Qui està fora de la llei

"L'únic pròfug de la justícia a l'Estat espanyol és el mateix president d'un partit processat en diverses causes"

Un cop els candidats electes el passat 21 de desembre hagin pres possessió de les seves actes, el Parlament passarà a triar un Govern. La investidura del president podrà fer-se per via telemàtica, atès que no hi ha norma que ho prohibeixi. El govern espanyol, l'oposició unionista (Cs, socialistes i populars), els mitjans de comunicació, l'IBEX-35, que formen el mateix front reaccionari del bloc del 155 (B155) ho neguen. Els tertulians que tenen en nòmina també ho neguen. Igualment ho neguen els lletrats del Parlament.

 

Però la decisió ha de prendre-la el mateix Parlament en ús de la seva sobirania, no vinculat per cap de les instàncies anteriors. I és perfectament legítim i legal que el Parlament decideixi procedir a la investidura telemàtica del president Puigdemont. Si tal cosa es produeix, Mariano punt Rajoy avisa que ho impedirà a través dels poders de l'article 155, que seguirà en vigor. Preveu tals poders l'article en qüestió? En absolut. Llavors, per què impedeix la investidura telemàtica de Puigdemont?

 

Perquè li dóna la gana, i torçant el significat de la norma.

 

No hi ha cap fonament legal ni racional per impedir la investidura telemàtica i la prova més evident és que pot donar-se de fet en contra de la voluntat originària del Govern que ja havia anunciat que s'oposaria a la decisió del Parlament. En comprendre que això és absurd i que no pot oposar-se a la decisió en si mateixa, el govern ha desplaçat la seva negativa a l'aplicació de la decisió. El Parlament pot decidir la investidura telemàtica, però Rajoy no ho permetrà perquè no li dóna la gana.

 

No hi ha una altra raó. L'aplicació del 155 és pur despotisme, arbitrarietat i dictadura personal del president dels sobresous. El decret d'aplicació del 155 diu que aquest quedarà sense efecte quan sigui investit el president de la Generalitat. La manera d'evitar-ho és no acceptar la investidura, donar-lo per no investit i sostenir que només s'admet la investidura presencial sempre perquè a ell li dóna la gana.

 

Forma part del saber convencional constitucional a Occident que les Constitucions són frens al poder o no són res. Amb l'article 155 queda clar que la Constitució de 1978 no és res ja que ella mateixa s'anul·la a través d'un dels seus articles que la deixa en suspens i elimina les traves al poder despòtic d'un sol individu. El 155 en el fons i encara que pugui semblar absurd, és un article anticonstitucional si bé no és l’únic absurd que conté aquest document tan lloat en els discursos com inoperant a la pràctica.

 

Per a res serveix una Constitució que permet un poder absolut en mans de qui no té escrúpols de tiranitzar una nació sotmesa per la força bruta a base de saltar-se els resultats de les eleccions, perseguir impunement les persones, destituir governs democràticament escollits i tancar parlaments al seu capritx, sense donar explicacions a ningú. L’ajuden en la sinistre obstinació uns mitjans comprats i sotmesos als seus designis i uns jutges amb una actuació que coincideix en la línia de persecució inquisitorial dels adversaris del poder polític al servei del qual estan i per la impunitat vetllen, com aquest Tribunal Constitucional que suspèn la comissió de la Generalitat encarregada d'investigar la brutalitat policial de l'1 d’octubre.

 

Fins aquí l'Estat de dret del B155 del triumvirat Rajoy, Sánchez, Rivera, disposat a restaurar el franquisme en tota la seva sòrdida misèria.

 

Diu Rajoy que el pròfug de la justícia Puigdemont ha de retornar a Espanya a la investidura presencial. És una consideració típicament farisea ja que es tracta d'un parany per detenir il·legalment, com està passant amb els altres presos polítics, i tot seguit exhibir-lo com un trofeu en un acte de venjança que convertiria el franquisme del B155 en pur feixisme. Vol humiliar Catalunya encadenant en públic al seu màxim legítim representant. La presència de Puigdemont a Bèlgica, fora de l'abast de l'arbitrarietat espanyola, és la prova més contundent de la deriva dictatorial, franquista de la situació política a Espanya i Catalunya.

 

Puigdemont no és un pròfug de la justícia. L'espanyola va retirar l'ordre de cerca i captura en el seu dia, sabedora que la justícia belga, que sí que correspon a un Estat de dret i no a una dictadura com aquí, no concediria l'extradició o i si la concedia, impediria que se li jutgés pels delictes que uns jutges complaents s'inventen al servei del poder polític.

 

