Estremera és el seu diàleg

"L’únic objectiu que persegueix Madrid és esclafar el projecte independentista i també humiliar tots aquells que l'han liderat"

La decisió de la justícia espanyola de mantenir Oriol Junqueras en presó preventiva no ha sorprès ningú. Ni a Catalunya ni a fora. L’Estat ha decidit jugar fort i no disminuir la intensitat i la duresa de les seves decisions i accions. L’únic objectiu que persegueix Madrid és guanyar, esclafar el projecte independentista i també humiliar tots aquells l'han liderat. I, per suposat, assegurar que cap català que vulgui la independència del seu país tingui la gosadia d’intentar fer-la efectiva. Tornar a l’statu quo d’abans del 2012, on les forces polítiques i moviments socials que defensaven la independència de Catalunya tenien el seu espai -a Espanya i a Catalunya- però mai van fer el pas, en democràcia, de portar els seus objectius polítics fins a les últimes conseqüències.

 

No hi confiem. L’Estat espanyol no cedirà. No farà cap pas enrere. I, per suposat, no rebaixarà la repressió i humiliació a tot allò que soni a sobirania i independència de Catalunya. Amb la decisió de mantenir el vicepresident del Govern a la presó d’Estremera, Madrid torna a posar de manifest que la voluntat de diàleg és nul·la. No hi ha ningú a l’altra banda disposat a parlar. Tota la feina cal fer-la dins de Catalunya i fora d’Espanya. I la unitat és l’única resposta possible. La cohesió de les forces sobiranistes i el desterrament de les picabaralles de pati d’escola. L’Estat pretén ara decidir qui ha de governar els propers quatre anys Catalunya. Treu un Govern legítim i ara vol posar-ne un a la seva mesura vetant candidats a la presidència de la Generalitat.

 

Està demostrat que la unitat funciona. És cert que no ha estat suficient, fins ara, per guanyar a un Estat que no té límits. Però molts dels grans passos que ha donat aquest país en els darrers anys han sigut possibles gràcies a la unitat d’acció del bloc independentista. De fet, el propi Junqueras ha demanat que es mantingui aquesta manera de fer. Amb una piulada poques hores després de saber que la justícia espanyola vol mantenir-lo empresonat, ha insistit en la necessitat de continuar “forts i units”. Ara, unitat per investir el president de la Generalitat i resistir els envits de l’Estat, i també unitat de cara a les eleccions municipals del 2019.
Comentaris
Jordi
Quan el Govern de la Generalitat va decidir el 28 d'Octubre renunciar a fer caminar la República va ser perquè hi havia una amenaça certa de violència per part de l'Estat espanyol. Malgrat poder semblar una decisió de molt seny, va privar el poble de Catalunya de defensar la República. Avui, la violència per part de l'Estat s'està demostrant implacable i no tenim una situació més propera a ser una República completament constituïda. No se si és evitable que tornem al 28 i prenguem una altra via.
Bartania
Els enterramorts de la justicia han encès un altra ciri. Pobra Justicia, plorem per ella!
Els tribunals no dialoguen, apliquen la llei
Junqueras no té res a dialogar, només demanar que el deixin lliure. L'auto del TS és impecable i deixa a tots els implicats en la DUI contra les cordes. Sembla clar que Puigdemont no tornarà i no serà, de nou, MHP.
Narcís ( humiliar mai ens humiliaran .. només humilien els dignes que no pas els trossos de soca arrebossats de maldat ! )
N'és obvi que allò que fa aquest estat amb Junqueras ( i resta de portaveus/ representants .. electes de milions de persones ) n'és el més semblant al missatge que volgueren llançar ' penjant el cap del general Moragues ' munt d'anys '! PD: i aquests són els que deien que es podia ' parlar de tot sense violència ' .. !
Josep Olot
L'Estat espanyol està fent el que qualsevol persona amb 2 dits de front sabia que faria. Arribar fins on es va arribar per després rendir-se, no té sentit. Quin gran error no haver defensat la República, pitjor no estaríem...
Nos
Sense una força militar no veig possible la República !
...SIEGFRIED...
...CALONGE...TIETA PARADISE...
Eres ya mayorcita, para razonar tú solita.
Los golpistas, son delincuentes y en cualquier país democrático acaban en una cárcel, en España una de estas cárceles se llama Estremera. Lo que ya tengo serias dudas, es si hay clínicas para desintoxicarse de adoctrinamientos. Felices fiestas.

envia el comentari