han tingut de terra conquerida que no pas d' espanyols !
Pitxolí
Puigdemont obliga "Madrid" a actuar mostrant al món la seva naturalesa, contrària a la llibertat i a la justícia. Per això l'odien tant.
Ramon
El que als espanyols els passa amb Carles Puigdemont a mi em passa amb José Bono. Va més enllà de la política. És fàstic. Repugnància física. Cada paraula que diu, i com la diu, i l'expressió que fa o que intueixo que fa. També em passava amb Ramon Miravitllas.

envia el comentari