Conjugar la legalitat espanyola amb la legitimitat republicana

"Sense la dimensió legítima que aporta Puigdemont, l'independentisme es convertiria en una versió pobre i desacreditada del peix al cove pujolista, amb una agenda nacional per sota de la dels tripartits"

Com en el seu moment els va passar als defensors d'aquella quimèrica Tercera Via, avui els independentistes que intenten acompasar-se amb l'Estat -gran part del PDeCAT i tota ERC, amb els seus entorns mediàtics- viuen en la mateixa tragèdia política: No hi ha oferta de Madrid. Amb Oriol Junqueras a la presó, l'aposta possibilista d'ERC va tenir límits electorals, el 21D, i ara pateix dificultats estratègiques molt serioses. L'electorat independentista ha tancat files, però també és cert que no ha rebut una explicació clara del que va passar a finals d'octubre ni tampoc de quins són els termes del conflicte actual dins de la majoria independentista.

 

És evident que cal governar i, en la mesura que es pugui, intentar desempallegar-se de l'ofec que implica la intervenció de les institucions catalanes. I que això, en gran mesura, implicarà l'ajornament de la via unilateral. Però també és imprescindible preservar la legitimitat política del referèndum de l'1-O i la declaració republicana posterior. Conjugar la legalitat espanyola amb la legitimitat republicana és la feina més imminent del bloc independentista.

 

Sense aquesta dimensió legítima, l'independentisme es convertiria en una versió pobre i desacreditada del peix al cove pujolista, amb una agenda nacional per sota de la dels tripartits, que almenys van intentar elevar el sostre de l'autogovern, via Estatut. Puigdemont i el que significa han de ser compatibles amb la reconstrucció de l'autonomia. La prioritat és aquesta.
Comentaris
Ramon
Doncs a mi la paraula Catalunya no em fa nosa. Però gens ni mica, eh? Com tampoc no me'n fa el gentilici català-catalana.
Victor
S'ha de recuperar l'autogovern i anar construïnt la República. Quan serà efectiva ? Quan passem del 50% dels vots. Amb això no hi ha dreceres que valguin . Sembla que ara tots ho hauriem de tenir clar.
terrassenc
@Victor. Ja passem del 50%, per això els espanyolistes van abstenir-se l'1-O. El problema real és que els polítics no volen trencar els ous per fer la truita.
elcapembull
Quan l'independentisme creix és quan fa treure a Espanya la seva cara més autoritària, com amb l'Estatut i l'1-O, per exemple. Jo el que faria és seguir amb la desobediència, però en temes socials. S'han fet moltes lleis socials que han estat suspeses pel TC i això s'ha acatat i la desobediència s'ha fet sempre en temes "nacionals", com el referèndum. Crec que faria créixer cap a nous sectors fer accions com l'1-O per defensar temes socials. Rebre els cops de porra per defensar temes socials.
Ramon
Doncs jo no vull "fer república". I no m'estranya que la facin "en los bares", perquè el que és en les institucions pinta que no. Jo vull Catalunya. Qui eventualment entrarà a les Nacions Unides no serà "la república". Serà Catalunya. Quan se sortegi el Mundial de futbol a la nostra bola no hi dirà "república". Hi dirà Catalunya. A més què cony es pensen, que elidint la referència catalana els tabernaris deixaran de ser com Jiménez Losantos i es faran independentistes? És renegar per renegar.
Ramon
Ultrapassarem el 50% no a còpia de renegar sinó a còpia de no renegar. Això sí que engrescarà.
Ramon
Ah, i en les cimeres, al terra, perquè el nostre cap d'estat o de govern s'hi posi per fer la fotografia de grup, al terra, dic, no hi hauran pintat RE de República. Hi hauran pintat CA de Catalunya si la cimera és europea (o bé CAT si la cimera és mundial). ERC al pas que va es trobarà aviat amb el problema que ja no li quedarà res del que renegar.
general Moragues.
@Victor,...i per això molts vots del residents a l'estranger del 21-D, varen arribar fora de plaç, el dia 5 de Gener encara arribaven vots, fet expressament per el govern del 155, perquè no queden evident que passem del 50%, amb tantes trampes com ens han fet, i em conservat més del 47%, dels vots escrutats, si aqui hi sumem els que s'han pogut comptar, passem del 50%, ho sabem, i per això cal tirar pel el dret, i poder demostrar aquest fet.
El meu nom és cosa meva
Cal esperar una mica. Només una mica, a que els problemes econòmics d'Espanya comencin a aflorar. En aquell moment, atacar.
Jan (Sants-Montjuïch)
La clau de tot és superar el 50%, i ho aconseguirem.Mentrestant cal seguir fent la viu-viu fins a ser majoritaris.
el "terrasenc" i el "general Moragues"
tenen raó, ja passem del 50%....ens han fet moltes trampes en aquestes votacions...no quadren els resultats amb les del 1-O, i els nostres polítics no ho volen denunciar, a ells els interesa tornar a la "seva normalitat"...el Poble s'ha d'alçar, perquè MAI TINDREM MÉS 50%, i "qui dies passa, anys empeny"...és un parany perquè ens resignem, ho enteneu?....em de fotre canya als nostres polítics i desobediència als del cop d'estat (aquests no marxarà, eh)
Toni2018
Osti, Cot, per un cop no t'entenc, sembla que t'hagin intervingut i tinguis un atac de 155itis... La legitimitat republicana és d'arrel incompatible amb l'estat que ens fustiga, no hi ha conjugació possible. Només queda la via unilateral, i és moooooooolt urgent!

envia el comentari