Madrid es desgasta

"Carles Puigdemont posa tan nervioses les elits de Madrid perquè ressalta, encara més, el seu caràcter despòtic"

Carles Puigdemont i 2'08 milions de catalans més s'estan convertint en una dificultat inesperada per al govern de Madrid. El cop de l'Estat contra les institucions catalanes no ha fet més que cronificar un conflicte que ells pensaven haver guanyat per la via de la força i la complicitat amb les institucions europees. Però no. Des de l'1 d'Octubre Espanya s'ha convertit en un estat a la defensiva, amb una imatge internacional que connecta amb la llegenda negra i massa favors per pagar als socis als qui van demanar -amb necessitat i urgència- que fessin els ulls grossos davant la violència i les represàlies. 

 

A banda d'això, la negativa a obrir cap diàleg per part de les autoritats de Madrid encara incrementa més la caracterització d'Espanya com a estat autoritari. El següent pas serà el bloqueig inquisitorial de l'elecció del candidat que té el suport de la majoria del Parlament. Per això Puigdemont posa tan nervioses les elits de Madrid, perquè ressalta, encara més, el seu caràcter despòtic.

 

Costarà conviure amb aquest assetjament crònic per part de l'Estat, certament. Però a ells també els desgasta haver de dedicar la seva diplomàcia a justificar una repressió tan visible i desproporcionada com la que apliquen contra les institucions democràtiques catalanes. Com diu Ernest Maragall, ens poden infligir una derrota, però no guanyar-nos. I la Història és temps.
Comentaris
Ccc
Justament per això és que no ha de entregar-se per que fa una feina molt important desde Brussel·les, a la presó no la podría fer, estarían silenciats com en Junqueras
Joan de canyamars
A restituir Puigdemont i a resistir fins que implosióni l'estat espanyol. Som més aprop del que sembla.
terrassenc
Els sectors econòmics europeus ja estan dient en públic que el govern de Catalunya elegit el 21D ha de ser respectat per el gobierno espanyol.
Sí, els sectors econòmics europeus estant dient que es respecti el govern escollit el 21D, però també estant dient que es respecti la legalitat constitucional d'Espanya. No ens fem trampes. És un peix que es mossega la cua.
Puigdemont dimissió. Per no haver lluitat per la república. Per haver mentit dient que no es tronaria a presentar. Que no digui que no ha acabat la feina perquè la va deixar penjada. Per salvar el cul a un partit trufat de corrupció. Despertem ja !
Òscar
millor ,,infligir,, que no pas ,,infringir,, una derrota...
Picafort
Carai, finalment algú li passa llista a Puigdemont. Un traïdor que es va rendir en nom de tota la gent, que ens va desil·lusionar i això no es fa. A més, ha salvat el cul a pdcat quan si ell no s'hagués presentat estaven morts i enterrats i ERC hauria arrassat. Ell ha contribuit a la victòria d'Arrimades dividint el vot indepe. Un crack
Oh i tan Salvadó
Ara tot el mons ens apusha a nusaltras i astá prasiunan en María Rajoy parque racuneixa la gluriosa rapública indapandién da cataluña, dons, que no ha fet cap ridicul a Aurope, dons
Anon
S'ha d'anar a totes a que Puigdemont sigui investit president (i obviament que no acabi a la preso). El fet que Puigdemont sigui president serà la constatació de que comença la República Catalana. Espanya ho sap i per aixo ho intenta impedir de qualsevol manera. Tinguem la ideologia que tinguem hem de tancar files amb Puigdemont. Una vegada implementada la republica ja decidirem si ha de ser president o no pero ara es importantissim que ho sigui ell.
Joan C.
el regalet de la colonització franquista dels països catalans, cas Catalunya , 1 milions de colons purs espanyols ferotgement anticatalans ( i dic, jo què collons fan a Catalunya?, això espanyolitzar) i un altre milió que li la bufa catalunya. i les classe altes de Barcelona els la bufa completament Catalunya.
Molta rao Joan C.
