Desbandada indepe?

“L’Estat no se n’adona de la irrellevància real que té el fet que els presos polítics diguin el que calgui per sortir d’una presó en la que mai haurien d’haver entrat”

Madrid està de celebració. I ja fa dies. Tants com de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i de l’empresonament de líders i dirigents independentistes. Els diaris de Madrid són un bon termòmetre per percebre com se sent l’Estat. I ara se sent fort i guanyador. Ho demostren les darreres portades de la premsa espanyola i també les declaracions d’aquest divendres del portaveu del govern de Rajoy, Méndez de Vigo. Gran part de les seves energies està dirigida ara a fer befa de les declaracions de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.
 


Méndez de Vigo es vantava que el propi Jordi Sànchez havia reconegut davant el jutge que l’1-O va ser il·legal, i l’ABC titulava la portada d’aquest divendres amb la paraula “Desbandada” -amb fotos de Sànchez, Forn, Cuixart i Forcadell. Cal ser curt de mires. Però en això estan. L’Estat no se n’adona de la irrellevància real que té el fet que els presos polítics diguin el que calgui per sortir d’una presó en la que mai haurien d’haver entrat. Ni de la poca dignitat que demostra un govern que vol una part dels seus ciutadans agenollats i humiliats.
 


L’únic escenari que no tenen controlat és la presència de Carles Puigdemont a Brussel·les. Això els posa nerviosos. I també la possibilitat que pugui repetir com a president de la Generalitat. Però hi ha un àmbit molt més rellevant i del qual no se’n preocupa l’Estat -i fins i tot el menysprea-: els més de 2.000.000 de catalans que el 21-D van votar partits independentistes que van acabar amb el mite de la majoria silenciosa i, de passada, qualsevol esperança de derrotar l’independentisme per la via democràtica.
Comentaris
Fedcor
Per a sortir de la presó que diguin el que vulguin perquè..."Epur si muove"
Narcís ( verament .. quan baden boca delaten sa misèria i baixesa ensems amb vilesa que clama al cel ! ) ( No debades aquest estat sempre ha estat i serà a la cua de qualsevol progrés humà i polític ! )
Ni més, més; ni menys, menys ! PD: aquest és l'honor, la dignitat, l'amor propi, l'orgull i l'autoestimació que s'hi tenen .. no debades " un delinqüent només guaita el resultat que no pas cap mena de mitjà moral, ètic, just/ el que cal fer segons dret i raó " !
PINTAMONAS
JO DIRIA QUE SOC EL QUE VA MUNTAR LA 2ª GUERRA MUNDIAL, PER SORTIR DE LA PRESO. un cop fora futaria el que retessin els collons. ¡ ¡ mira que en son de burros ! !
Ramon
Només es pot trobar bé aquesta estratègia de defensa si paral·lelament es fa una censura a la totalitat de com ho hem fet tot des del moment precís que vam desaprofitar el 9N. Només es pot justificar aquesta abaixada massiva de pantalons si realment no tenim res on agafar-nos. Però si no tenim res on agafar-nos senyal que la vam ben cagar. O millor dit, senyal que alguns van forçar a què la caguéssim.
Francesc
Ens podem setir lliures quant veïem el que es veuen obligats a declarar. Com poden dir son una democracia lliure.
Anna Armendares
Que diguin el que calgui per sortir de la presó. El que volen es humuliar i fer xirigota, doncs nosaltres el que volem es que els ´resos tornin a casa, perque ells seguiran sent independentistes i republicans i s´hauran escapat de les urpes d´aquestes feres. I els catalans que son tranquilets a casa seva que callin, perque criticar els que s´ho han jugat tot es de miserable.
JordiP
Els peperus no coneixen la història. La història amb H majúscula. De la de Espanya, només saben el que els van dictar els capellans franquistes i els falangistes de la FEN: reconquesta, evangelització d'Amèrica, l'Imperi on no es posa el sol, la contrarreforma protestant i la Santa Cruzada de Liberación judeomasónicacomunista. De la estrangera, encara menys. Per això no saben el que s'atribueix al primer borbó francés: "París bien vale una misa".
ramplnche
Espanya... ésmoltata Espanya,... quemés voleu1
Marc
A la que mai NO haurien d'haver entrat. No "en" ni "mai haurien"
petronio
Hundí el Titanic, maté a Manolete, lo que haga falta, ante una justicia que es cualquier cosa menos justicia.
Postres
Per sortir de la presó que diguin el que vulguin pero que es retirin de diputats per a no condicionar l independentisme..
EREP
AMB tota la dignitat, mai aurien de haber entrat. Son innocents, les ideas no es poden matar,
Corresponsal de guerra
Un vell principi que guanya adeptes (quant convé): el fi justifica els mitjans. En nom de la dignitat, si senyor!!

envia el comentari