El País Potemkin

"Espanya, com sempre, és un país d'aparences, una mala imitació, una falsificació i una prostitució dels principis fonamentals dels ordres democràtics propis de l'Europa occidental"

Quan explica el resultat de les eleccions de 21D, el govern espanyol diu que el fracàs del PP no és de M. Rajoy, que no estava examinant-se a Catalunya. Que el president dels sobresous pràcticament fixés a Catalunya la seva residència durant la campanya i fos esbroncat als carrers repetides vegades no vol dir res, ni és indicatiu de res... Rajoy no es presentava. Es presentava Albiol. Un home al qual el daltabaix tampoc el deu haver afectat perquè no dimiteix. És sabut que al PP no dimiteix ningú, hagi fet o deixat de fer el que hagi fet o deixat de fer. El PP no és un partit amb sensibilitat democràtica. En realitat, no és un partit convencional, sinó més aviat una presumpta associació de malfactors, com diuen els jutges, i ja sabem que en les associacions de malfactors ningú no dimiteix. I menys per unes eleccions. En definitiva, tampoc celebren eleccions. I quan ho fan, es financen il·legalment i es guanyen amb paranys.

 

Ni amb paranys han pogut guanyar a Catalunya. I això sembla que ha trastocat totes les tecles del bloc del 155. El govern i l'Estat espanyol no són un govern ni un Estat normals, sinó unes falsificacions. Així com el partit governant no és un partit sinó una associació de malfactors, el govern no és un govern sinó una oligarquia arbitrària dedicada al saqueig del país que diu administrar. I l'Estat tampoc és un Estat, sinó una monarquia tirànica imposada per un dictador i que només es manté dempeus per la imposició i la violència, maldestrament unida a les seves terres i mal portada per les seves gents.

 

La idea que Espanya és un Estat de dret i un Estat del benestar avançat homologable als del seu entorn, com propaguen els mitjans de comunicació, els menys fiables d'Europa segons dictamina la Comissió Europea, és tan falsa com tot la resta. Té l'aparença d'un Estat de dret i de benestar, però se li veu de seguida l'engany quan el que més presumeix d'això, Rajoy, és qui ha suprimit la divisió de poders pròpia del primer i el fons de reserva de la seguretat social, pròpia del segon.

 

Espanya, com sempre, és un país d'aparences, una mala imitació, una falsificació i una prostitució dels principis fonamentals dels ordres democràtics propis de l'Europa occidental contra la qual ha lluitat incansablement el país des del Concili de Trento. No ha aconseguit imposar-se, ha sortit derrotat i ha hagut d'adaptar-se als usos i costums dels vencedors als quals, en el fons, odia. Ha hagut d'escenificar una estructura liberal que li és aliena, posar dempeus uns decorats ficticis com els que manava construir el ministre Potemkin per estalviar a la tsarina Catalina la visió de les misèries del poble.

 

A Espanya no es respecta cap dels principis de les tradicions de l'Estat de dret i la democràcia: No hi ha dret a la informació veraç, ni respecte a la voluntat majoritària de la població, ni independència judicial, ni separació de l'Església i l'Estat, ni control parlamentari del govern, ni rendició de comptes dels governants, ni igualtat de la ciutadania davant la llei, ni principi de legalitat en l'actuació administrativa, ni respecte pels drets bàsics de la població ni tan sols per la seva integritat física, en mans d'uns cossos i forces de seguretat de l'Estat emprats com a tropes d'assalt contra les manifestacions populars pacífiques.
 

Així, en aquest Estat Potemkin que és Espanya, la policia pot apallissar sense miraments milers de ciutadans no violents sense que cap governant doni explicacions ni demani perdó. Al contrari, condecoren els responsables dels excessos. Els jutges poden imputar i processar per caprici ciutadans les conviccions dels quals els disgustin, manipular el procediment i mantenir a la presó com a ostatges  uns presos polítics als quals alliberen o no segons criteris subjectius. Els mitjans de comunicació oculten l'existència de presos polítics i la corrupció sistemàtica del govern fent demagògia contra una part del territori, la població del qual exigeix exercir el dret a decidir que tenen tots els pobles de la terra. I el Rei posat pot deixar anar un discurs de Nadal replet de tòpics sense reconèixer ni una vegada que a Catalunya una majoria de la població ha votat per la independència i la República. O sigui, contra ell. 