Acá els unics que tenan intarés par la rapública son els xarnegus, tu
Putxi
Deixeu de fer-vos palles mentals amb en Puigdemont. Només és la cara de l'antiga convergència. Al darrera hi ha els que no tenen cap altre interés que ells mateixos i tots els "il·lusos" que demaneu restituir un president que no havia votat ningú. Deixeu morir el pdcat i que surti gent nova
Josep
Ben facil Dividir el territori I cadascu a casa seva
Ug de Rocabruna
El president de Catalunya ni a dimitit ni la destituit el Parlament catala , per tant , no cal investirlo President , perque ho es de facto . Qui a intentat destituirlo , nomes te la força, pero no la rao ni el dret . Visca Catalunya i el seu President C.Puigdemont .
Jesus
Hi ha molts trolls
el teu
A todos esos que llaman colonos a los "purs espanyols" ... esos "colons" tendrían que haberse quedado en casa y a cambio el gobierno franquista haber creado la industria en sus casas (Extremadura y Andalucía), y no crearla como se creo en Madrid, Cataluña y Pais Vasco. Y a todos esos funcionarios de origen catalan que trabajan fuera de Cataluña porque Cataluña no tenía suficientes plazas, de vuelta a casita ... verías tú qué vuelta de tortilla
Marinada
Hem d'investir Puigdemont i intentar per tots els mitjans que que ningú pugui evitar que sigui President el candidat escollit per la majoria. Si l'estat vol continuar exercint una dictadura a Catalunya no els hi hem de posar fàcil.
ciutada de tabarnia
no ens tenim que anar en lloc estem al nostre pais tabarnia i tenim al nostre president D Albert Boadella Oncins, a la nostra vice ines arrimadas i a la nostra gent si de cas us aneu vosaltres fora del nostre pais al vostre i ens deixeu en pau.
Cartanya
Espanya, crec que Puigdemont sera la vostra defunció. Es el mes llest de la clase . . . . . política, hos a fotut mes de dos vegadas i aquesta de Brussel·les pot ser el vostre final.
Un se humano
Aquí como en otros articulos y periodicos, hay 4 o 5 (quizas siempre el mismo con distinto apalativo) opinadores (mas bien intoxicadores) que deben estar bien pagados y asesorados porque si no, no entendería su afan en mentir e insultar la inteligencia del que intentando comprenderlos comete la imprudencia de leerlos..
@ el teu
es veu que no creus que a Catalunya la gent tingui l’emprenaduria per montar negocis, arriscar els seus diners i patrimoni, perdre nits pensant com mantenir un negoci competitiu. Es a dir tot el que manca al ideari i mapa mental delsque estàn acostumats a obeir, callar i seguir a un lider que els donarà engrunes.
Francesc Xavier.
Semble que encara hi ha algu que es creu que a Les Espanyes hi ha democracia es que esteu cecs ? A Les Espanyes no mes hi ha corrupcio genocides I anti-catalans.
Una opinión diferente
La verdad es que no hay tal represión contra las instituciones catalanas porque si la hubiera los partidos nacionalistas serían ilegales o simplemente no habría elecciones ni autonomía. Las personas con ideas como las suyas no podrían expresarlas. Por eso, hablar de represión tan a la ligera no es sensato. Yo respeto sus ideas y lucharé toda mi vida porque puedan expresarlas, pero no crean que pueden silenciar a la mayoría de Cataluña y del resto de España. Seamos demócratas para todos.
Un ser humano
Si usted considera que el golpe de estado que ha representado la aplicación totalmente manipulada y engañosa del articulo 155 no comporta represión sobre las instituciones catalanas es que no esta bien informado o es que no es demócrata. Me gustaría creer que no esta bien informado, pero el cinismo y la hipocresía que se desprenden sus opiniones diferentes me hace temer lo contrario. Jamas los partidos ni las personas que defendemos la República Catalana hemos intentado silenciar a nadie.
