L'ull que va agredir una bala

"Els ciutadans que volien votar han estat els violents i els policies armats, les seves víctimes. L'ull d'aquest ciutadà va agredir la bala del policia"

Aquest home pobre de moral que es diu Zoido ha donat el to, aquest dijous, de l'actitud i voluntat del govern de l'Estat respecte a Catalunya. El ministre del Piolín ha acusat d'"agressor" Roger Español, l'home que ha perdut la visió d'un ull a causa d'una bala de goma -prohibida pel Parlament de Catalunya- disparada per la Policia Nacional amb total menyspreu per la legalitat catalana. Zoido ha aportat un grau extra de cinisme a la tesi oficial de Madrid: Els ciutadans que volien votar han estat els violents i els policies armats, les seves víctimes. L'ull d'aquest ciutadà va agredir la bala del policia.

 

Aquesta mateixa postjustícia és la que s'aplica a les institucions catalanes i als seus representants electes. Per això el fet que els presos polítics catalans hagin acceptat la legalitat espanyola no serveix per alliberar-los, sinó per escarnir-los públicament abans de negar-los la possibilitat fins i tot de representar la voluntat democràtica dels seus electors. Puigdemont no pot ser president encara que la justícia espanyola hagi comunicat als tribunals belgues que han deixat de reclamar-lo per cap delicte. És no i prou.

 

Aquest és el context real i per això l'independentisme no té una pista on aterrar institucionalment, ni que sigui de forma provisional. D'aquí que el discurs que aconsegueix representar els votants independentistes sigui el d'Ernest Maragall i no pas el de Roger Torrent. Veurem com evolucionen les coses els pròxims dies, però Puigdemont continua mantenint-se dins del cos central del relat de l'independentisme social.
Comentaris
Tens rao Salvadó
Por, ascolta, ca van sé tres ferits numés, dons
Narcís
Aquest bon home n'és la representació pragmática d'allò que és aquest estat ( verament tot el que digué feia enrojolar .. tanta misèria/ vilesa enllaunada no té parangó .. quina manera de capgirar, falsejar, tergiversar, traslladar més ridícula, més patètica àdhuc més criminal tot el que passà ! ) ! PD: com pot, poden, tractar així sos mateixos espanyols tot portant-els-hi al seu joc amb aquesta nul·la consciència de veritat, de bé?
Carles Viñals Casado
Els catalans, com els jueus abans de rebel.lar-se, aguantarem totes les humiliacions imaginables. En altres paraules, encara no ens han atonyinat prou i compteu que ho faran. Llegiu TREBLINKA de Jean-François Steiner. Hi trobareu, salvades les distàncies, innegables paral.lelismes entre aquella història jueva i la nostra i motius de reflexió. Llegiu-la si més no perquè Felipe VI, Rajoy, Zoido, Montoro i un llarg etcètera, no voldríen que ho féssiu i, si pogueren, segrestarien el llibre.
Carles Viñals Casado
Sabem què els feren als jueus, però no com fou possible que ells mateixos arribéssin a assumir-ho i acceptar-ho. Els prenien l'ànima abans de prendre'ls la vida; a nosaltres ens deixaran la vida després d'haver-nos pres l'ànima. Esdevindrem morts vivents si els la lliurem. Com els jueus de Treblinka, només serem salvats per allò que ells rebutjaren fins el final i nosaltres no gosem ni tan sols esmentar: La revolta. Sense ella, ni ells haurien sobreviscut ni nosaltres sobreviurem.
10oct27oct2017
El món és una merda i no depèn de nosaltres. Defensar i sostenir la república del principat de Catalunya si i els nostres ens varen usurpar la voluntat majoritaria de fer-ho. https://www.facebook.com/resistenciaindependentistacatalana/
Damon
Un grandíssim article, lúcid i amb troballes, doblement meritori per la seva brevetat

envia el comentari