ETA sí; ERC no

"El debat jurídic de l'època (febrer de 1987) va determinar que Ioldi conservava els seus drets polítics intactes i que, en conseqüència, tenia dret a assistir a la sessió d'investidura"

"Però si quan hi vaig anar jo van bolcar un cotxe de la policia i tot!", explica Juan Karlos Ioldi en una entrevista en exclusiva a El Món. Fa 31 anys, Ioldi havia estat detingut per pertànyer a un comando d'ETA i estava empresonat, preventivament, a Herrera de la Mancha. No només això, sinó que també estava sancionat per haver participat en accions de resistència col·lectiva dins de la presó. En aquell moment, l'esquerra abertzale volia utilitzar el debat d'investidura només com a arma de propaganda, sense cap possibilitat real de formar govern ni, encara menys, de disputar-li la lehendakaritza a José Antonio Ardanza.

 

Però tot i així, el debat jurídic de l'època (febrer de 1987) va determinar que Ioldi conservava els seus drets polítics intactes i que, en conseqüència, tenia dret a assistir a la sessió d'investidura. I així va ser, encara que -com recorda el propi Ioldi- aquells fossin moments de màxima tensió política, en un context duríssim de violència i sang.

 

Aquella sessió d'investidura va ser moguda. Hi va haver manifestacions, càrregues policials i els aldarulls que caracteritzaven aquells temps al País Basc. En acabar el seu discurs, Juan Karlos Ioldi ho va deixar tot molt clar: "La lluita armada continua i continuarà". I va baixar del faristol... Tres dècades més tard, Oriol Junqueras es quedarà dins la cel·la. Per violent. Que equival a dir perquè els surt dels collons.

 

 
Comentaris
J.M.
Miserables fins al moll de l'os
Ramon
No n'estic del tot segur, que el facin romandre a la presó només per aquesta raó.
terrassenc
El govern espanyol i els amics del pont aeri saben perfectament que ERC és el seu gran perill, per això no tenen cap escrúpol en fer-li la pinça: el gobierno des de fora i els convergents (CDC/PDeCat/JxCat) des de dins.
Averua no cumpareu
Saldavó, tot i que es vritat u que dius, no te res a veura am els dalictes cumatits par en Carlas Puchdamon, am tot el respecta
per "Ramon"
per tu és una estrategia, oi?...pel que crec entendre de tots els teus comentaris, tu creus que hi ha un pacte amb erc i l'estat castellà, no?...el 27-O van fer-se enrere TOTS, inclús la cup...quan siguem republicans d'una vegada, haurem d'exigir (a tots) que ens expliquin, que va passar aquells dies.
Andreuenc_Dani
Quin Estat més misserable...
Narcís ( el que fan amb persones humanes i exemplars així com amb Catalunya o univers català n'és pecat mortal ! ) ( però si un tipus àdhuc digué ' acabará como Companys ' i .. rient-se'n ! ) ( quina persona de llei o d'allò més bona gent, sigui d'on sigui d'aquest estat .. pot ser feliç amb aquests
Sense comentaris .. àdhuc, de ben segur, llurs drets forals també respectats .. fos només per si .. qui tingui orelles que hi senti ! PD: aquest estat verament és .. allò següent a impresentable !

envia el comentari