 

I el govern de l'Estat, que no té cap altra representació real a Catalunya que els quatre diputats del senyor Albiol i els policies allotjats als vaixells -i marxen el 30 de desembre-, anima els partits perdedors a formar govern, potser amb l'esperança que els partits que haurien de constituir-se en oposició a Catalunya tinguin la falta de dignitat dels partits de l'oposició a Espanya i permetin governar arbitràriament un partit en minoria. Perquè el Parlament espanyol tampoc és un Parlament de debò, sinó un altre Potemkin.
Comentaris
Gràcies
MOLTES GRÀCIES, RAMON! FELIÇ ANY PER A TU I LA TEVA FAMÍLIA.
fotli
ostia Ramon varen trencar el motllo amb tu, quina pena
Fart de fachas
El partit més corrupte d´Espanya es viu perque el P$OE se ha cosit la chaqueta amb ells, vergonya de un partit que no mereix dirse ni socialista ni obrer.
Pitu Serrà
Cotarelo, com de costum, l'has clavat !!. Un estat Potemkin que no vol veure la realitat que li ve a sobre. Que no te cap proposta d'urgència en front d'aquesta situació. Amb una Vice amagada, perduda, que tenia que arreglar-ho tot i a desaparegut perquè no li passin comptes. Vaja, una opereta dolenta, digna d'aficionats si no fora tan transcendent per 7 milions de persones. Això sembla no tenir cap perspectiva. I el conflicte serà resolt torpedinant el Potemkin.
Enric65
Moltes gràcies Ramón per la teva opinió. Llàstima que no arribí a tothom que té ganes d'informar-se. La Majoria d'espanyols ja el hi va bé la visió que els hi dona el poder (PP,C's i PSOE) i no es qüestionen perquè no dimiteixen. Amb Espanya no hi ha solució. Si aconseguim marxar els hi farem un gran favor, hauran de qüestionar-se molts, moltes coses.
Victòria74
Gràcies Ramon. Com sempre expliques tot ben clar. A veure si aprenen uns quants espanyols de les teves paraules. Bones Festes!!!!
Cartanya
Et segueixo des de un programa per TV3, que el magnífic periodista, Jaume Barbera, pero dolentíssim politic et va fer en un raconet de la plaça de Vic. Pero tot i els anys que han passat la estaca continua allà, i continuem lligada a ella. Per quan la gent de les Espanyes, es despertara i dirà ostres pero com hem arribat fins aquí, quan vegin el destí que ens espera a tots, si això no es belluga. Sembla com si estiguin cecs.
Volem un partit que defensi Tabarnia
Poc tenim a veure els que vivim al cinturó industrial amb els qui viuen a Girona; Lleida o zones rurals. Tenim trets culturals; econòmics inidiomatics que ens separen. Que es possin urnes i decideixi el poble de Tabarnia.
entranyable
Passa que com el novio violent, no sols no es conforma amb maltractar-la si no que impedeix separar-se'n fins a voler matar-la i tot. Ens costarà desempallagar-nos-en però si ens mantenim units la separació està cantada. L'amic Cotarelo com sempre tan punyent i clarivident. Gracies, amic de la veritat.
ciutada del mon
res de nou el mercenari pagat amb monedes d'or per un partir i una burguesia lladre i corrupta del 3 per cent, com la que ell diu odiar, quina contradicio, vomitant bilis odi i merda contra el seu pais, a canvi de 4 monedes d'or, el paio aquest tampoc es flaubert, com l'alexandre el espot eyc paios mediocres comprats per 4 monedes d'or, una escoria de personajillo res mes.
federalista
curios ell diu que no n'hi ha llibertat pero pot vomitar e insultar i tirar, bilis odi i merda, i ningu el dete.. ni l'apallissa algu sap que li hauria passat a aquest pobre home en la rusia de putin, o la turkia de erdogan, be jo ho dire en el primer cas hauria desaparegut, o mort amb polonio per insultar el seu pais i erdogan ja l'hauria tancat apreso fa temps aci en som massa bons i el deixem a ell i altres insultar per 4 duros que reben al seu estat i al seu pais i aixi ens va.
Narcís ( malgrat tot .. bones festes, Ramon, Déu li doni molta salut així com màxima força a la bona consciència, consciència que el continuï guiant son intel•lecte! )
