Una de set: el patriarcat recupera el Parlament de Catalunya

"Avui el Parlament de Catalunya ha quedat constituït amb una Mesa en la qual, de set membres, només hi haurà una dona fent, a més, pels pèls, de secretària quarta"

Dijous o divendres passat Mònica Terribas preguntava a Carme Forcadell si ella pensava, com Carla Bruni, que el poder és una droga dura.

 

La combinació de paraules i de silencis en els primers segons de resposta de Carme Forcadell posaven en evidència la seva incomoditat en haver de respondre una pregunta així: Mònica Terribas insistia a sobreentendre que ser la presidenta del Parlament és haver tingut poder i Carme Forcadell, que no se sentia identificada amb aquesta atribució, va tancar la resposta amb un important “jo no he tingut poder”.  L’ex-presidenta del Parlament va explicar que presidir havia estat una experiència de gestió, d’organització i, sobretot, de garantir les veus de tots els Grups.

 

Doncs bé: si alguna possibilitat teníem de veritable transformació política, és a dir, de feminització de cap nou projecte polític a Catalunya ─amb les Institucions que hi ha ara─ era sens dubte amb més dones donant aquest sentit a la pràctica política i restant sentit de poder a tot plegat. Així que res, perquè avui el Parlament de Catalunya ha quedat constituït amb una Mesa en la qual, de set membres, només hi haurà una dona fent, a més, pels pèls, de secretària quarta: una de set possibilitats de feminització, i encara falta saber si Alba Vergés volia feminitzar o no, i, si volia, com de titànic serà en un entorn de sis.

 

La república que havia de ser nova, doncs, no serà una república ciutadana? I la ciutadania d’aquesta república nova, així, no serà diferent, diversa, dispar? Perquè... pel feminisme com a projecte polític, ja, ni pregunto, no?

 

El patriarcat ha recuperat el Parlament de Catalunya avui, sí, i ha cimentat un sentit d’allò polític que s’identifica molt més amb el poder que amb la ciutadania. Ja ho veureu.
Comentaris
Fat Boy
Doncs jo m'estimo mes un home progressista que la senyora Arrimades> Per cert que no veig mai que es queixi de la preponderancia d'homes entre els paletes o dels miners del carbo. O es que aquests si que representen el conjunt de la societat. Totila.
avia
Bon dia, soc dona i el discurs de les dones no m'agrada, m'agradaria saber perque les dones no hi son des de elles mateixes i no amb queixa cap a l'home, perque no es pregunta a les diputades i no es fa, potser trobariem la resposta. Un incis hi ha dones politiques de dretes i d'esquerres que no m'agraden igual que els homes.
Anna
Aquesta periodista és dels Comuns. Per cert, llàstima que el Sr. Nuet (un home!!!), el seu candidat, no va ser escollit.
pruic
Dones i homes tenim inquietuds diferents. Biològicament. Les dones no s'afilien tan als partits. Hi ha entre el 25 i el 30% de dones militants. Per tant, entre els millors candidats de cada partit hi haurà un 25-30% de dones. Però la llei força a que hi ha d'haver un mínim de 40% de diputades. Per tant entre les dones no hi poden posar els millors candidats. Quan es fa aquesta mesa, com que la llei no obliga, es nota que hi ha d'haver menys dones perquè moltes diputades només son "cupo"
Núria Florensa i Soler
És bo i necessari la representativitat de les dones, però en ocasions hem de saber comprendre ineressos i pactes superiors com el d'ara. No m'interessa una Arrimades falsa ultraliberal q ho amaga i protegeix interesos Ibex-35 i la gent babau ni ho sap! I intervenció Comuns quan ells tenienvun home per la mesa: Nuet. Redica amb l'exemple o és demagògia!
Narcís ( fart de que les que més missa canten .. són les primeres que envíen a fer ‘ feines arriscades/ perilloses àdhuc mortals ‘ a homes, i sinó volen, les primeres que se’n foten àdhuc amb aquella expressió tan igualitària ‘ vaya hombre’! ‘ esto es un hombre ‘? I… fem-hi negoci!)
I som-hi amb els tretze són tretze .. renoi, sembla ser moda .. quanta masclista juga a feminista i, què dir-ne, de les que viuen d'aquest ' joc ' ( millor seria moltes fossin a països que pateixen aquesta i altres discriminacions que no pas a ca nostra .. o .. n'és una manera de fer caixa àdhuc amagar maldats?) ! PD: no m'hi acolliré a crims ( àdhuc infanticidis ) d'ambdós gèneres .. com crims no són categories així mai per mai usà'ls-e d'excusa per interessos bastards!
Pepet
Patriarcal? per que hi ha homes??????? Un home no és un Patriarca, només un de cada 100.000 homes es un patriarca , com a molt
Supremacisme
La Sra Martínez, com totes les feministes, aspiren a ser una còpia mediocre d'home. Com que no ho poden ser, perquè són dones, fan la pataleta. Quan la participació en igualtat de condicions no dóna els resultats que ella voldria crida "patriarcat!!" i defensa que cal fer discriminació sexista (aquí sí, perquè li va bé) posar a gent a la Mesa del Parlament només perquè poseeixen una vagina. Quin avenç
...SIEGFRIED...
...MANDA HUEVOS...

envia el comentari