La República Catalana i el seu Govern

"Mentre el govern espanyol troba una via per sortir del forat dictatorial en què s'ha ficat, els catalans faran bé de remenar totes les possibilitats que condueixin al restabliment de la legítima Generalitat"

Catalunya és la tomba de les restes de l’imperi espanyol que, volent sobreviure, afirma ser un Estat democràtic de dret que manté relacions normals amb les democràcies del seu entorn europeu. No obstant això, és incapaç de comportar-se com a tal, sinó com un grapat d’incompetents i malfactors. Les seves malifetes poden ser de llarg abast, com el saqueig de la guardiola de les pensions (aquesta sí que serà herència pel govern posterior), o directes o immediates, com el desastre de l’AP-6. Però en els dos casos, els factors són els mateixos: lladronici i ineptitud. Com sempre en aquests casos, en el moment del desastre, el ministre estava amb els toros, al futbol o a algun spa, fent l’únic que saben fer: res. I per descomptat, el resultat és el mateix. Aquí no dimiteix ningú, per ruïnosa i dolenta que sigui la seva gestió. Al contrari, com pitjor sigui aquesta, i més immoral, més s’ascendeix al responsable. Aquí està per provar-ho, el president M punt Rajoy, acusat de cobrar sobresous en B i a qui, com al responsable del desastre de l’AP-6, mai se li ha passat pel cap dimitir.

 

Quan toca a Catalunya, Espanya tampoc és un Estat de dret, però no només per convertir-se en un Estat de desfet, sinó per vestir-se ella mateixa de tirania. Els corruptes i inútils que espolien a Espanya es converteixen en dèspotes arbitraris quan miren cap amunt.

 

Des del 27 d’octubre de 2017, Catalunya és una República independent per voluntat majoritària del seu parlament legítim. Una intervenció desaforada i il·legal de l’Estat va crear una situació excepcional de fet, com el president del govern català a l’exili, el vicepresident a la presó, el govern destituït, el Parlament clausurat, tot això pendent al mateix temps de unes eleccions el 21 de desembre passat, que havien d’aclarir el futur de Catalunya. El resultat d’aquestes va ser un nou triomf del govern legítim de la Generalitat i la repetició de la majoria parlamentaria absoluta independentista:

 

¿A què espera el govern per reconèixer aquest resultat, reposar els exiliats i engarjolats als seus llocs, a la majoria parlamentaria al seu i permetre que el Parlament continuï amb la seva tasca, interrompuda arran del cop d’Estat del bloc del 155 (PP, PSOE, Cs)? Òbviament a que els jutges, moguts per la fiscalia, que compleix ordres del propi govern, li facin la feina bruta, impedeixin que els càrrecs electres ocupin els càrrecs per als quals han estat escollits i prestin una disfressa jurídica a la pura arbitrarietat i tirania d’un govern de malfactors que usurpa les institucions de Catalunya i boicoteja el seu funcionament com a Estat democràtic de dret, cosa que ell no és.

 

En aquesta situació d’arbitrarietat, despotisme, indeguda ingerència judicial, il·legalitat de fet i sabotatge espanyol de les institucions catalanes reina la més absoluta inseguretat jurídica i l’atropellament dels drets dels ciutadans. Tant és així que fins i tot Arrimadas creu que pot arribar a la presidència de la Generalitat, que les urnes no li han donat, passant per damunt de l’exili i la presó dels seus adversaris.

 

L'únic inconvenient per als plans espanyols d'aniquilar l’independentisme català a través de l'abús i la força és que aquest ha guanyat les eleccions que els mateixos espanyols van convocar en condicions d'irritant desigualtat al seu favor i en contra dels catalans. Toca, doncs, al president i vicepresident legítims de la Generalitat compondre el govern que va ser il·legalment deposat el 27 d'octubre i reposat per voluntat popular el 21 de desembre. Com es disposi a organitzar política i judicialment aquesta restitució el bloc del 155 és assumpte que el mateix haurà d'emprendre i és d'esperar que ho faci amb una mica més d'eficàcia de la que mostra en la gestió del trànsit, encara menys de la que té per saquejar l'erari .

 

Els candidats electes, Puigdemont, Junqueras, etc., han de prendre possessió dels seus càrrecs, juntament amb la resta del govern legítim de la Generalitat el proper 17 de gener sense més trampes ni dilacions. Els processos penals oberts per uns jutges complaents amb la tirania del PP per tal de muntar una causa política general contra l'independentisme s'han d'arxivar. El conflicte s'ha de resoldre en l'únic àmbit en què es va plantejar per la part catalana, el de la negociació política i l'acord i del que s'ha desviat pel caràcter marcadament franquista dels governants i els jutges que els secunden.

 

Mentre el govern espanyol troba una via per sortir del forat dictatorial en què s'ha ficat amb ajuda dels irresponsables del PSOE i Cs, els catalans faran bé de remenar totes les possibilitats que condueixin al restabliment de la legítima Generalitat. I en posar en pràctica les que millor garanteixin la independència i seguretat de la República Catalana.

