La República Catalana realment existent

"La República Catalana avui existent és la plasmació real d'aquesta voluntat majoritària del poble català, momentàniament segrestada, contra tota raó i dret, per un govern estranger en ús i abús de la força bruta"

En la seva Matemàtica de la història, Alexandre Deulofeu preveia en els anys quaranta del segle passat la fi de l'imperi espanyol al 2029. Avui, quan estem més a prop d'aquesta data que del propi Deulofeu veiem que va estar a punt de clavar-la. Una diferència d'un decenni amb prou feines és res.

 

La República Catalana és un fet. Té l'objectivitat i la realitat dels fets. I la seva tossuderia. L'imperi espanyol va tractar d'aniquilar-la al bressol, de la mateixa manera que les serps que va manar Hera gelosa volien acabar amb Hèrcules, que les va destrossar. Va fer un dels seus pronunciaments autoritaris, amb l'habitual embalum i prosopopeia castellana: declarar dissolt el govern de la Generalitat, destituïts el seu president i consellers, va clausurar el Parlament i va empresonar a algunes de les persones destituïdes i va enviar altres a l'exili.

 

Si algú aquí ha recorregut a la unilateralitat ha estat el govern espanyol amb una aplicació ultra vires d'una norma excepcional, l'article 155 de la Constitució. Ni el 155 preveu aquestes accions ni el president del govern està facultat per tirar-les endavant, però això no importa perquè aquest govern no es considera vinculat per les normes escrites i no escrites de la democràcia i l'Estat de dret ni pel seu propi ordenament jurídic ja que és una dictadura d'un partit i una persona. El partit, imputat en diversos delictes en processos penals i la persona, acusada d'haver cobrat sobresous il·legals i comprovada avaladora dels comptes suïssos d'un delinqüent, haurien d'haver dimitit fa anys i estar a disposició dels tribunals com a presumptes delinqüents que són tots ells.

 

Espanya és l'únic país del món en què uns presumptes delinqüents governen i es permeten el luxe de dir que altres compleixin la llei que ells trenquen en totes i cadascuna de les seves actuacions. La figura d'uns delinqüents dictant autoritàriament les lleis que han de complir els altres és exactament la dictadura de Franco. L'única diferència entre aquest i els seus èmuls avui dia és que si aquell basava la seva tirania en l'exèrcit, aquests la basen en els jutges. Però la tirania, l'arbitrarietat és la mateixa: No hi ha més llei que la que dicta el tirà i qualsevol altra norma o institució seran reprimides per la violència. Per restablir l'ordre de fet (ja que no dret) de la dictadura.

 

L'exemple més evident de la contraposició és la República Catalana. Destituïda per la força bruta del 155, amb el suport dels botxins del PSOE i Ciutadans i l'ambigüitat de Podem, ha estat reposada en tota la seva força i legitimitat amb el vot majoritari de la ciutadania catalana en unes eleccions en les quals la falta d'imparcialitat, legalitat i neutralitat únicament han posat més en relleu la fortalesa del poble català i la seva determinació a l'hora de defensar la seva pròpia legalitat, les seves institucions i els seus representants democràticament electes.

 

A dia d'avui, els catalans, tossudament alçats, han votat en condicions molt desfavorables de joc brut imposades per uns adversaris del bloc del 155 (PP, PSOE, Ciutadans) que a més d'incórrer en aquesta immoralitat, han perdut. I han votat per reposar en els seus llocs el seu govern legítim, deposat, empresonat i exiliat mitjançant l'abús d'un poder polític.

 

A dia d'avui, el govern català és més legal i legítim que l'espanyol i el president de la Generalitat més legítim i legal que Rajoy, el president avalador dels sobresous que, en realitat, en no dimitir com manen els usos democràtics civilitzats, s'ha convertit en un usurpador.

 

La República Catalana, solemnement proclamada el 27 d’octubre i immediatament atropellada per la força bruta, la il·legalitat i l'abús del govern espanyol, és més legal i legítima que aquest mateix govern. Amb els seus dirigents a la presó o l'exili, amb les seves institucions suspeses, els seus partits fustigats i la seva gent perseguida és més real, més autèntica i més sòlida que aquest imitació d'Estat democràtic, dictadura real d'un partit, un govern i un president corruptes i els seus còmplices i aliats de l'oposició.

 

Aparentment la desproporció de forces és enorme en contra de l'independentisme. Aparentment. Però la realitat, que no obeeix als desitjos de l'oligarquia espanyola i els seus servents de l'esquerra, segueix recolzant els drets dels legítims representants de la voluntat majoritària dels catalans. Perquè la força de les institucions no descansa en les armes dels pretorians ni en la demagògia dels polítics ni en les prevaricacions dels jutges, sinó en la decisió del poble.

