Puigdemont, com Tarradellas

"Gràcies a estar fora de l'abast de la policia, dels fiscals i dels jutges de Madrid, el president ha tingut la capacitat de contradir, punt per punt, la campanya de manipulació política i mediàtica del sistema institucional espanyol"

De què hauria servit que els presidents Irla o Tarradellas haguessin tornat a Catalunya els anys cinquanta o seixanta? Per demostrar la brutalitat de la policia i l'arbitrarietat del sistema judicial del règim franquista? Per fer veure al món que l'Estat espanyol negava el dret a l'autogovern dels catalans? Hagués estat útil un successor de Lluís Companys a la presó? No. Rotundament, no.

 

Carles Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les han estat l'única peça lliure del Govern que van elegir els ciutadans d'aquest país. Gràcies a estar fora de l'abast de la policia, dels fiscals i dels jutges de Madrid, el president ha tingut la capacitat de contradir, punt per punt, la campanya de manipulació política i mediàtica del sistema institucional espanyol. I és a partir d'això que els mitjans catalans i internacionals han pogut contrastar les informacions d'una maquinària propagandística que d'altra manera hauria estat impossible d'aturar.

 

A més, Puigdemont no és un pròfug. La justícia espanyola sap perfectament on té la residència i és el seu problema si s'adonen -ells i tothom- que la rebel·lió i la sedició que s'han empescat són més espanyoles que la truita de patates. Si no s'atreveixen a confrontar la seva justícia amb la d'un país de llarga tradició democràtica com Bèlgica la vergonya és per a ells, no pas per al president català.

 

Tarradellas va tornar i Puigdemont també ho farà. Però no pas quan la policia l'emmanilli, sinó quan es quadri davant seu.
Comentaris
Maria
És el que tots esperem. Endavant President!!
Ramon
Gospel. No la música, coi.
Puigdemont será como Tarradellas cuando le otorguen El Marquesado de Puigdemont
El Marquesado de Tarradellas fue otorgado por Juan Carlos I en 1986 por la labor política realizada por don José Tarradellas Joan; la prudencia, espíritu de colaboración y patriotismo puestos de manifiesto y su participación activa en el proceso de la transición política y el interés y acierto con el que fomentó, dentro de la Indisoluble unidad de la Nación española, proclamada en la Constitución, la autonomía, la cultura, las tradiciones e instituciones de Cataluña. Chúpate esa Puigdemont.
terrassenc
Aquest era el plan inicial: Puigdemont president de la República a l'exili i un president de la Generalitat al seu servei a casa. Però per salvar els convergents en Puigdemont es va presentar a les eleccions, i fent-ho, va renunciar de facto a ser president de la República. Per això els que només volen una autonomia ara estan ben contents. Lo important, la pregunta que cal fer-se en qualsevol cas és: ont és la República?
el teu
Visca Catalunya i Visca Espanya ;)
Angelblau
Puigdemont el nostre PRESIDENT
Ay Salvadó
Quinas paraulas mes sabias, dons, Salvadó, tú veus tot am una clarividensia aspactaculá, dons, ens il·luminas a tots am las tevas raflaxións, dons fins i tot
Vlad
I tu no formes part d'una maquinaria propagandística que paguem els catalans de tots els colors amb els nostres impostos? Vosaltres mateixos us esteu carregant el projecte d'autodeterminació amb aquestes mentides que fotent tanta pudor. Aneu fent.
Marta de Sabadell
Sí avui m'agrada el que dius !!! Visca Catalunya lliure !!!
Narcís ( donar a Déu el que és de Déu i al cèsar el que és del cèsar ! )
Avui, ara i ací, en MHP Puigdemont és Catalunya, som els catalans, i, òbviament , nostres forces policíaques i foranes .. sempre, sempre, sempre s'hi han de quadrar ! PD: l'autoritat d'una llei la dóna la sobirania popular i .. aquesta hi ha parlat prou clarament !

envia el comentari