Espanyols a cops de garrot

"La democràcia espanyola ha passat a ser patrimoni de policies i militars, disposats a amenaçar i atacar gent desarmada"

"... les forces armades, constituïdes per l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat i l'ordenament constitucional" deia, ara fa onze anys, el tinent general José Mena Aguado en el seu discurs de la Pasqua Militar de 2006. Mena va referenciar les seves paraules respecte al debat sobre l'Estatut de Catalunya que aleshores estava en tràmit i discussió. En aquest sentit, va advertir "de les greus conseqüències que tant per a les Forces Armades com a institució com per a les persones que les integren podria comportar l'aprovació de l'Estatut de Catalunya en els termes que està plantejat". Aquelles paraules li van costar un arrest de vuit dies i la retirada anticipada, per decisió de l'aleshores ministre José Bono. L'adjectiu "colpista", fins aleshores oblidat, va circular de nou pels mitjans de comunicació. Un diari tan del règim com El País va escriure que "apartar els generals que franquegen els límits, no del silenci, sinó de les arengues, és una mesura irrenunciable perquè la democràcia no degeneri".

 

Una dècada més tard, ha estat, directament, la ministra de Defensa la que s'ha referit a l'Exèrcit com a "garantia de la unitat d'Espanya" i ha explicat que "jo no hagués tingut cap sentit de la responsabilitat, ni tampoc els comandaments militars, si no haguessin estat preparats per a qualsevol eventualitat", en referència explícita a una intervenció militar a Catalunya. María Dolores de Cospedal ha anat molt més enllà que el tinent general Mena enmig de l'aprovació entusiasta de les elits polítiques i mediàtiques de Madrid.

 

En només onze anys, els colpistes han deixat de ser els del garrot -com a tot arreu- i ara ho són uns manifestants pacífics que demanaven urnes. I la democràcia ha passat a ser patrimoni de policies i militars, disposats a amenaçar i atacar gent desarmada. Aquest, ni més ni menys, és el projecte democràtic d'Espanya.

 

 

 

 
Comentaris
Aupa furtacols
El país de la Nancy i el Lucas.
Ramon
La millor notícia que ens donava any rere any la Feria de Abril del PSC-FECAC acostumaven a enllestir-la amb un breu i el titular no era tan explícit com el d'aquest article tot i que, en substància, era exactament això.
Fat Boy
"la democràcia ha passat a ser patrimoni de policies i militars, disposats a amenaçar i atacar gent desarmada". Especifiqui que es la democracia a Catalunya. A Gibraltar, en canvi, no esta amenacada, no per manca de ganes, sino perque aquests militars i policies no es trobarien precisament davant de gent desarmada. Esperem que almenys no haguem de sentir a ningu mes discutir si la Republica ha de tenir un exercit o no.
DEMOCRACIA O ICETA DEL 155, ESTADO DE EXCEPCIÓN DE FRANQUISTES CRIMINALS
La porra es la constitució i el dret a manifestació ha estat anul.lat totalment per la rebelion del iCETA Y SUS FRANQUISTAS. PSC el franquisme criminal y la seva constitució que permet un atemptat a la democracia com es la merda del 155 AUTENTIC ESTAT D'EXCEPCIÓ DELS FEIXISTES, FRANQUISTES I NAZIONAL.SOCIALISTES DEL ICETA Y SUS FRANQUISTAS.
Narcís ( què fumem a hores d'ara dessota ' aquesta gent ' ? )
Qui tingui orelles , que hi senti ! PD : gent que té empresonada , cercada i plomada per demanar " sortir com un llamp després de tantes fuetejades morals, polítiques i econòmiques àdhuc físiques a Catalunya " , damunt de no deixà'ns-e ser qui som defora ni a ca pròpia amb tot el que implica . . . . com la hi pot denominar?
Ramon
Era una notícia que molta gent ni la rebia perquè l'amagaven però jo la buscava amb lupa i gairebé cada any es produïa. Al final del dia, tant d'"anís" i tant de "vinisho", sempre hi havia incidents. La Feria del PSC-FECAC acabava sempre a hòsties. Hòsties entre ells. I per coses seves. "Er mehó cantaó é er Rancapino, giriposha!". "I una miedda, er mehó é l'Habishuela, toma, capusho!".

envia el comentari