Pietat madrilenya?

"No hi ha res, absolutament res, que indiqui que l'Estat té la intenció d'aixecar les represàlies, ni que sigui una mica. Al contrari"

Francament, no sé d'on treuen -els que ho diuen o, almenys, ho insinuen- que, si s'accepten totes les condicions que posa Madrid, l'Estat deixarà que els independentistes recuperin l'autonomia de les èpoques del pujolisme o els tripartits. Que es retirarà l'article 155, que Cristóbal Montoro alliberarà el control dels comptes de la Generalitat i que, a més, els presos tornaran a casa seva. És més, hi ha qui deixa caure, increïblement, que potser tot això es podria aconseguir més fàcilment si Carles Puigdemont i els consellers exiliats es deixessin detenir i entressin com xais a la presó d'Estremera per tal de ser escarnits a voluntat.

 

No hi ha res, absolutament res, que indiqui que l'Estat té la intenció d'aixecar les represàlies, ni que sigui una mica. Al contrari. A Oriol Junqueras no li han deixat cap escletxa per on sortir, ni tan sols per anar a votar al Parlament en nom dels 926.602 ciutadans que van donar suport a les llistes d'ERC. El mateix passa amb els altres empresonats, dos dels quals també són diputats.

 

Mariano Rajoy ha dit, públicament, que si Puigdemont és investit president no s'aixecarà el 155. Ja. I si no, doncs tampoc. Es digui 155 o es digui l'arbitrarietat de sempre. El que no ha funcionat -perquè a l'Estat l'han menystingut- és l'estratègia de la submissió i la humiliació. No hi ha pietat... De fet, després d'afusellar Companys, a Madrid ningú no va considerar que ja es podia aturar la repressió contra Catalunya.
Comentaris
at
son malvats
I
Malvats irrecuperables, desperdicis infrahumans
Anna
Ñ és el país de la Santa Inquisició. I segueixen aplicant el mateix model.
per desgràcia o per sort és així Cot
per tant a nosaltres ens ho posen fàcil per decidir..perquè està clar què aquests, ja no marxaran fàcilment de casa nostra, haurem de ser un Estat lliure, per fotre'ls fora..o República o ens esclafen, i està clar que hem de fer..com diu el President Puigdemont, deixem-los que han de païr la derrota i nosaltres anem per feina que en tenim molta...LLIBERTAT, IGUALTAT I FRATERNITAT...VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!!
ona
són gilipolles
Millor lluny
En aquell país sempre han necessitat un boc expiatori per a que els seus ciutadans no se n'adonin del que els roben PPPSOE i si els mantenen en l'analfabetisme, encara millor. Acabada l'ETA, Catalunya els dona molts vots.
Nuria de Mexic
Totalment d´acord, faci el que es faci a Catalunya van a totes, van a humiliar, ensorrar, venjanca pura i dura. Penso que en Cot te raó: mes val actuar a consciencia, respectant els electors, restituint les instituciones, mantenint la dignitat. Que fan, quan ens tenen sota la bota ? Son malvats. Fem la feina que hem de fer, ens queda encara molt cami.
El meu nom és cosa meva
Cal passar a l'atac. Ja. On més mal faci; allà on podrem guanyar.
Es pels meus amics
Ens stan portant a la porta de toriles,per treurens a la plaza,per lluirse ells amb el toro,desorientat. Pregunta:ho permetrem? Deixarem que tornin a humiliarnos,i reduirnos a miseria,a base d,impotos injustos ,per explotarnos pels seus fiestas i jolgorios,pagats amb el nostre esforç? Despertem rapid ens hi va la pell
Bet
Es diu arbitrarietat, abús de poder, dictadura. Molt de poder però gens d'autoritat.
Tens raó
Suposo que hi ha gent que té por i altres que ansien tornar a la "normalitat" del sou oficial, però siguem realistes: l'autonomia mai tornarà. La Constitució es va trencar al dissoldre el parlament per la força i el pla de Madrid és ofegar Catalunya i convertit el seu autogovern en residual. I com més dòcils siguem pitjor ens tractaran.
Jo
És la frase de l'any, Salvador: "Després d'afusellar Companys, a Madrid ningú no va considerar que ja es podia aturar la repressió contra Catalunya"
Martona
Totalment d'acord. Per això, i des del profund respecte a cada un dels empresonats que segurament estan vivint el que no ens podem ni imaginar, és per reflexionar si l'estratègia d'acatament pot servir d'alguna cosa. Penso que tindrem més força per treure'ls de la presó des de la lluita per a la república que no pas des de la feblesa, per això no s'entenen certs missatges autonomistes que arriben de certes parts... Si no poden cumplir amb el mandat popular, que deixin pas a d'altres.
Raprasalia no, Salvadó
Mi astimat Salvadó, yo no crec que i agi raprasalias, dons, a on si que i an raprasalias es a la rapública indapandién da tabarnia fins la xanaralitat, dons
Sisco
La economia srs. es el que s´ha de tocar, hi sortirem tots perden però no ni ha altre de guerra, per començar s´han de fer canvis de les suministradores de llum , gas, telèfon, assegurances, no viatjar a ñ

envia el comentari