 

El poble català va parlar el 1r d'octubre passat en condicions d'agressió institucional d'una violència (i una covardia) sense precedents, i la independència va tenir 2.044.038 vots (90,2% dels emesos amb una participació del 43%). Va tornar a fer-ho en el curs d'unes eleccions imposades per l'adversari, plenes de trampes, censures, abusos i manipulacions i la independència va tornar a aconseguir 2.063.361 (Un 47,49% amb una participació de prop del 82%).

 

La República Catalana avui existent és la plasmació real d'aquesta voluntat majoritària del poble català, momentàniament segrestada, contra tota raó i dret, per un govern estranger en ús i abús de la força bruta.

 

Correspon a la Unió Europea obligar l'Estat espanyol a reconèixer la República Catalana, actuar en compliment de la seva pròpia legalitat o, en cas contrari, activar l'article 7 del Tractat i procedir contra Espanya per atemptat contra els principis de l'Estat de dret.

 




Comentaris
Mercè
Serem independents!!!
Xiorxio
Amén
Josep Manel
Bon Any nou Ramón. Seguim i seguirem!
SPAIN is PAIN
Impressionant article del savi Sr. Cotarelo. GRÀCIES!
Maria Casanellas
Un article demencial. El Sr. Cotarelo viu en una altre galàxia republicana. Quina pena quan hagin de baixar a la realitat. No paga la pena discutir amb gent fanatitzada.
FRANS kASTELL
la UE A DEMOSTRAT QUE SON UNA COLLA D'ESTÓMACS AGRAITS, VENUTS AL MILLOR POSTOR, a Catalunya és necessària la mediació de l'ONU.
Javier
Dons encara no veig la Republica per en lloc.
Roser
Es pot dir més alt però no més clar. Enhorabona per l'article. Espanya té un problema i és ella mateixa. La culpa els seus polítics. PP, C's i PSOE. Estem al segle XXI i cal assumir la derrota i acceptar la voluntat d'un poble que reclama la seva legitimitat. Un poble que vol ser lliure i que no accepta distorsions a l'empar d'un 155 fantasma.
Pilar
¿Independientes? Ja, ja... Con los políticos que tenéis, jamas. Son unos cobardes.
Uf, va dir ell
Què és el que correspon a la Unió Europea? És a vosaltres, els que us presenteu per governar Catalunya, a qui correspon fer el necessari. Hem donat la cara per vosaltres. Què espereu per correspondre de veritat?
Pere
LA realitat es que ens cal una mica mes de temps. Aixo es imparable,Pero cal aixemplar una mica mes la base per supercar el 51% com a minim Llavors poster Europa reaccioni,no crec que hu pugui fer per sofa del 51%
Occit
Tot el que diu Cotarelo és veritat des dels drets humans. Però els contraris analitzen i actuen des del poder de l'estat i poden fer el que vulguin, són impunes. Estem aquí. I encara sort que lz UE els va imposar eleccions.
Anna
Serem independents, la força de la raó s'acabarà imposant sobre la força brutal de la repressió. No en tinguem cap dubte!
Badaloní
Otro comoel concejal de la cup que han pillado.... .. Emporrado hasta arriba..... Que rico el sigarrrrro de la rrisa....ji, ji , ji,......Veo Repúblivas,,,,muuuuuuchas Repúblivas.....jajajajaja....
Aurembiaix d'Urgell
La predicció del farmaceutic Deulofeu serà quasi exacte. A partir del 2024 el vot unionista caurà de manera subtada i continuada per els canvis en els cens elèctoral lligats als fluxes migratoris dels anys 1055-75.
entranyable
Esta es la realidad de las cosas, Don Ramón, la que me hace estar convencido que la victoria de la libertad es cuestión de meses o algún año. La trayectoria del independentismo catalán avala esta confianza. Los objetivos son nítidos y absolutamente decentes. Enfrente tenemos un estado corrupto que se devorará a sí mismo, incapaz de sostenerse por mucho tiempo basado en la mentira. Y es que además esa casta madrileña no sabe hacer otra cosa que expeler su bilis destructora. Catalanes, atentos.
Pepi
Cal que la gent que viu, treballa i estima Catalunya, entengui que el que volem no es enfrontacions ni odis absurds amb la resta de persones catalanes ni espanyoles. L'unic que volem es un estat propi on la democracia sigui de veritat i el poble estigui per sobre dels capitals i els seus interessos. Esperem aconseguir-ho pel bé de tots els seus habitants. On també hi serán els meus fills, nets, amics i familia. No soc nescuda aqui, però el sento totalment meu. Ànims Repùblica Catalana !!!
Fan gràcia els comentaris que acusen a Cotarelo de viure una realitat paral·lela o als nostres polítics de covards