Bien al contrario durante 7años hemos intentado dialogar con todos los actores posibles sin conseguirlo y le puedo asegurar que hemos intentado llegar a todos nuestros conciudadanos con animo de convencerlos de nuestras razones con total respeto a sus convicciones. Cuando mencione las palabras democracia para todos téngalo en cuenta.
Jordi Estelada
És una guerra de desgast, a veure qui aguanta més, però cada dia q passa tenim més republicans a Catalunya.
El mismo de la opinión diferente
Estimado ser humano, para que fuera un golpe de Estado tendría que haber un Estado al que golpear, y Cataluña no lo es. Tampoco la aplicación del 155 es manipulada ni engañosa porque se escribió en la Constitución justo para estos casos, se podía ver venir igual que una multa por correr con el coche. Y no es cinismo, soy demócrata porque no veo democrático que una parte decida sobre el todo. Igualmente, gracias por responder exponiendo sus ideas, aunque me llame hipócrita por pensar diferente.
Un ser humano
Amigo opinión diferente, no me es posible en estas pocas lineas, documentarle sobre los 1000 años de historia de Catalunya que justifican sobradamente su condición de Nación y de Estado. Creo que haria bien en echarle un vistazo a una historia que ha sido ocultada y tergiversada durante siglos, en particular durante los ultimos 80 años, que son los que a mí más me afectan. Respecto al articulo 155 su aplicación exige la actuación de bandas armadas o terroristas.
Además el articulo 17 explicita textualmente. "La detención preventiva no podrá durar más del tiempo estrictamente necesario para la realización de las averiguaciones tendentes al esclarecimiento de los hechos, y, en todo caso, en el plazo máximo de setenta y dos horas, el detenido deberá ser puesto en libertad o a disposición de la autoridad judicial". Claramente ambos articulados están siendo burlados por el fiscal, el juez y las autoridades del Gobierno.
Un ser humano
Y que conste que yo no le considero hipocrita a usted sino a su opinión, que en todo caso puede ser modificada y dejar de serlo. Cosa que confio conseguir si toma en consideración mis argumentos.
Un ser humano
Como le considero demócrata, salvo en lo que respecta a sus opiniones en el caso que nos ocupa, le recuerdo que la parte que usted dice que no debe decidir sobre el todo, ha ganado las sucesivas pruebas electorales que se han celebrado y que fijese lo sencillo que sería confirmarlo con un referendum acordado. Claro que eso solo se puede dar en los Estados demócraticos y no es el caso.
Opinión difetente
Estimado ser humano, las naciones y Estados se prueban siéndolo y en Cataluña nunca ha habido soberania nacional ni estructura de Estado, para bien o para mal. Si tuviese de verdad el pueblo catalán la necesidad de la independencia ya la habria conseguido porque ha habido tiempo de sobra (más de 300 años de olas nacionalistas). España se ha construido entre todos aunque le pese y ahora vivimos en un sistema democrático y la opinión de todos vale.
Opinión diferente
Por eso digo, que si queren utilizar el argumento de que no se sienten españoles y quieren la independencia usénlo, pero no utilicen el argumento democrático porque en el momento en el que niegan la opinión del 85% de España no están siendo democráticos. Que por mucho que le pese es un Estado soberano que es la unión de muchos pueblos en busca de unir personas y de ser más fuertes en el mundo. Culpe a sus antepasados igual que a los míos si no lucharon por la independencia, no a la democracia.
Opinión diferente
Y el 155 no exige grupo terrorista ni banda armada. Aquí está el artículo: http://www.congreso.es/consti/constitucion/indice/titulos/articulos.jsp?ini=155&tipo=2 Dice solo cuando no se cumpla la ley o se atente contra el interés de España. Y el 17 es para la detención policial preventiva. Lo que ocurre ahora no es sólo preventivo, es la detención por haber delinquido, por estar siendo procesado y condenado. A un violador con pruebas le llevan al juzgado, no solo 72 horas.

envia el comentari