Borbònia

"Borbònia són l'Íbex i el BOE; la Lliga espanyola i la Loteria Nacional; el Sálvame i El País. Tot plegat defensat amb les porres de l'"a por ellos, oé" i aplaudit per la totalitat de l'espai que es conté entre les tertúlies i la Zarzuela"

És curiós com els propagandistes de Ciutadans -que, pel que fa a Catalunya, vénen a ser tots els mitjans de comunicació de Madrid, més la RAE- multipliquen les referències a l'ocurrència de Tabàrnia, pensant-se que el reconeixement, ni que sigui territorialment parcial, d'una República Catalana aportarà alguna cosa al relat espanyolista. En qualsevol cas, la broma tabarnesa és molt interessant perquè il·lustra la impotència de la minoria unionista, frustrada en comprovar la inexistència de la "majoria silenciosa" en què basaven una suposada preeminència social que no arribarà mai.

 

L'essència de Tabàrnia és que és políticament estàtica, per això defineix i es defineix exactament igual que l'actual comunitat autònoma de règim comú. Tabàrnia és, simplement, la idealització de l'immobilisme. De fet, és una part de Borbònia, l'estat que es va fossilitzar ara fa quaranta anys quan les elits franquistes van tenir la seguretat que podrien perpetuar-se en el poder. Borbònia són l'Íbex i el BOE; la Lliga espanyola i la Loteria Nacional; el Sálvame i El País. Tot plegat defensat amb les porres de l'"a por ellos, oé" i aplaudit per la totalitat de l'espai que es conté entre les tertúlies i la Zarzuela.

 

La gran diferència és que a Borbònia no li cal independitzar-se de cap República Espanyola per mantenir l'statu quo de l'oligarquia espanyola. A Borbònia els espanyols republicans, dialogants i respectuosos sempre són minoria. Aquest és el problema de tothom
Comentaris
anna
Molt bo i molt cert.
Ramon
Nosaltres no hem crescut gota d'ençà el 2010. Som els que sempre havíem set més els pijoprogres que se'ns van unir llavors. Som els que érem. Però Espanya ha mobilitzat Can Zam, com era de preveure atès el context mediàtic en el que ho hem intentat. Amb les participacions que permetien majories absolutes de CiU ara ultrapassaríem els cent escons. Amb aquest espai mediàtic, ho teníem magre.
BORBONIA DEL OPUS-DEI, un sistema catolica de robar
borbonia es el freanquista ISIDRO FAINE DE CAIXABANK, AGBAR, REPSOL, GAS, ETC, tota la mafia que viu de ROBAR, ROBAR I ROBAR.
"El Punt" se'n va de Tabàrnia
Un intrús menys.
Catalunya, el gra de pus
Els súbdits rasos de Borbònia estan encantats de formar-ne part. Aquest és el problema.
remigio III
Crec recorda que, al sud del País Valencià ja, es va intentar crear una espècie de colònia. Separada del País i unida a Múrcia i li deien "sureste". Mai han estat d'intentar dividir-nos per tal de debilitar-nos. Igual que en el seu moment feren amb les colònies africanes. Bé, ara caldrà revisar el santoral de la República Catalana i, de passada, de la resta dels Països Catalans. En tenim més que suficients per a fer unes quantes "bíblies". Els primers els Sants Jordis,
Nuria de Mexic
Tan debó llegeixi aquest correu: Catalunya ha d´emprar els recursos internacionals independents (no podem esperar res d´Europa ni dels seves corts judicials). A Mexic, en plena guerra de El Salvador varem organitzar amb la Fundació Lelio Basso (Tribunal permanent dels pobles) un tribunal pels crims de guerra. Catalunya ha de organiztar un Tribunal amb personalitats independents (premis Nobel de preferencia) per reclamar el cas dels politics empresonats i l´exili i la situació ilegal del 155.
S. Mas S.
Tabarnia és l' Alicanton, C's son els blavers, la guerra de les banderes, la guerra de la llengua. Vaja la valencianització de Catalunya : la batalla de València, l'inici al no-res, la substitució de tot allò català per " lo catalan, español de todos"
Nuria de Mexic
(segueix) La batalla per la republica s´ha de jugar internament (bones mesures socials) pero sobre tot internacionalment. També portar els casos als tribunals europeus, pero aixó no es segur i tarda massa. Un Tribunal amb fundacions independents per denunciar España. Sempre amb aquest lema al davant: el dret a l´autodeterminació es un dret fonamental. Denunciar internacionalment cada dia i cada hora. Organizar, per comencar aquesta lluita internacional, amb un tribunal denunciant Espanya.
27s2015-10oct27oct2017
Des de el 2015 hi ha legitimitat democratica a part del deure historic i nacional de fer la independència. La usurpació del mandat majoritari per part liders catalans es molt pitjor que la de la última dictadura explicita. https://www.facebook.com/resistenciaindependentistacatalana/

envia el comentari