Sotrac

"Encara no ens hem recuperat de la violència, dels cops i d'aquell ferum d'odi que es respirava durant la tardor. Odi contra els que vam anar a votar i odi contra els policies que ho van impedir"

Encara estem en xoc per l'actuació policial de l'1 d'octubre. Encara no ens hem recuperat de la violència, dels cops i d'aquell ferum d'odi que es respirava durant la tardor. Odi contra els que vam anar a votar i odi contra els policies que ho van impedir. Més enllà del debat sobre qui va iniciar l'espiral de bogeria la realitat incontestable és que l'odi es va desbordar com una riera del Maresme. Ens va embrutir a tots, perquè, honestament, l'odi és un fangar que et taca. Que deixa rastres bruts i pudents i t'impedeix caminar per avançar. L'odi és una porqueria i, quan passa, ningú recorda qui va començar. Només ens queden les taques i, a mesura que passa el temps, són més pesants. El fang que ens ha quedat a les sabates és feixuc i, tard o d'hora, haurem d'espolsar-nos la roba.

 

El més fascinant de l'1 d'octubre fou la reacció de tots nosaltres després de les pallisses. Més de dos milions de persones van plantar cara a l'Estat per un objectiu que consideràvem superior a les lleis. La democràcia exercida de manera directa. I vam defensar aquesta idea amb tanta convicció que molta gent va imposar-se a la violència policial. Permeteu-me la gosadia però això, aquesta actitud i aquesta valentia em semblen un motiu d'orgull. Hi estiguis o no d'acord, la força moral d'aquells que van posar els seus cossos per protegir l'exercici de la democràcia són dignes d'admiració i, en el context occidental, una raresa plena de dignitat. Malgrat tot això, la nostra reacció inicial fou la sorpresa, l'estupor i el desconcert. Vam exhibir el nostre paper de víctima en comptes de mostrar amb orgull el nostre paper d'herois. 

 

El problema és, possiblement, que "l'oasis català" va desconnectar una o dues generacions de la violència policial de l'Estat. Ens vam fer oblidar que, si li portes la contrària, l'Estat actua amb duresa i, fins i tot, a cops de porra o a trets. Aquest paper de víctima desconsolada no l'haurien assumit mai els bascos o els irlandesos, conscients de que l'estat posseeix armes que no dubtarà en usar si la gent es revolta. I, senyores i senyors, això és una revolta.

 

Si us plau, espolsem-nos el fang de l'odi, ressec a la sola de les nostres sabates.
Comentaris
Simio amb barreneta
jajaja, Tus desvarios me hacen estornudar y correrme a la vez. Que gusto indepa, q gusto
Entenen el català pero no el fan anar per insultar
s’en hauria de fer un estudi psicológic.
Harta de fachas
Però com no hem de sentir odi per un individu com el tros de facha repugnant del Simio amb barreneta? Odi a cabassades és el que es mereixen aquestos monstres grollers i violents que ens volen aniquilar. Cada cop que un facha merdós s'infiltra per aquí pense que ens han sobrat somriures i ens ha faltat odi, molt odi. No sé si serem capaços de sentir tot l'odi que es mereixen i que necessitem per combatrel's. Visca Catalunya LLiure!!!
Narcís ( em recorda aquells ‘ espanyolets mil del carrer ‘ que hi ha defora, potser àdhuc ací, que davant assassinats dels terroristes .. llançaven floretes als bascs i improperis/ injúries als catalans .. tot dient : “ ésos sí tienen coj.nes, van de cara, de frente no falsos, con doble cara “)
Text estrany, raríssim , que no sé que cerca ni on vol anar a parar ( verament, gens ni mica clar i català ! ) , ço és : 1. " odi contra els policies que ho van impedir " ? No fumem, si de cas, por i, sens dubte, sí, repulsió contra l'abús, la prepotència , tot plegat, la maldat ! 2. de quan ençà ser " herois així pro la veritat, el bé i el dret natural mitjançant el sacrifici voluntari de prendre mal davant botxins .. n'és incompatible " ? PD : ja n'hi prou de comparances absurdes !
Oty
No hem explotat prou l'odi que va mostrar la policia a tot el món
Pepet
Ni victimisme ni odi ni culpabilitat el cami correcte es el basc i si no mireu la pasta que els hi cau ,son molt mes llestos deixemnos de romanços ni gaites
FEDERALISTA
de quin odi parlis , xarnego jara, vosaltres odieu encara mes als espanyols o gent que creu que catalunya es una part d'espanya, i ens dieu traidors botiflers colons, de quin odi palas xarnego jara, nosaltres volem treballar cumplir les lleis viure en pau, vosaltres traecar tot fer mala sang amb els catalans la meitat al menys dels cuals no som indepes com s'ha vist fa poc, i encara parleu d'odi, teniu molta barra, i el 52 i escaig per cent dades oficials sense trampres indepres, que no vole
federalista
deia que que fem amb el 52 i escaig per cent de catalans que no volem la independencia els tanquem, els afusellem, els reconvertim a la bona fe quan una minoria encara que reconec important vol imposarse a una majoria aixo es diu dictadura, i no te res de somriure ni de revolucio sino mes be un drama que sol acabar ademes malament.

envia el comentari