Puigdemont contra la humiliació

"Busquen una derrota tan humiliant que els ciutadans acabin menyspreant la feblesa personal dels seus representants o que, com a mínim, se n'allunyin"

Onze setmanes d'article 155 i repressió deixen prou clar que l'estratègia de l'Estat és represaliar amb tal brutalitat que siguin els propis líders de l'independentisme els que, des de la presó o amb la llibertat i el domicili amenaçats, desmobilitzin l'amplíssima base social de l'independentisme. Busquen una derrota tan humiliant que els ciutadans acabin menyspreant la feblesa personal dels seus representants o que, com a mínim, se n'allunyin. Per això qualsevol declaració rectificatòria davant del jutge és esbombada immediatament, moltes vegades per destacar l'escarni que implica que ni tan sols serveixi de res.

 

És una estratègia orientada a la por dels líders i al desistiment de les bases. Òbviament, no té res a veure amb els procediments habituals d'una democràcia, però Madrid el que vol evitar, justament, és la negociació política que es derivaria del conflicte entre Catalunya i Espanya. Així les coses, l'Estat busca intimidar una o dues generacions mentre desmunta les peces bàsiques de l'autogovern. Des del seu punt de vista, només es tracta d'un episodi històric més de la repressió periòdica que cal aplicar als catalans per evitar que se'n vagin.

 

Però en aquesta estratègia l'Estat ha comès un error gravíssim: Carles Puigdemont. El president exiliat -i els altres membres del seu Govern- contraposen, dia a dia, el seu discurs d'orgull i contestació al de derrota i acceptació que es veuren obligats a fer públic els empresonats i amenaçats. Per això El País es dedica, cada dia, a exalçar Junqueras i insultar Puigdemont. I per això, a la inversa, l'oferta de Puigdemont ha estat més atractiva electoralment que la de Junqueras.

 

