Necessitem Convergència

"Una mostra de valentia hagués estat assumir les culpes i començar de nou, sense dilapidar la història. Una història que genera motius d'orgull"

L'altre dia el meu fill petit va trencar una joguina del meu fill gran. Vull pensar (perquè és sang de la meva sang) que va ser un accident. Res més. Una conseqüència lògica de la passió que els nens tenen aboquen als jocs. Aquella mena de furor salvatge que els empeny a barallar-se amb la seva consciència per no destruir-ho tot en una tarda. Ara bé, sospito (lamentablement) que va trencar la joguina del seu germà a propòsit. Potser com a venjança per un accident similar en direcció contrària. Vés a saber. El meu fill gran, víctima d'aquesta acció, estava devastat. La joguina en qüestió era molt important per a ell i això el va deixar certament desconsolat. La situació era greu i, en moments així, només l'aplicació de la justícia pot solucionar el drama. Vaig cercar el meu fill petit per demanar-li responsabilitats, castigar-lo i, si calia, demanar que compensés al seu germà oferint-li una de les seves joguines. Lamentablement, el meu fill petit s'havia disfressat, havia canviat de nom i de roba i ja no estava a la seva habitació. Ara s'amagava al garatge de casa, sota una identitat diferent. No vaig poder castigar-lo perquè ja no era ell i, òbviament, no li vaig poder prendre cap joguina per compensar el seu germà. El pobre està desconsolat perquè la justícia no arribarà mai.

 

És cert, Convergència ha fet net. Ha alterat el seu propi ADN i ha inventat dues marques noves per anar posant capes i capes de dignitat sobre el seu nom original. No deixa de sorprendre'm que la gent aplaudeixi aquest moviment tan agosarat. Jo ho lamento. Primer, és una llàstima que un partit com Convergència hagi esbandit la seva història, la seva marca i el seu nom en un tres i no res. Que hagi liquidat la seva personalitat amb la pressa d'aquells que fugen de l'escena del crim. En segon lloc, penso que els ciutadans patim un cert desconsol aquest dies perquè, al final, ningú ha acabat d'assumir tot el que ha passat al Palau. Ningú ha acceptat els fets i ha pres decisions doloroses. L'estratègia de liquidar el partit i obrir-ne un de nou (o dos) em resulta penosa perquè al final el veredicte judicial està culpant un ens inexistent. Un partit que no existeix i, per tant, acaba esdevenint un exercici estèril.

 

Crec que necessitem Convergència com opció política concreta (per votar-la o per ignorar-la). Perquè fou un partit que representava perfectament un tipus d'electorat i, a més, perquè per fer net amb dignitat cal poder culpar algú. Cal poder assenyalar i que es faci acte de penediment. Potser Convergència hauria d'haver-se penedit públicament, acceptat les conseqüència i seguir endavant amb orgull amb el seu nom, el seu símbol i els seus colors. No tinc cap dubte que els responsables del PdCAT estan nets de qualsevol responsabilitat anterior. Però una mostra de valentia hagués estat assumir les culpes i començar de nou, sense dilapidar la història. Una història que genera motius d'orgull.
Comentaris
CBC
Per què MAI s'en parla d'Unio? Doncs perquè Unió representava les oligarquie i convé que sortin netes i carregar-se només Convergència. Shhhh, no es pot dir això, oi?
Ramon
Espanya, sobretot l'Espanya sociata, va tenir permanentment CiU en el punt de mira i el sicari dels espanyols a la Fiscalia només va trobar algunes corrupcions d'Unió. Tampoc no és que fossin gran cosa, entenguem-nos. Eren coses que de les esquerres sempre s'han tapat. Però, vaja, que la majoria eren d'Unió. Doncs tracatrà, aquell sicari s'ha presentat en la mateixa llista que Ramon Espadaler. Perquè vegis què és el que realment preocupa els espanyols. La corrupció, sí, per favor!
Ramon
Unió no se n'ha lliurat perquè representés les oligarquies. D'entrada perquè no es veritat que les representés. UDC no representa ningú. El partit de les oligarquies sempre va ser el PSC. Unió era un instrument més del sistema per collar Convergència des de diverses perspectives. I ara se n'ha lliurat perquè van amenaçar-la amb dossiers i amb execucions de deutes si no es presentava per separat en les plebiscitàries per així contribuir a què no arribéssim a la majoria absoluta directa en vot.
Ramon
Unió s'aprofitava d'un pacte que, si Convergència hagués intentat revisar-lo, els mitjans sociates o sigui del sistema l'haurien armada. Unió era una eina dels sociates o sigui del sistema contra Convergència. Tant els podia servir per estigmatitzar CiU ("Són la dreta"), com per lloar-ne la ideologia ("Unió sí que és homologable a Europa"). Els servia per fer zitzània dins la federació ("Pelegrí és un bistec"). I també els servia per esquitxar Convergència per corrupcions que solien ser d'Unió.
aupa nens
sabieu que a Fira Vlencia hi ha un forat de mil mol.lions. Au vinga fem la republica ja pasarem comptes.
No ha asumit responsabilitats?
?! Com es que dingú l’hi demàna el mateix als gurtels i cia??????
Ramon
Deixa't estar de "gurtels i cia". Els nostres mitjans de comunicació treuen "gurtel i cia" dia sí, dia també, per desgastar el PP però no en benefici propagandístic de Catalunya sinó en benefici propagandístic de les esquerres espanyoles i de retruc dels seus palanganers a Catalunya. La corrupció que ens amaguen és la corrupció de les esquerres.
Narcís ( on són, on seran, les conseqüències de tants i tants causants/ protagonistes responsables d’aquest estat noms dels quals són al cap de tothom i.. no se’ls esmenta? ) ( I ens vens a fer escrits d’aquell partit .. quan la ‘ facultad ‘, el ‘ domini ‘ de tot .. és defora/ país veí ?)
Ai, Senyor, comparar CiU o l'un o l'altre o ambdós .. amb la corrupció, frau, estafa, furt, robament, atrac ( abús/ prepotència ) i organització criminal d'abast estatal , damunt, amb cooperació de munt de mitjans, d'ens, d'organitzacions silencioses . . . . . i amb milers de milions d'euros desapareguts, malbaratats, gastats en festes , invertits i tornats a invertir per un no res, llançats en fatxenderies pel paperot . . . . . tot plegat, el que ha fet i fa aquest estat , n'és pura comèdia !

envia el comentari