Tabarnia? Sí, i tant!

"Llàstima que no sigui seriós, perquè qualsevol independentista estaria disposat a negociar una República Catalana plenament reconeguda. Inclosos els que hem nascut i ens quedaríem a la seva Tabarnia"

És interessantíssima l'ocurrència de Tabarnia (sense accent, amb ortografia castellana), sobretot perquè aflora un minúscul cuquet demòcrata dins de moltes mentalitats unionistes amarades de raons d'Estat, porres, represàlies i negació de les urnes. Cal entendre-ho, són persones dotades d'estómac i no és fàcil castigar indefinidament aquesta víscera amb justificacions de tot tipus per al Preparao, el Campechano, Florentino, els sobres de M. Rajoy, les exempcions fiscals a la Fundació Franco i les exigències en el menú nadalenc dels del Piolin. Hom pot ser unionista -i, si convé, del Madrid- però empassar-se el paquet sencer no ha de fer una digestió fàcil.

 

És, sens dubte, aquesta desesperació la que ha imaginat un invent com Tabarnia. Una broma basada en arguments democràtics i on són les urnes les que decideixen l'estatuts jurídic i polític dels territoris. Llàstima que no sigui seriós, perquè qualsevol independentista estaria disposat a negociar una República Catalana plenament reconeguda. Inclosos els que hem nascut i ens quedaríem a la seva Tabarnia, que és exactament el mateix que la situació actual a la comunitat autònoma de règim comú que és el conjunt de Catalunya. No cal donar-li cap importància real però, en fi, una mena de Kaliningrad/bantustan espanyol, enclavat dins la República Catalana no duraria ni una generació.

 

