Que alliberin Junqueras i que deixin en pau Puigdemont

"Els mitjans de comunicació de Madrid coincideixen, des de fa dies, en una campanya per afalagar -paradoxalment- Junqueras, lloant la seva decisió de deixar-se empresonar"

La capçalera estelar del sistema borbònic, El País, ja ha optat per Oriol Junqueras com a candidat a la presidència de la Generalitat. En un article del seu director adjunt, Lluís Bassets, qualifica el vicepresident empresonat de "un exemple de coherència i dignitat" i el contraposa a Carles Puigdemont, segons ell, "una vergonya per als catalans".

 

De fet, els mitjans de comunicació de Madrid coincideixen, des de fa dies, en una campanya per afalagar -paradoxalment- Junqueras, lloant la seva decisió de deixar-se empresonar. Una circumstància que els permet tenir controlats els dirigents de l'independentisme, sempre pendents d'una hipotètica sortida de presó o d'un reingrés en represàlia per alguna decisió o, fins i tot, declaració. És evident que l'amenaça de presó és més efectiva en el control polític que no pas un exili fora del seu abast.

 

Carles Puigdemont i els consellers exiliats van aconseguir una victòria important quan l'Estat espanyol es va veure obligat a retirar l'euroordre que havia activat contra ells. És això el que causa nervis a Madrid, no pas les quatre parets de la presó d'Estremera. Com a fet o com a amenaça, tant se val. En definitiva, cal alliberar Junqueras, no pas empresonar Puigdemont. La resta és repressió i cinisme polític.
Comentaris
sepet
El que em fa angunia, per no dir un altre adjectiu, es el paper d'estrassa que fan el Bassets, Vidal Folch i companyia. Son com els jueus col·laboracionistes dels guetos.
Maria
Endavant President! Endavant Junqueras! Dempeus! Anem guanyant!! I guanyarem!
Patidors
Interpreten que els que s'han deixat detenir els segueixen el joc de sotmetiment. Això els dóna credibilitat. I no els fa tan perillosos com Puigdemont. A veure que decidiran amb els presos i si n'engarjolaran més. Com que tenen impunitat poden fer-ho tot. La percepciò dels patidors del llaç groc, és aquesta.
qvic
Vergonya per qui es diu «demòcrata» és titllar de «vergonya per als catalans» aquell que ha obtingut més vots de forma pacífica i en les pitjors condicions democràtiques, a l’exili, contra tot pronòstic. Des de la impotència i la ràbia només li queda intentar furgar, cínicament, en la confrontació entre el President i el Vicepresident. Doncs s’haurà de fotre, perquè aquí l’única confrontació és contra el feixisme i el seu artefacte sinistre del 155, del que és un bon defenso
Truman show
La virtut del 155 és posar en evidència el historicidi i genocidi que es comet contra Catalunya. Xirinacs ja va denunciar les traïcions perpetues i els seus protegonistes. Com que no li varem fer cas, seguim en el gueto castella amb els nostres estomats liders com a carcelles del gueto. Per sort. Ara després d'aplicar-li terrorisme d'estat David Reventos es segueix dempeus per explicar ho de nou. https://www.facebook.com/resistenciaindependentistacatalana/ Canal youtube Radio Hadrian

envia el comentari