Espanya, en mans de la banca europea

"El flanc democràtic serà la darrera peça que protegiran a Brussel·les, però l’economia i els deutes, Rajoy ho sap, són figues d’un altre paner"

Europa ha decebut més de dos milions de catalans independentistes, europeistes de mena i oberts al món. La passivitat de la UE davant dels abusos polítics, policials i judicials d’Espanya a Catalunya ha provocat un trencament emocional que costarà de recosir. Molts catalans han constatat que el projecte europeu és poc més que un club de vells estats en què la ideologia i els principis fundacionals de la UE han quedat bandejats pels interessos econòmics. Mentre els estats paguin el deute i no posin en perill l’estabilitat de l’euro, tot rutllarà. Tant se val si ciutadans europeus voten a les urnes i la seva decisió democràtica no és respectada, si hi ha presos polítics o si la policia apallissa homes i dones indefenses i destrossa escoles. Malauradament, la Marca España, empeltada de violència policial i corrupció política i judicial, encara sobreviu entre les elits europees. No així entre la premsa internacional, un pas per endavant dels líders polítics, que va batejar les càrregues de l’1-O amb títols com “Espanya, la vergonya d’Europa”, remarca la victòria democràtica dels independentistes el 21-D i parla de presos polítics.

 

Però la partida d’escacs és llarga i a la UE es juga més als despatxos que al carrer o als mitjans de comunicació. El flanc democràtic serà la darrera peça que protegiran a Brussel·les, perquè preocupa ben poc, a Europa. Però l’economia i els deutes, i Rajoy ho sap, són figues d’un altre paner. Tots els peons vigilaran aquesta peça. Els bancs alemanys i francesos, principals tenidors del deute públic espanyol, volen cobrar, al marge de si paga una Espanya territorialment més gran o més petita. En aquest sentit, el 2018 serà clau per observar els primers moviments dels socis europeus de Rajoy si l’economia espanyola comença a donar senyals de debilitat. BCE deixarà de subvencionar el deute escombraria de Madrid, que haurà de finançar-se pagant als seus creditors un interès molt més alt que l’actual subvencionat, pel risc que suposa prestar diners a una economia altament endeutada i vulnerable, com s’ha demostrat, a la tensió política creixent.

 

Si Madrid no accepta la nova composició del Parlament i del Govern i manté d’alguna manera la usurpació de poder via 155, i tira endavant la causa general contra l’independentisme, caldrà resistir. Els efectes d’aquesta resistència no seran immediats i el camí serà duríssim, però no hi ha marxa enrere. Ni per a la democràcia ni per als mercats. I a Europa, i a Madrid, ho saben. És qüestió de temps.
Comentaris
Maria
Doncs la vaga general indefinida és la millor solució.
Anicet
L'Estat castellà és un estat moralment podrit i econòmicament arruïnat. ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
Peret
Si no estic ma informat, "espanya", els últims 500 anys, ha arribat a la bancarrota en 17 ocasions, provocant la negativa dels banquers de cada època a finançar-los. Curiosament flamencs i holandesos. Us sona lo de la pica en Flandes?
Carles Viñals Casado
Perdona, Gemma, que refredi els teus entusiasmes, però jo veig més bé la banca europea en mans d'Espanya que no pas a la inversa. Missatge d'Espanya a Europa: "Si voleu que us vagi retornant de mica en mica ni que sigui una part petita del meu deute, ajudeu-me a conservar Catalunya dins les meves fronteres, o aneu a cobrar al Banc de la Devesa." I és que si Espanya deu cent-mil milions a Europa, Espanya té un problema, però si li deu un BILIÓ, el problema el té Europa.
Amadeu
Sels te d'ensorra
Carles
La revolució és la solució.
pepeta
tu mateixa ho dius. Mentre Catalunya i España no garanteixin el pagament dels deutes no hi ha ni democracia ni independència que valgui, Per ser lliure no pots tenir el cul llogat. Et sona Grècia? allà també hi va haver un referendum....
La meva visió
@Carles Viñals, jo crec que el missatge també pot arribar des de Catalunya a Europa, informant-los que, si volen cobrar ni que sigui una part del deute, la part alíquota reconeguda per Catalunya, han d'ajudar a l'emancipació catalana. En cas contrari, el titular de la totalitat del deute és el Reino de España, i si fa fallida el problema serà molt més gros. Què n'opineu?
Fat Boy
Encara teniu diners en bancs espanyols?. Encara teniu la residencia fiscal a Espanya?. El Volo i la Guingueta d'Ix us esperen a particulars i empreses amb els bracos oberts.
La majoria de nosltres ho té clar fa temps
Òbviament, ara mateix interessa donar suport a Espanya, perquè tenen por de no cobrar i en aquest sentit, Ñ té la paella pel mànec. Però si el conflicte dona senyals d'enquistar-se i fer perillar el conjunt de l'economia espanyola, ja serà una altra cosa. Jo treuria de les vagues generals les petites botigues i autònoms que poc mal fan a l'exterior i tenen difícil supervivència. Interrompre el transit de mercaderies a les fronteres sud i nord, seria més efectiu i faria trontollar grans empreses.
@la majoria...
Tens raó, l'important es el transit de mercaderies a la frontera i el descens del turisme.
Sisco
Una altre cosa seria si 1.000.000 de Catalans decidim canviar les empreses suministradores de llum, gas, telèfon, aigua, assegurances, per companyies Catalanes, això pot fer pupa, perquè el que està clar es que els hi em de tocar allò que no sona, la economia
A sisco
¿Y dónde te crees tú que tributan las empresas catalanas atontao? ¿En qué país pagan IRPF, sociedades y todo? Es que se lee cada tontería en estos panfletos subvencionados...por cierto, la autora del artículo cumplirá 70 años y seguirá con la misma matraca sobre su país. Que seguimos creciendo, a pesar de los separatas....

envia el comentari