El plebiscit republicà del 21D

"Entre el front borbònic (Ciutadans, PSC i PP) i el bloc republicà (JxCat, ERC, Catalunya en Comú i la CUP) hi ha una distància de mig milió llarg d'electors"

Felip VI va assumir, per voluntat pròpia, el paper de legitimador de la reacció violenta de l'Estat contra el referèndum de l'1 d'octubre. Ell va ser el símbol de la benedicció política dels cops de porra; la veu que va amenaçar des de la televisió, mirant-los als ulls, els que treballaven per a una República Catalana. Per tot plegat, el 21D, entre d'altres coses, també va ser un plebiscit en qual els catalans van poder-se pronunciar sobre una monarquia que els havia interpel·lat directament.

 

I el resultat ha estat una victòria espectacular dels partits republicans. Entre el front borbònic (Ciutadans, PSC i PP) i el bloc republicà (JxCat, ERC, Catalunya en Comú i la CUP) hi ha una distància de mig milió llarg d'electors, que ha generat una majoria absolutíssima de 78 diputats republicans contra els 57 escons dels partits dinàstics. En definitiva, el rei de bastos parla dels catalans sense tenir cap mena de legitimitat democràtica, si és que algun cop n'ha tingut alguna.

 

Un dels efectes cívics més sans d'aquesta crisi política és que a Catalunya la monarquia borbònica ha tancat el cicle que va iniciar el 1714. I ho ha fet de la mateixa manera; apel·lant a la violència política. El futur no passa per ells.
Comentaris
Morro fi
Vinga Cot, que estem en Nadal. Els comuns mai han estat en el bloc secessionista de Jx_qualsevol_cosa, ERC i CUP. No manipulis. Gaudete, gaudete! Christus est natus ex Maria virgine, gaudete!.
Formiga
El morro fi hauria d'interpretar millor el que diu en Cot. Ell parla del bloc de partits republicans, no pas estrictament secessionistes. Bon Nadal !!!!
Cigala
La formiga hauria d'interpretar millor el que diuen en Cot i en Morro fi ja que les eleccions del 21D van ser unes simples autonòmiques i no un plebiscit sobre la monarquia espanyola. 25D, fum, fum, fum.
Miquel
Cigala hauria de ser capaç de vore més enllà d'un pam del seu nas i figurar-se què votaria la gent si li deixaren: probablement botar al Borbó més que votar-lo. Des del blox majoriari i sense porra, ben cordialment
el verdugo del Cid
Cigala: vigila el que dius i com ho dius. Les cigales són insectes MOLT PETITS. Mira que ningú t'hi foti DDT, si és que te la troba! :P I ara, si no et fa res, tenim una república ja proclamada que consolidar...
Dani
El 14 d'abril de 1931 no es va fer un referendum entre monarquia o república, foren unes eleccions MUNICIPALS i ja veieu que va passar. Doncs ara igual.
Dani
Si bé els comuns afirmen ser republicans els seus fets, decisions i polítiques apuntalen la monarquia feixista espanyola i no s'haurien de comptar entre le forces republicanes donat que utilitzen la vella tàctica lerrouxista al servei de la una, grande y "libre".
Ramon
Plebiscit republicà n'hi va haver un però fa prop d'un segle. Llavors, aquí a Catalunya es va formar una coalició amb les sigles ERC que tenia aquell objectiu: proclamar la república espanyola del bracet encaixista i palanganer de l'esquerra espanyola. Ara no estem per proclamar repúbliques sinó per aconseguir un estat propi. Que suposo que serà republicà, és clar. Però igual que serà europeu, occidental i del planeta Terra. La referència republicana és sobrera... o quelcom pitjor que sobrera.
Hemeroteco
Dani, ara igual no .......o heu proclamat una altra república ?
Coidecomuns
Els Comuns serien republicans si el borbó els deixés ser-ho. Són molt revolucionaris. Gosen esperar pacíficament.
Manel
La monarquia fundada pel Franco, sempre sera franquista por la gracia de Dios, o sigui de la banda de la COPE. España, no té cap futur democratic, es pur feixisme catolic
En ocasiones veo muertos
Y en otras ocasiones veo repúblicas. Está claro que veo cosas que no están en este mundo.
Oye, lo de odiar al rey que es el Jefe del Estado
¿A vosotros os lo enseñan desde chiquitillos, no? ufffff ¡Qué gente tan insufrible!
Vlad
Al bloc dels comuns nos els ficaria al republicà si és que no busque col·locar-se o subvencions com busquen els qui hi participen. Potser deu estar nerviós per aquest motiu. Perquè molt em temo que tal com van les coses aquest any no cauran.

envia el comentari