 

Inclosa una mesura de resistència davant de la tirania consistent en no acceptar les condicions humiliants i il·legals que dicti l’eixanguer de governants i jutges a l'empara de l'155. La majoria absoluta del Parlament podria negar-se a constituir-se en condicions abusives i il·legals i practicar el que es coneix com la "retirada a l’Aventino": els diputats independentistes es reunirien en una altra part, fins i tot fora de territori espanyol, en un parlament legítim de Catalunya, i deixarien la senyora Arrimadas, al senyor Iceta i al senyor Albiol reduïts al que són: una tertúlia televisiva espanyola.
Comentaris
" Y vuelve la burra al trigo".
¿ una república independiente? ;y que va a decir este pobre mercenario, hay que comer.
Valenti
Decepció d'eropa Millor quedar fora Com poden fer costat a un corrupte com el desgraciat rajoy , no seria millor que dintre d'europa alguns d'equerres pugues ajudar a callar als que sol pensan amb els diners
blauet
Molt bo!!! Això és el que caldria fer ...passar del 155 i anar a la nostra!!! No acceptem les condicions humiliants i il.legals que ens imposen el gobierno de españa...sus jueces... fiscales...ibex35...poderes facticos...
Maria
Desobediència i República! Aquest és el camí.
Ciudadano del mundo
Nada nuevo el mercenario pagado con 4 monedas de oro por la burguesía ladrona del 3 por ciento tiene que comer, no mucho porque solo recibe 4 monedas de oro,el pobre tonto no es flaubert,pero el pobre mercenario por 4 monedas le pone autoodio, bilis y mala baba pobre hombre
Montserrat
Crec que toca desobeir. Implantar la República i llei d transitorietat. No ens ha de donar permís ningú ens el hem de donar nosaltres mateixos. Hem votat 3 cops. Som República! Cal fer-la efectiva ja! Pasi el que pasi! Ens falta decisió sobretot al nostre govern decidit democràticament.
Montserrat
Crec que toca desobeir. Implantar la República i llei d transitorietat. No ens ha de donar permís ningú ens el hem de donar nosaltres mateixos. Hem votat 3 cops. Som República! Cal fer-la efectiva ja! Pasi el que pasi! Ens falta decisió sobretot al nostre govern decidit democràticament.
Un republicà
Llegir Cotarelo s’ha convertit gairebé en una necessitat. Gràcies
El pitjor...
... és la sensació d'impunitat amb que la màfia estatal manega els seus interessos, Només que d'una manera immediata se li pogués para el peus, fent pagar als responsables les prevaricacions, abusos i altres ferotgies i atropellaments, d'una manera OBJECTIVAMENT JUSTA i implacable s'aturaria tanta inquisició, tanta malícia i tanta bogeria.. I aquesta justícia vindrà d'Europa??? Alguns ja s'han definit però incidència real?
Proposta
Vaga general indefinida (al tercer dia tenim europa i els mafiosos del 155 asseguts a la taula). I a l'hora, organitzar manis mòvils o rehubicables ràpidament: coordinats amb watsap, convocar manis a llocs i qual els piolinss hi vagin, desaparèixer tots i reaparèixer a una nova hubicació.
entranyable
Jo sóc independentista perquè em dona la gana, peró també perquè l'estat espanyol és deplorable, literalment roïn.
La constitució catalana
Previa a l'espanyola (1283), l'ultima el 1705. Una de les primeres i més avançades del món que més protegía al ciutadà del abús de poder. O perqué us penseu que Catalunya va poder reeixir entre la tenalla castellana- francesa. Mireu la correlació entre calitat democràtica i oportunitats individuals als paisos ara mateix, no es casualitat.. No ens estem inventant un estat, ja existía.
Pere Grau
A "Ciudadano del mundo" i a "la burra al trigo": Vostè són dels que no saben imaginar-se altra cosa: un castellà que defensi els catalans només pot ser que ho faci per diners i sense principis. O sigui com un Rajoy, un Rato o un Gürtel qualsevol. Doncs mirin, no! També hi ha gent que es mou per principis ètics i morals sigui catalana, castellana o coxinxina. I Cotarelo n'és un. Si hi hagués més gent com ell, potser Espanya seria diferent i no s''hauria arribat a la crisi actual.
Esther
Si ens mana Rajoy que ningú l'hem triat des de Madrid - Perquè no ens pot governar el nostre president des de Brusel.les , un pais democràtic ????
xup
al ciudadano , tu mundo debe de ser el de los Gnomos, porque eres cortito de luces y de ideas
Narcís ( gràcies Cotarelo per sa bondat i defensa de la legitimitat o justícia ! )
N'és obvi que aquesta manera de fer de l'estat ni n'és política, ni n'és democràtica, ni n'és seriosa/ madura que sí infantiloide dolenta àdhuc pitjor ( via mal tracte, escarni, insults i befa hem de sortir com llamps .. i quan agafem l'eixida de la llibertat .. més d'allò anterior ensems amb la violació de ca nostra ! ) ! PD: molt bona o simple realitat ' tertúlia espanyola ' .. d'allò més baixa mena ( sempre mateixos éssers de consciència i intel·lecte vergonyosos ! ) !
Quico
Para el "Ciudadano del mundo": En primer lugar el ciudadano del mundo no existe, es sólo una noble idea, una aspiración de personas que normalmente no reconcen que "su estado" es nacionalista, como TODOS en el planeta. O en el mejor de los casos, aún reconociéndolo, luchan contra la desaparición de su estado nacionalista. En segundo lugar, si lees bien a Cotarelo, siempre está en contra de lo español NO DEMÓCRATA, no contra todo lo español. Sinceramente, tu nacionalismo te ciega.
Blauet
Cal fer una aturada indefinida del pais...només això obligarà a españa i la EU a dialogar ...només trinen pels diners!!! Els polítics catalans ja no poden fer res més del que han fet... o aniran tots a la presó...ara ens toca al poble...als ciutadans catalans que volem la LLibertat!!! NO ENS PODRAN TANCAR A TOTS!!!

envia el comentari