Doncs no... no venia pas d’un dia (però sí d’un Vis a Bis)

"Val molt la pena reflexionar sobre l’evidència que l’agenda humana i la social no van anar a votar (majoritàriament), dijous 21 de desembre"

Ara fa una setmana que, un parell de dies abans de les votacions del 21, escrivia allò de “no vindrà d’un dia”: tenia certeses pel que fa a com funcionaria, un cop més, la política que “pivota” (paraula insaciablement dita en els darrers dies) entre lideratges, però no m’imaginava la magnitud de la tragèdia.

 

Crec que el dia 21 va quedar clar que, majoritàriament, les urnes es van omplir de “sí a tal senyor”, de “no a aquell altre senyor” i de “sí: jo com ella!”. Crec que val la pena reflexionar, fins i tot, sobre l’absència a les urnes de la tensió entre República i Estat monàrquic, però val molt la pena, sobre tot, reflexionar sobre l’evidència que l’agenda humana i la social no van anar a votar (majoritàriament), dijous 21 de desembre.

 

Els sous que ens porten al llindar de la pobresa, les escandaloses polítiques amb què empreses energètiques arrosseguen persones a situacions greus d’exclusió i vulnerabilitat, les flagrants clàusules dels contractes (o no contractes) laborals que empaiten la gent a malvendre la seva capacitat de treball, l’expulsió sistemàtica de veïnes i veïns per la depredadora capacitat d’imposició dels fons immobiliaris, les guerres de competències entre les diferents administracions que paralitzen la gestió dels recursos per beneficis socials i humans, el despotisme dels discursos polítics amb què es castiga la llibertat i es fa impune la corrupció i les cada cop més feridores formes de violències masculines no van anar a votar dijous 21 de desembre.

 

Dilluns 18 de desembre, a la Bonne, Teresa Forcades i Brigitte Vasallo, però, omplien de gom a gom l’auditori en el primer dels molts diàlegs que se celebraran allà en els propers mesos. En el “Vis a Bis. On són les Repúbliques feministes?” de dilluns 18 al capvespre totes dues dialogaren amb desenes (de fet, centenars) de dones (crec que hi havia uns 15 homes en total, a l’auditori) sobre la importància de desplaçar-se del debat sobre l’Estat, la Nació, per omplir la nostra política de realitat humana i social. Sobre la importància de desplaçar-se de la pràctica de “pivotar”, perquè les dones no ens sentim còmodes entre l’això o l’allò, entre els extrems que s’oposen, entre el tot i el res.

 

Què hi ha, que ens ressona a totes, això, que ens parla a totes, això, que la faríem totes, aquesta política humana i social, però que les urnes parlen, després, i només, de líders i d’emmirallaments?: hi ha, recollint paraules de María-Milagros Rivera Garretas, “la política de l’u”, una política que, lluny de ser representativa, legalitza o il·legalitza, castiga o permet, protegeix o expulsa, inclou o exclou... sense criteri de dos, de tres, de moltes, de molts: sense criteri humà. 
Comentaris
Toni
Això és política per extraterrestres, o sigui, no política. Incomprensible que es facin volars coloms d'aquesta manera, quan el futur del país i de la llengua està en joc, quan ens juguem la possibilitat de canviar el marc regulador de la energia i la seguretat social, quan és possible exoulsar del pais l'IBEX35. és evident que aquests missatges ploricons només serveixen per distreure la gent i que no s'enfronti a l'estatus quo. Probablement qui escriu això està finançat per l'IBEX35.
Joan de canyamars
Precisament si es vol fer alguna cosa sigui del signe que sigui, necessitem tenir el poder nosaltres i no Madrid concepte. Ara que també han entervingut la Generalitat Valenciana, potser aquests Comuns haurien de veureu clar però no, els cega els seus prejudicis.
Petrusc
Dieu, sobre aquella xerrada feminista: "(de fet, centenars) de dones (crec que hi havia uns 15 homes en total, a l’auditori). és lògic. El feminisme actual no és igualitarisme sinó odi a l'home i la creació de la dona subvencionada. Com vols que els homes (almenys els que saben pensar) els atregui la idea feminista? Encara resulta increïble que hi haguessin 15 homes que creguin que les feministes volen la igualtat.
MARGARITA
No entenc aquesta reflexió.. Com a critica de que? Vàrem votar per recuperar les nostres institucions que gent sense escrupols en ocupat les nostres institucions i fan i desfan com els dona la gana amb prepotencia.. . Dit això! Li recordo que des de les Autonomies cap govern pot fer res que no mani el govern d'Espanya, ni tant siquiera l'Ajuntament de Madrid.. Se'n fet des de la Generalitat moltes lleis a favor dels menys favorits? I totes han sigut tombades pel Constitucional!!! Memoria!!
...SIEGFRIED...
...AVARICIA,CODICIA,DESPOTISMO,PERVERSION,MALDAD...
Santi d
El Món: algun dia caldria que incloguéssiu algun comentarista igualitarista. O sigui, crític amb el feminisme-supremasita actual. No se sent la seva veu per enlloc i cal.
Narcís ( quina dona sabedora de treballs durs/ forçats/arriscats que fumen munt d’homes .. seria mai a ‘ associacions cerca – momes ‘ ?) ( qui pot ‘ jugar ‘ continuament a provocar ‘ cisma entre persones per raons bioquímiques, fisiològiques i orgàniques ‘ ? .. sense comentaris ! )
Parli's del ' despotisme ' de país ve envers Catalunya, envers els catalans, i, perquè no dir-ho, envers els PPCC així valencians i balears ( i, què dir-ne de la resta ! ), ço és, si un estat no defèn nació que el forma/ conforma, damunt, entrada a mata-degolla . . . qui cerca defensi res ! PD: per variar no seria sobrer hom parlés d'homes : que no manen gens ni mica .. arrisquen sa vida per dona agredida .. confiscats àdhuc indigents .. passant diners sense exercir pàtria potestat ..
Ja canses Patri
No en tens prou de ridiculitzar la lluita per la igualtat de drets amb el teu "feminisme" totalment tronat que a més a més malmets la llengua emprant un desdoblament ridícul (veïnes i veïns) tot confonent gènere i sexe. També escriuràs les girafes i els girafos? O les persones i els personos? Podries ser més positiva? Gràcies!
Heu perdut el nord
A mi tot aquest discurs feminista-social em sona a excusa per no haver d'afrontar que som un pais ocupat. Els objectius que dius que vols es podrien dur a terme molt millor en una república catalana que en una monarquia espanyola. A les eleccions la gent ho va entendre perfectament. Deixeu-vos de marcianades i marejar la perdiu.
Francina
Demanaria que no utilitzis el nom de la MIlagros Rivera per a exposar el teu feminisme antiquat i insípid. La Milagros està a anys lluny de la teva xerrameca buida pedant. Ho sento. Per sort la política de la igualtat -que està en el pensament de la Milagros i moltes més dones- va endavant malgrat els teus carregosos arguments. Coneixes la Lia Zigarini, la Maria Zanardi o la Sandra de Perini? Coneixes el Sottosopra Rosso? Et convindria.

envia el comentari