És Espanya qui necessita un pla B

“Seria un error greu caure en el parany madrileny i no intentar fins al darrer instant el pla A, la restitució del Govern legítim del 27 d’octubre”

L’independentisme corre el risc de caure de quatre grapes en el parany de Madrid, que pressiona política i judicialment per forçar ERC i JxCAT a dissenyar, a gust dels interessos partidistes de cadascú, un pla B a la restitució del legítim Govern del 27 d’octubre i provocar així una fissura en el moviment. El bloc del 155 ha perdut per tercera vegada des del 27S i ara pretén provocar una trencadissa en el bloc republicà perquè es rendeixi i accepti que, com a molt, podrà gestionar una autonomia intervinguda sota l’amenaça permanent de presó i repressió. Seria un error greu caure en el parany madrileny i no intentar fins al darrer instant el pla A: Restituir el Govern legítim, amb la composició que sigui però decidida pels mateixos implicats i no per Madrid i els seus jutges. I després, començar a fer República, amb els tempos i les decisions que permetin anar guanyant el xoc permanent amb un Estat avesat a la guerra bruta.

 

L’excepcionalitat de la repressió espanyola obliga a trobar solucions excepcionals, però en cap cas no es pot renunciar a la primera de canvi a la legitimitat de la institució i dels seus legítims representants. Qui ha de quedar en evidència és el règim, no l’independentisme, que ha guanyat a les urnes en unes eleccions amb presos polítics, exiliats i un Estat i un sistema mediàtic en contra.

 

En definitiva, és Espanya qui ha de tenir un problema. Els resultats del 21D només li deixen dues possibilitats: Enterrar el règim del 78 i refundar l’Estat per democratitzar-lo política, social, nacional, econòmica i judicialment, i això inclou un diàleg polític amb Catalunya que desemboqui en un referèndum a l’escocesa, o rebutjar els resultats del 21D, perpetuar el 155 i consolidar un sistema corrupte i autoritari on els lladres del selecte club del 78 estan en llibertat i els demòcrates són la presó. Espanya sí que necessita un pla B. O no sobreviurà massa temps més.
Comentaris
D'acord!
No poden mantenir aquestes mesures excepcionals permanentment. No perquè a la UE li importi una mica la democràcia, sinó perquè també els governs europeus són sensibles a l'opinió pública. Ens sembla que fa molt que hi lluitem, se'ns fa llarg i és lògic, però un fet tan important com la independència és lògic que requereixi paciència i persistència. La inestabilitat econòmica espantarà tard o d'hora els banquers. Les contradiccions (Solana demana reconèixer l'estat palestí..) cada cop més greus.
LoPep
Malauradament, tot això de mantenir el 155 i tancar catalans a la presó és exactament allò que vol la societat espanyola. I els corruptes i aprofitats del BOE els són igual.
terrassenc
No. Una reforma constitucional i un referèndum pactat és un 'apoyaré 2.0' i no és una opció después de l'octubre passat. El referéndum ja es fa ver i la República està declarada. Les opcions són: o República Catalana o Dictadura espanyola. Qui no estigui per la primera acabarà fent bona la segona.
Fat Boy
Els paisos que es van alliberar d'Espanya ho van fer a base de guerres. Aqui no hi ha collons, no ja de fer una vaga general, sino de treure els diners del banc o al menys transformar els euros en dolars o francs suissos massivament i coordinada.
Cumpletamén dacor, Yema
Dons, tots el apisus deurían cupiá el mudel catala, dons, par auxó som tan i tan supariós al rest del mon, dons
francesc
D'acord en el 99% L'u% del que discrepo: El referèndum ja l'hem fet. El proper ha de ser el de la nostra Constitució.
Narcís ( així és .. qui afluixa amb un delinqüent, es garantitza no parar de rebre delictes d'aquest; conclusió : el plan A n'és el legal, el lícit i el legítim, ço és, qui dóna l’autoritat a qualsevulla llei n’és el poble, i aquest ha dit prou .. busqui’s aquest estat altre ninot de goma! )
Què es pot esperar d'un estat : que digué ' acabará como Companys '? que digueren ses forces ' dejadnos actuar ' ? que resolgué son constitucional, damunt, defectuós/ adulterat contra sa pròpia constitució ( passar pel cim del Parlament, de ses cortes generales i de població referendària )? que . . . . . . . . . . . . . . . . Resumint : que fum fora mida l'essència de Catalunya tot esperant sa anihilació i enfonsament econòmic ?

envia el comentari