Els que porten anys parlant d'una "majoria silenciosa" (són una minoria sorollosa, maleducada, a qui importan poc la democràcia) o estan representats per polítics que es refugien en policia armada que ataca gent indefensa. Quina "bravura" els polis picant a iaies i gent que alça les mans dient que són pacífics! Quina mostra de valors democràtics, els pobles cridant "a por ellos"! Quina intel·ligència política, creure que les porres són més útils que escoltar i arribar a acords pacífics! Rucs!
Badaloni
Pepi= charnega agradecida o enchufada en tv3%
Cesc
Espero que Junqueras & cía pugui sortir aviat de la presó i Puigdemont i la resta tornar del exili. Ens em guanyat a pols la República. La qualitat de la qual dependrà de la nostra conciéncia ciutadana. Pd: el franquisme cal jutjar-lo pels delictes comesos, so pena de ser eternament el ase dels cops gratis total... i reescriure la nostra história. Pd: a l'església católica ni aigua. Sempre ha estat contra nostra. Grácies Cotarelo per tots aquests anys al nostre costat. Una abraçada.
Senga
MariaCasanelles com tens tan clar el que dius...ningú t'ha explicat l'efecte mirall? Som el que veiem, les paraules ens delaten. A tu també són lleis universals.
Lluís
Genial l'article Ramón. Felicitats i bon any. Seguim fent república
un català
A Maria Casanellas : de aixó en Psicologia sen diu PROYECCIÓ. Es dir de l'altre el que tu fas.Alguns en dirien cinisme, però realment es maleltis e incurable.Cal fugir.
Sisco
Crec que entre escons de ELECCIONS i vots de un REFERÈNDUM tenim una mica de embolic interessat per part de la dreta, amb unes eleccions parlem de escons i el 135 es el tope, si n´hem tret 70 crec que això supera el 50%. Si fem un referèndum amb una participació del 82% i surt el 47,9 de vots, aixo significa que, 82% es 100% com 47,9% es a x, busqueu el resultat i sabreu perquè ens enganyen.
Paulino García Moya
Este hijo mío nunca cambiará, Se quedó anclado en los 60's.
a badaloni
pues anda que tu ex jefe de Badalona, con la escoba se ha topao, casi le barren a el, en cuanto a porrero mirate los ojillos del jafe del partido naranja, al Marianico Bocacharco, a este no le hace falta las neuronas chisporrotean por toos los lados
Miquel
Si, Pilar, deberian ser tan valientes como los "conquistadores" españoles armados hasta los dientes contra indios indefensos. De hecho, tan valientes como los " oe oe oe" de la cofradia del Santo Troncho con fuerzas armadas y jueces arropandolos.
Ciutadana farta
No val dir en unes eleccions en que es trien escons que ens posem a comptar vots, si tenim 70 escons de 135 , els indepes som majoria absolutissima , i no hi ha mes, si volen comptar vots , que permetin un referendum acordat, si no ho volen fer , doncs el resultat del 21 d es ben clar , majoria absoluta independent , nomes toca desenvolupar la republica proclamada abans fent cas a la voluntat dels electors, lo altre es embolicar la troca per part dels unionistes que no volen acceptar la derrota
Narcís ( la política n'és sagrada i hi és, justament, per evitar la violència .. i ' aquests ' rere legislatiu, executiu i judicial ensems amb els de les garrotades són qui l'exerceixen .. n’és clar com l’aigua que no són polítics àdhuc ni politicastres sinó ‘ colla malvada de la pitjor estofa ‘! )
Qui pot negar res de tot l'article ? PD: renoi, si fos a l'inrevés i .. amb raó !
Berto
Sisco estas diciendo que con una participación del 82% el 47'9% voto q si, y eso es verdad. Pero usas los datos como si de cada 80 personas que van a votar 47'9 votaran q si y eso no es así. Sino al hacerlo con el 52'1% que voto no nos encajan los datos y su suma nos supera el 100%. No podemos coger los datos como nos conviene hay que tener mucho cuidado de como los usamos.
Pere
Diu l’article vint-i-sis, que en un cas de compromís, el califa pot si cal, refregar-se l’engonal i passar-se pels dallonses totes les lleis del país.
EREP
"El badaloni", li diria el que un "charnego" contestaba cuan li de-hi-han algo semblant, com per exemple, VETE A TU PUEBLO, i ell contestaba VETE TU QUE JO JA ESTUBE 20 AÑOS. Jo li dic, que si no li agrada aquesta terra "acollidora", el MON es molt ampla i sempre li queda el recurs de VOLVER AL PUEBLO. En el cas de que no tingui fills, dons en aquest cas,li dirien que hi torni ell per que ells ja estan bé en aquesta TERRA BENEÏDA.
llorenç
Segur que ens en sortirem

envia el comentari