Els exiliats a Brussel·les no busquen una sortida personal. Com que Madrid ha fracassat en l'intent d'empresonar-los ara intenta, com sigui, que caiguin en l'oblit. Si desistissin, a la llarga no els seria difícil -encara més si també acceptessin la humiliació pública- pactar alguna solució. Però no ho fan. Per això Carles Puigdemont ha de mantenir-se com a eix de la política catalana. L'alternativa és una promesa, vaga i graciable, de retirada del 155 en un context de causa general contra l'independentisme i control implacable dels recursos de la Generalitat.
Comentaris
Ramon
Ho busquen i ho han trobat, fetes les excepcions dels exiliats a Brussel·les, Santiago Espot i ateses les circumstàncies també bastant Jordi Sánchez.
Han fet tard, som lliures. Solament falta que ens ho creguem i siguem capaços de veure-ho
Doncs, t'asseguro Salvador, que no se'n sortiran. Ja els hem guanyat i encara no ho saben. Per això ens tenen por i utilitzen els jutges per doblegar el que no poden. A cada cerdo le llega su san Martín, diuen, i ja se'ls ha passat la data, ja han caducat,
terrassenc
Es diu Inquisició, molt propi d'una dictadura. Ara, el joc real no és aquest . Un país ocupat es controla entre la traïció de les elits locals (botiflers, pont aeri i els seus amics, etc) i l'ofec legal, econòmic i social que fa l'ocupant. El 21D la gent, ha triat entre el dolent (que continuïn els que han mentit al poble) i el pitjor (que ho facin els ocupants). Si no entenem que els amics del pont aeri han enfonsat la independència des de dins, dient sí i fent no, l'engany al poble continuarà.
Maria
No se'n sortiran. No els ho permetrem! Som-hi!! Endavant President!!!
Manuel
Res nou, els maltractadors, de sempre, malden perquè la víctima assumeixi d’alguna manera l’abús perquè això no sols els justifica i els exculpa sinó que concita l’adhesió de part de la societat. La novetat és la participació, gràcies als Mitjans , d’aquesta part que abans simplement assentia: polítics interessats, funcionaris interessats i botigues... . Açò, a mi , dí que em preocupa perquè deshumanitza i degrada la convivència.
República Catalana
El que diuen els periòdics que han dit o deixat de dir les víctimes als seus botxins per mirar de millorar les seves condicions de vida, no altera per res la solidaritat i el respecte que em mereixen les víctimes ni el fàstic que em fan els botxins i els pamflets que els fan d'altaveu. PS: "terrassenc" se't veu el llautó, reiet !
molt bon análisis Cot
totalment d'acord...el "terrassenc" en part té raó, almenys jo penso una mica com ell-el Poble estava preparat i disposat a defensar la República-però ara deixem això, ara toca està tots a l'una-el Poble no ha perdut el esperit, no hem arribat fins aquí per ara deixar-ho còrrer-ja no poden anar garlant tots aquests en contra, nosaltres a persistir i a perseverar per la República!!!
AUPA CATALUNYA
GUANYAREM
Lola
Tots els demòcrates del món estan bocabadats amb l actitud del govern Espanyol. Están demostrant que no son polítics i molt menys demòcrates. A Catalunya hem votat 2 cops i no respectan el resultat de les votacions. Volem que es restitueixi el Govern Legítim de La Generalitat de Catalunya.
Anna Armendares
Ahir Vilaweb va publicar una entrevista a Beatriz Talegón. Em vaig emocionar. Tots aquests catalans que diueu pestes dels nostres politics, que critiqueu de manera covarda els nostres empresonats, haurieu de llegir el que diu Talegón de Catalunya: s´ha de llegir per recobrar la digniitat i l´orgull per tot el que hem fet i encara ens falta fer.
apa, 155 el suicidi de la ronya del marrano rajoy y sus opus-deistics
El 155, pur estiercol constitucional ha demostrat que españa es un pais miserable, de cobards i cop de porra a la vella que vol votar, pero que sap perfectament que dona el vot al criminal, al lladre, al feixista i al franquista. El canvi de vot del lladre rajoy als criminals feixistes del primito del rivera, ho demostra
Rosa M Ortega
Salvador , milions de gràcies pel teu article !!! El faré córrer tant com pugui !!! És ben bé això !!! Has ordenat els meus pensaments i has fet que no em senti tan sola i desorientada ! El teu article és la clau de tot i cap on s'hauria d'encaminar la nostra lluita: sinó estem perduts!!! No els podem deixar sols !!! Espero que tothom ho tingui clar!! Gràcies !! Mil gràcies per fer que no ens sentim tan sols i donar-nos esperança i ànims per seguir la lluita ! Enhorabona !
Fat Boy
Doncs ja que no ha servit de res, es troben a faltar declaracions dient que, l'abaixada de pantalons va ser feta sota coaccions i per tant no te cap valor, consequentment es retira el que s'havia declarat i es reafirmen en tot el que s'havia fet. Aixo es el que s'ha de fer.
entranyable
Els que han traït la història, ens han expoliat i ara volen que siguem espanyols i no catalans, perdran inexorablement. Avui dia tenim una eina inversemblant per comunicar-nos i cohesionar-nos: internet. Aquí ens trovarem sempre per denunciar les seves atrocitats i reivindicar els nostres objectius. I a aquesta alçada de la pel·lícula se'ls hi veu massa el llautó. El teialm de la mentida i la repressió no podrá contra el gaudi de la lluita esperançada. estem a un pas de deixar de ser colònia.
Urnes contra tirania
Tot el meu suport al nostre president legítim. El president Puigdemont encarna les nostres institucions i la nostra dignitat com a catalans.. Mai vaig votar el seu partit, però ell és l'únic president del nostre país perquè les urnes han parlat, i els tirans mai podran doblegar la voluntat d'un poble que ja se sap lliure.
Núria
Solidaritat i soport als nostres liders polítics. Respectar la voluntat ha estat i es la seva lluita,tots,ells i nosaltres paguem un preu molt alt per l'atreviment de voler tenir un país millor,mes modern,mes solidari,lluire de cadenes,que pugui administrar els seus recursos. La rònega Ñ mai ho podrà pair. Unitat del poble amb els seus governants legítims,no defallim. Els empresonats,han de dir el que calgui per poder sortir de la presó. Prego que el President ,no torni.Visca Catalunya!!!
Corresponsal de guerra
Bravo Cot. Jo tambe necessito saber que els meus representants tenen un parell de collons. Es el mes important. Els catalans som bons i pacifics, pero si sentim en perill la nostra dignitat esdevenim sanguinaris Almogavers i ho esbudellem tot. Prou humiliacions! Dignitat abans que res. Pûigdemont, que gran ets!!! Que tremoli en Mariano!!!
XX
A veure què passa finalment amb la investidura. Si el règim espanyol ens impedeix investir el President electe, crec que hauríem de prendre mesures del tipus tancament de caixa, no pagar impostos ni rebuts als monopolis de l'estat, retirar els estalvis i deixar de pagar la hipoteca durant tres mesos. A veure què passa amb la prima de risc.
OncleSAM
Mentre l'estat va maniobrant, també va ensenyant les cartes. A hores d'ara, crec que ja les ha ensenyat totes i o quasi totes. Em sembla que la calumnia i la humiliació ja no fan el mateix efecte sobre la gent. El temps sempre es gira en contra dels mentiders i manipuladors. Certament, el president Puigdemont i el seu equip són un bon gra al cul de l'estat.
EREP
Amb arribat mes amunt que mai; no ho llencem,ENDAVANT CATALUNYA.
Tot el mon, Slavadó
Tot el mon ens apuya, dons, i astá ascandalisat da la raprasiói dal guber aspañol, dons, inclús inclús cal prasi´den salli fugat, es el nostra prasidén, dons no fa falta unaltra invastidura, dons.

envia el comentari