Verament, ras i curt, clar i ras, llis i ras, net i cru, net i clar .. qui pot afegir-hi res més? qui pot negar-hi res? qui pot tenir-hi dubtes? .. quan, a sobre, ho fan al descobert .. tot darrere de la força animal o sanguinolenta ( sinó .. de què les actituds, els actes, les accions violentes, sia en forma d'absència de tota moral ( cínicament esmentades com ' lleis ' com ser contra la llibertat personal, confiscació patrimonial i presó ) , sia en forma de mal físic ?
Miquel
Cotarelo reflexe el que es Espanya. Una democracia fallida, un país quebrat un estat i una oligarquía plena de corruptes. els que bolen un altre país o tabarnies no saven els espera.Espanya no,gracies
Harta de fachas. No permetem les amanaces dels violents en aquest espai
Federalista que hablas cual facha perdonavidas y violento. Nos informas desvergonzadamente que estamos vivos gracias a la bondad de los fachas, no por qué tengamos derecho a ello. Eso, asesino en potencia, implica que si tenéis un día malo podéis matarnos por derecho. Tu velada amenaza de muerte es lo más repugnante que he leído en esta comunidad de opinantes. Sólo un asesino puede hablar de matar a sus congéneres con esa ligereza. Medita sobre el verdadero origen de tu odio o enloquecerás.
Alex
Podrian traducir esto al ingles, alemana, ruso, checo, escandinavo, ....; y poblicarlo en los diarios correspondientes del mundo, con la subfirma de unos cuantos ciudadanos mas?
petronio
la democracia española es lo mas parecido a......unas bajantes viejas y obstruidas , no funcionan y un olor nauseabundo... solución , cambiarlas por unas nuevas homologadas en Europa, preferiblemente en Bélgica.
Eugenia
El "federalista" i el "ciutada del món" s´han equivocat de pàgina.. han de llegir altres coses!! Gran COTARELO!! no deixis d´escriure.Bon dia.
Jordi Comasobirana
El sr. Cotarelo enfoca la realitat com ningú. Passa que els seus compatriotes castellans són cecs per veure i sords per escoltar. Visca la República Catalana!
Potemkin es Cotarelo
El país que presenta Cotarelo es tan irreal y absurdo que Cotarelo ha de ser Potemkin. Otro aficionado al prusés Potemkin y a la resultante república Potemkin.
Pau
mateixos. No tots, però la majoria, començant per tu, sí. Que les coses cal dir-les com són... Tanta punyeta de correcció política...
Sempre aneu torrats....
Unionistes, deixeu ja de donar la tabarra, amb Tabarnia,...lo vostre es la "Taberna"....
Pilar
Sr.Cotarelo potser si aquets ignorants que han votast C s el llegissin sovint, " otro gallo cantaría". No tots pq els que son faxistes ja el coneixen, em refereixo als ciutadans ignorants que no tenen ni idea de a qui han votar. El meu suport per voste i els seis escrits
dignitat
La dignitat és el que ens mou a votar independència, per viure sense mentides. La dignitat és el que algun dia mourà els espanyols a acabar amb tantes estafes. Això ja no pot durar gaire.
xup
hi han dos tipus (si es pot dir aixi) un citada del mon (el seu mon deu ser una piara) i un federalista que no se que parla del polonio? deu ser un guionista fracassat, o be abduit per el Bailon de torn o el "cerillo"
Anna Armendares
Ara els de Tabarnia donaran una tabarra pestilent. Pero potser val la pena que perdin el temps amb aquest acudit i mentre, nosaltres, enem per feina. Fan un ridicul terrible: ells que no volen trencar, que no volen fronteres, doncs mira quina broma: ara volen trencar i posar fronteres amb Tabarnia. Deixem-los que es distreguin. Si la idea es d´Aznar, doncs alló que tots sabem: el senyor ansar que es compra condecoracions pagades per els ciutadans. No dona per mes.
ASERET
Moltes gràcies Ramon pels seus comentaris. Són un alè d'esperança enmig de tanta indiferència.
Maria
Gràcies Cotarelo! Per les teves reflexions i la teva persistent tenacitat!
Canet de Mar
Bon any a tota la familia, desde Canet, esperem retrovar-nos de nou.

envia el comentari