Puigdemont, quart president a l'exili

"El Molt Honorable Josep Irla, per exemple, no va trepitjar mai Catalunya com a president i fins i tot les seves restes mortals van tardar trenta-tres anys a poder ser enterrades a Sant Feliu de Guíxols, el poble on va néixer"

Des de la seva restauració -el 17 d'abril de 1931- fins ara, la Generalitat de Catalunya ha passat gairebé la meitat del temps a l'exili. El Molt Honorable Josep Irla, per exemple, no va trepitjar mai Catalunya com a president i fins i tot les seves restes mortals van tardar trenta-tres anys a poder ser enterrades a Sant Feliu de Guíxols, el poble on va néixer. El seu successor, Josep Tarradellas, va passar gairebé tota la seva presidència a França, amenaçat per les autoritats espanyoles.

 

Ara mateix, la Generalitat porta dos mesos i mig escapçada i governada des de Madrid per persones que basen aquesta autoritat en la força, no pas en el sufragi dels catalans expressat al Parlament de Catalunya. Al contrari, els ciutadans d'aquest país han reiterat -en les pitjors condicions imaginables dins d'una democràcia formal- que volen ser governats pels representants polítics que el règim de Madrid manté empresonats o forçats a l'exili.

 

Catalunya és una nació acostumada la resistència, que reconeix -oficialment i socialment- el sacrifici dels governants que van patir repressió violenta i persecució judicial en algun dels molts moments en què qualsevol règim espanyol va atacar les institucions catalanes. Ara, simplement, torna a comptar el rellotge de l'exili. Una vegada més. Però la legitimitat és exactament la mateixa.
Comentaris
Espectador
Europa ha fallat estrepitosament com entitat democràtica d'abast mundial . Excepte Bèlgica la resta son de naùsea !! , On son els moviments progressistes ? ..en lloc . On son les esquerres ? i la opini'o pùblica de la " gauche divine" ? . On son els líders europeus , que no posin els diners , avans que la llibertat i la democracia de les persones ? Quin gran mite que es Europa !!
Choposan
On son els republicans espanyols ? Estem perdent les llibertats i tothom amb la boca tancada. Només parlen els diaris al servei del govern central.
Ramon
També hauríem de comptar-hi Puig i Cadafalch: qui diu Mancomunitat diu Generalitat. Ergo si no s'hagués mort tan jove n'hauria tingut tots els números Prat de la Riba. Macià també va viure l'exili però en el seu cas fou abans de la Presidència. Conclusió, la Comissió Pujol és una de les majors vergonyes nacionals de Catalunya.
Choposan, Quins republicans espanyols?. Es el nom de una peli?.
miquel àngel
A l'exili? Crec que confoneu un pròfug de la justicia amb un exiliat polític. Puigdemont ha traït a Catalunya pels seus actes i als seus ideals per no defensar-los democràticament, essent incapaç de fer front a les seves responsabilitats; com si han fet altres que són a presó.
Andreuenc Dani
Home. Es que dels republicans espanyols, no se'n pot esperar res. Abans son espanyols que republicans, així que tot el que està passant, deu semblar-los be. Respecte a La UE, a Europa? Be, prefereixo callar-me...
Anna Ar,emdares
M´agradaria saber perque al que signa Miquel angel li agradaria tenir el nostre president legitim a la presó. Hi ha gent que a mes de trolls son uns descerebrats, doncs per atacar als nostres legitims representants fan servir arguments insostenibles.

envia el comentari