En qualsevol cas, alegrem-nos. L'unionisme ha entrat en el marc mental de les urnes i, pel que sembla, accepta donar suport a una República Catalana. Ara només es tracta de negociar l'abast territorial del nou estat independent. Estimats tabarnesos, un terrassenc us dóna la benvinguda. Amb llàgrimes als ulls.
Comentaris
ARTON
D ACORD QUE ENS DONGUIN LA LLIBERTAT SOTA EL COMPROMÍS DE FER UN REFERÈNDUM PER TABARNIA.
Benvinguda sigui. Fem-la realitat a les municipals del 2019. No pot durar massa aquesta situació d'empat. Hi esteu disposats, unionistes? Tots, indepes i unionistes lluitant per un objectiu comú, un referèndum que deixi clar l'estatus del territori. És la manera més civilitzada de fer-ho. Allà on surti República independència però.
Ramon
Vaja, menys mal, ja en som dos. L'ocurrència és un regal de tal dimensió i amb tantes derivades que, quan se n'adonin, seran ells mateixos que cridin aquests nous vizcaínocasas a l'ordre.
Ramon
Oh i és clar, que aquests dos o tres guetos no durarien ni una generació. Però aquesta és una altra de les bondats. Tindríem una generació de coll per redreçar la nació sense que el gruix dels colons poguessin ni votar ni emprenyar. Seria Espanya qui els hauria de prestar tots els serveis i pagar les pensions. I, sí, efectivament, en cosa d'una generació ja implorarien reincorporar-se a una Catalunya ja nacionalment normalitzada i per fer-se acceptar serien més patriotes catalans que ningú.
Ramon
Res de base comarcal. Base municipal, que ja és concedir-los molt. No argumenten que l'autodeterminació admet fraccionament? Doncs que tastin la seva pròpia medecina. Autodeterminació municipal. La pega és que em temo que no sortiria el NO ni a enclaus tan catalanòfobs com Sant Vicent dels Horts.
OK, doncs sí, potser bona idea
per "ARTON" no ens han de donar res, el que ha de fer el nostre govern és negociar amb el "gobierno", com s'han de repartir els actius i els passius....va som-hi, despleguem la República Catalana.
Victor
Sí. Però que cada comarca pugui decidir. Així només tenen possibilitats de quedar-se el Baix Llobregat.
...SIEGFRIED...
...ACABAREIS...TODOS APRETUJADOS...EN BERGA...
No ho has entès tot, Cot
Sí has entès que Tabarnia no passa de ser una broma. No has entès que no es tracta de reconèixer a una república inexistent sinó de formar una nova comunitat autònoma anomenada Tabarnia. Catalunya, sense Tabarnia, podria seguir amb el seu procés de secessió per ser la Suïssa (?) del sud contra Espanya, Tabarnia inclosa. Els secessionistes sempre oblideu (o no sabeu) que el concepte "comtat de BCN" és molt anterior al concepte "Catalunya".
persona
siusplau! Tabarnia es refereix a la 18ena CCAA d'espanya. Informació, després opinió.
Ciutadana farta
Si , si , pero referendum per municipis, per cert , quants alcaldes tenen c,s i pp junts?ja ja ja ja ja . Apa unionistes c,s , aneu amb la vistra brometa a pastar fang, us ho diu una barcelonina amb familia a tarragona
Ramon
No, res de comarques... llevat que, féssim el referèndum després escomesa una divisió territorial pensada en funció del nostre interès. Llefià i Nou Barris municipis independents, per entendre'ns. I el Baix Llobregat és clarament dues comarques: la meitat nord, Olesa, Martorell, Esparreguera, és plenament catalana. Això seria l'ideal. Votar-ho després d'haver refet el mapa comarcal i municipal. Com a mal menor, fem-ho amb base municipal. I si perdem Badalona, ja en defensarem el centre.
Ramon
Per cert, això d'una divisió comarcal i municipal pensant en el nostre interès polític i nacional és exactament el que han fet els espanyols.
Pebròtsia
Els municipis i districtes que no vàrem votar ciudadanitos volem independitzar-nos de la futura Tabàrnia i formar la nostra comunitat, o república, o califat, o el que sigui, amb el nom de Pebròtsia. El territori de Pebròtsia compren la meitat nord del Baix Camp i Tarragonès, Alt Camp, nord de Baix Penedès, Alt Penedès, Sant Cugat, nord del Baix Llobregat, Eixample, Gràcia, Ciutat Vella, Poblenou, Sants-Montjuïc, Maresme Nord, Vallès Oriental Nord, etc. visca Pebròtsia lliure!
Tomás
Jo deixaria d jugar amb el concepte sinò li donem carta de naturalesa. Que s,ho currin ells. Cs és un exemple un partit bluff q hem aupat entre tots...
Joan d'ager
Ull. no podem ser babaus. Fet que som democrates i ells no que podriem esperar de l'engany unioniste?
Sisco
Aquesta gent de la dreta, es que no saben perdre, de tota manera sembla que comensen a entendre que això de la República Catalana està venint.
Alfons
El somni humit de C's sobre Tabàrnia és impossible, car l'estat espanyol no dóna cap mena d'entitat i valor jurídic a les comarques. Haurien de consultar, doncs, població x població, i no guanyarien enlloc.
Ramon
Sense voler-ho, els nostres enemics ens han donat la fórmula perquè el SÍ s'imposi en percentatges búlgars: que qui voti NO sàpiga que el seu suburbi es convertirà en un gueto aïllat, sense dret a vot català, que no rebria ni un cèntim de Catalunya i que damunt estaria envoltat per un estat que defensarà aferrissadament els drets individuals de la minoria catalana. Un sol alumne condicionarà la línia de l'escola perquè "els drets són de les persones, no dels territoris".
David
Com bé diu un dels comentaris, cal informar-se bé, perquè "tabarnia" va sorgir i segueix referint-se a crear una 18a comunitat autònoma separada de la resta de Catalunya. Llàstima que els lectors han votat el comentari negativament perquiè també ho ignoren.
Carles_CAT
Tres motius per demanar que concretin Tabarnia: 1) Tindriem una llei de referendum, i una llei de transitorietat (poden aprofitar exemples recents...) 2) Els catalans veurien incrementada la seva presència al Congreso de los Diputados i al Senado. Volent fastiguejar-nos, donarien més poder polític als catalans. 3) La mateixa llei serviria per plantejar altres modificacions, per exemple si la Franja de Ponent vol deixar Aragó per passar a Catalunya, etc.
Josep Olot
No entenc com una estupidesa de tal magnitud pot generar tants articles i comentaris, d'un i altre costat. Patètic realment...
MFX
El meu barri està en una ciutat tabernesa i l'espanyolisme no hi va guanyar,, però suposo que per la mateixa llei d'aquests friquis podríem votar i annexionar-nos a la República Catalana. Quan comencem? Però Almeria o Málaga tampoc els agrada pertànyer a Andalusia. Alacant no vol saber res de la C,Valenciana. Tampoc Menorca vol saber res de Mallorca, ni Eïvissa. No parlem de Cartagena amb Múrcia. Y qui sap si la Rioja vol anar-se'n amb el País Basc per allò del concert. Comencem?
Peret
El nom que els escau ès==ciudadan-arna=; que aixi ès la "broma".....
SW, Mas S.
Es clavada la estrategia Tabarnesa amb l'Alicanton de la batalla de València. Els blavers es tansformen en C'S i les forces d'ocupació es mantenen . Ull, per ahí va entrar el PP a Valencia i tant de mal hafet com ha pogut.

envia el comentari