Preservar la dignitat

"El president s’ha convertit en un clar símbol de la indecència de l’Estat espanyol; ara cal preservar-lo"

La pressió sobre Carles Puigdemont perquè torni a Catalunya per ser investit president -tal i com ell mateix i membres de la seva llista van dir durant la campanya electoral- s’ha accentuat en aquests darrers dies. També la de dirigents espanyols que demanen que renunciï directament a la possibilitat de repetir com a president -de debò han de decidir ells qui ha de ser el nou president?-. Però el que hagi de fer Puigdemont no es una decisió banal ni innòcua. És sabut que en el precís moment que trepitgi territori espanyol serà detingut i, molt probablement, empresonat. I a la presó el seu valor és poc, o pràcticament nul.

 

És per aquest motiu que cal actuar amb la màxima intel·ligència política i sentit de país, amb l’objectiu d’impedir que l’Estat se surti amb la seva i humiliï el president legítim del Govern català, ara a l’exili. Un president de la Generalitat detingut i emmanillat per ordre de l’Estat espanyol simplement per executar la voluntat de la seva ciutadania és una imatge que pocs catalans acceptarien. I arribats a aquest punt, les forces sobiranistes han d’actuar com un sol bloc i han de valorar -deixant de banda els interessos purament partidistes- quina és la millor opció pel país i per la dignitat de la pròpia institució de la Generalitat.

 

Hi ha possibilitats per evitar que el president català entri a la presó i que continuï mantenint el seu valor i simbolisme, sigui com a president o no. Però lliurar aquest trofeu a l’Estat seria perdre -fins i tot encara que s’aconseguís que Puigdemont fos detingut posteriorment a la seva nova investidura-. El president s’ha convertit en un clar símbol de la indecència de l’Estat espanyol, i aquest és dels pocs èxits que ha obtingut l’independentisme després de l’aplicació de l’article 155 i fins al 21-D, en què els sobiranistes van revalidar la majoria absoluta al Parlament. Ara cal preservar-lo.
Comentaris
Ramon
Visca el president Puigdemont! Visca el vicepresident Junqueras encara que digués allò que la independència de Catalunya tindria de bo que la llengua castellana ja disposaria de dos estats per defensar-la a la comunitat europea!
Harta de fachas
Molt ben dit, Nerea!!! Jo afegiria que Puigdemont també és el símbol de la resistència del poble català internacionalment reconegut i, per tant, l'única possibilitat que tenim de "liar-la parda" Si no exigim la restitució del Govern que ens han robat brutalment, la interessadament passiva Europa, sense cap pressió, respiraria tranquila i Fachornia hauria guanyat amb la restauració de l'autonomia. No podem desaprofitar l'ocasió. Puigdemont President, "liem-la parda" seguim i guanyem!!!
Proposta de Xavier Roig al diari ARA
el pla que proposo és el següent. El president Puigdemont s'ha d'establir permanentment a Brussel·les 1. El president Puigdemont s’estableix permanentment a Brussel·les -almenys a mitjà termini-. Les seves despeses i les de la seva família les cobreix la catalanitat -que ens passin el número de compte corrent, si us plau-. Tristament, tornem a l’època de Franco, quan determinats empresaris enviaven diners a Tarradellas.
Proposta de Xavier Roig al diari ARA
2. Es nomena un conseller en cap, eficaç, per portar els afers del dia a dia. 3. A més de les reunions setmanals, el consell de govern es reuneix cada mes a Brussel·les sota la presidència de Puigdemont. Amb el corresponent desplegament mediàtic.
Proposta de Xavier Roig al diari ARA
4. Per afegitó, i si és possible -si les incompatibilitats no ho impedeixen-, el president es presenta a les eleccions de diputat al Parlament Europeu de l’any vinent. Article sencer aquí: https://www.ara.cat/opinio/xavier-roig-puigdemont-simbol-indignitat-espanyola_0_1933006692.html
Josep
Molt bé, es vital tenir el president fora de la presó.
Al menys que serveixi per això
No va ser capaç de dur a terme la voluntat de l'1-O. No va ser capaç de denunciar que el govern ni havia preparat res ni tenia intenció de dur-nos a la independència. Al menys que defensi des de Brusseles la poca dignitat que li queda.
Nuria de Mexic
Puigdemont ha de quedar com a president electe a Brusel.les i Junqueres, si surt de la presó com a cap de govern a Catalunya. Ja es coneixen, han treballat junts. Les lleis sempre tenen escletxes per on donar respostes creatives...davant de noves situacions.....sempre que hi hagi ganes de donar-les. I sino que surtin nous dirigents, si els vells no son capacos de donar resposta al que la gent ha votat. Generositat i eficacia, prou perdre el temps amb estirabots partidistes.
terrassenc
A veure, lo del president de la República a l'exili i un president a la Generalitat a casa es lo primer que es va dir, però els convergents no van voler, i en Puigdemont es va presentar dient que si el votaven tornaria, i ara que l'han votat no torna? Un altre farol? No vull a ningú a la presó, però sí crec que cal exigir seriositat i honestedat. Prou cacicades, això no és sentit d'estat!
D'acord
D'acord Nerea. Que es quedi a Bruselles per denunciar. Ara no aguantaríem la vexació de que l'empresonin. Necessitem la seva veu, no el seu martiriologi.
Josep Badia
Per dignitat! Puigdemont ni un sol día a la preso.
Corresponsal de guerra
Dignitat, humiliació, vexacions.... Estem ben bé en una guerra de collons, que amaga, com en totes, uns interessos econòmics i de poder espuris. Ave, Puigdemont, morituri té salutant! Aquests mots desenterrats oportunament, em posen en situació: m'esteu manipulant sense vergonya.
El presidente de Tractoria
Puigdemoñas puede, como mucho, ser el presidente de Tractoria o Tractoluña, que es como se ha sugerido llamar el territotio de la antigua Cataluña tras la secesión de Tabarnia. Yo le habría puesto Porcoluña pues es donde se encuentra la residencia de casi todos los 7.500.000 cerdos de la cabaña porcina catalana. Sí, un cerdo por cada habitante del total del territorio (Tabarnia + Tractoria).
Nuria de Mexic
Aquesta mamaraxada de Tabarnia es feta a mida dels unionistes. Des de lluny sembla una mena de broma del dia dels innocents. Encara no han entes que a Barcelona ha crecut i segueix creixent l´independentisme, malgrat els seus esforcos i malgrat la "equidistancia" de la Colau i els seus compadres. Quan caigui la Colau veurem qui mana a Barcelona.
Ramon
Un post anterior afirma que a Catalunya hi ha set milions i mig de porcs. Fals. N'hi ha moltíssims més. Es deixa de comptar els que en lloc d'"oink, oink" diuen malament Puigdemont.
Narcís ( com és possible Europa permeti presos polítics a estat de sa Unió ? )
Ras i curt : -- Com n'és possible l'ordre de detenció no ser vàlida al món ( òbviament .. només cal que li afegissin violació, pedofilia i assassinat ) i sí a casa veïna botxí ? -- Qui n'és ningú forà àdhuc pro forans .. perquè candidat votat democràticament ( per a ser ' restituït ' de tanta injustícia ) mani no sigui president de Catalunya? PD: ja n'hi ha prou de tirania .. què nassos feien 20.000 policies ( majoritàriament antiavalots ) a ca nostra?

envia el comentari