En realitat, l'únic pròfug de la justícia a l'Estat espanyol és el mateix president d'un partit processat en diverses causes, amb més de 1.000 processats, entre ells tres exministres, acusat de cobrar sobresous de la caixa B del partit i d'avalar les comptes d'un presumpte delinqüent a Suïssa. Igual que l'única il·legalitat estan cometent-la un govern i uns jutges que impedeixen el normal funcionament d'unes institucions quan el resultat de les eleccions no és el que ells volen.
Comentaris
Espectador
Si Europa fos una democràcia de veritat , a l'altura del segle vint i un , no permetrìa que Catalunya fos assetjada per un estat feixiste . Europa en aquests moments . es un organisme mort , purament virtual on les grans mafias y lobbys sense escrùpols fan els seus negocis i prou . Catalunya no es pot fer enrrere però li espera una batalla llarga i dura (son molts fronts oberts) ha de persistir i en Puigdemont ha de continuar fora .
Victor
Article perfecte. L'hauriem d'enviar a Frans Timmermans, a Juncker i a Tajani. Que almenys no puguin dir que no sabien a què i aqui estaven donant suport.
Anna Armendares
Com sempre un article clar i durissim. Quan una llei o reglament no prohibeix una cosa vol dir que es pot fer. Un principi que apren un estudiant de primer any de dret. I els lletrats el que han de fer es pronunciar-se contra el 155 que ha tancat el Parlament i empresonat a la seva presidenta. I d´aixo no dieun res els molt sapastres traidors. La UE un altre vergonya. Pero seguim endavant, construint la republica. I restituint els nostres representants i les nostres institucions.
Corresponsal de guerra
Senyor Cotarelo, voste sap perfectament que el que diu es pot dir perfectament a l'inrevés i no deixa de tenir sentir. Aprecio molt la seva dialectica al servei del bandol barceloní en aquesta guerra de la independència de la nació catalana. Pero no se si algun dia no sentira vergonya (suposant que en tingui) d'haver posat la seva riallera cara de catedràtic al servei d'un sentiment (que no pas una ideologia) noucentiste i una opció política ultraconservadora.
Cristopher
I la immunitat parlamentària on queda senyors del 155, també n'han prescindit? La Constitució i les llei vigents són molt clares: un diputat electe no pot ser detingut si no és agafat en delicte flagrant. Per tant senyors del 155 vostès imposen que una declaració política és un delicte flagrant. Fantàstic! I per això van retirar l'odre de cerca i captura contra el govern exiliat, oi? No van tenir pebrots de mantenir-la perquè sabien que la justícia euopea no l'admetria.
Pere Grau
Sr. "corresponsal de guerra": Li recomano que s'ho faci mirar per un psiquiatra. Parlar de què voler la independéncia és un "Sentiment noucentista" i "una opció política ultraconservadora" és guanyar-se un zero monumental en història i en politologia. Allò que és un Sentiment noucentista i Ultraconservador és "la sagrada unitat d'Espanya" peti qui peti i caigui qui caigui. I de vergonya el Sr. Cotarelo en té mil vegades més que tot el govern i la judicatura espanyols junts.
Cartanya
Tots o si mes no la majoria de aquells que coneixen el TC, Elpidio Jose Silva, així i un altre (crec que es diu Tallin) , diuen que això del 155 no es pot aplicar, així mateix el senyor Josep Montells Bravo, en un WhatsApp difos ja fa uns tres o quatre mesos, exposa tambe en el Congres de Diputats, la aplicació del 155, que de totes totes es ilegal aplicar. Que pasa? per que Europa no diu res? o si ho diu es per validar la seva aplicació, es tambe un misteri com lo del monstre de la neu.
CIUTADA DE TABARNIA
LO PRIMER QUE FAREM A TABARNIA quan vinga de visita al pais el pallasso mercenari aquest, es parar-lo a la frontera a veure que trau a tabarnia aquest malparit fanatic i despres segons la ordre del nostre president encara al exili SR D Albert Boadella Oncins, extraditarlo al seu pais es a dir espanya, que tambe es el nostre ja que som la regio autonoma de tabarnia dins la espanya federal, no volem saber res del veins indepres catalufos, ni dels mercenaris a sou com aquest mamarratxo
Pescallunes
Aquest és el nivell de ciutadans gent amb alè agre, gent que mai serà d'enlloc, perquè no estimen enlloc. Volem una república de l'escudella, el nostre país sempre ha estat un lloc de benvinguda, no volem hidalgos ni nacionalistes espanyols disfressats de àcrates progresius
Cortadillo de Cidra
El Partido Comunista de España (marxista-leninista) se autodisolvió en 1992. Algunos no lo han entendido, verdad hijo de Paulino García Moya?.
Ma. Carme
Ciutadà de Tabarnia... He de felicitarvos
Groc
Ens en sortirem !! Puigdemont president !
Xiri
Anem a veure, els unics democrates de Europa y tal vegada del mon, som els independentistes catalans, tots els demes, La UE, El Consell de Europa, Junkers, Macron, Merkel , May, Manuel Valls, etc, etc, y els espanyols y catalans que no pensen com nosaltres no son democrates. Y a mes a mes, la unica lley bona y legitima es la fem nosaltres, totes les demes lleis son feixistes. Endavant, encara que siga cap al precipici.
Narcís
Text perfecte per clar/ obvi .. el gobierno és el anticonstitucional, així, de bell antuvi : si Catalunya té referèndum després de reforma estatuària ' passada per les cortes ' .. n'és justament " per evitar que ningú personalment i unilateral pugui anul·lar l'autonomia de Catalunya " ( i van aquests ' democràtics i constitucionalistes ' .. i l'esborren d'un cop de pluma ! ) ! PD: la prevaricació d'aquell ' pseudotribunal constitucional clama al cel !
Quico
Senzillament Ecspaya es una democràcia podrida que no ha fet i no farà res per esborrar el régim neofranquiste del 78 . Borbons paràsits foteu el camp !!! i els tabarneros que es quedin a la taberna o a los Monegros . Només creurem en la justíci espanyola quan expulsi a la colla de paràsits i corruptes que seuen el TC , al govern i a les Corts. , mentre no sigui així seguirà sent un pitorreo .
Fart de fachas
Fa goig llegir a aquest home, diu las cosas sense embuts i tots els que ens considerem catalans no podem sinó aplaudir esperan que, tard o d´hora tota aquesta xusma del govern del PP caigui, manca poc per que entre ells ya no queda ni un de honrat, son una pura mafia.

envia el comentari