Bon Nadal als que ja no creuen en els reis

"Els rituals de l'Espanya espanyola cada cop semblen més exòtics a una majoria de la societat catalana, que es mira amb perplexitat la cantarella i el llacet vermell de les nenes de San Ildefonso"

Aquest Nadal, el rei de bastos ha dit des de totes les teles de Madrid que es preocupa per la convivència i el respecte entre les famílies i els amics catalans, que ve a ser el mateix que dir que les persones a qui van estomacar l'1 d'octubre no tinguin el mal gust de maleir l'"a por ellos" que els va estomacar encara no fa dos mesos, no sigui que segui a taula algun votant d'Arrimadas de sensibilitat delicada. I ha citat les eleccions del 21D per a, immediatament després, afegir-hi una llarga tirallonga de malediccions -discòrdia, incertesa, empobriment...- en cas que el pròxim Govern se surti de l'ortodòxia borbònica. Ni rastre no ja d'autocrítica, ni tan sols de la més mínima empatia cap als dos milions llargs de ciutadans independentistes que, encara que sigui a contracor, també li paguen el sou.

 

No hi ha res a fer. Els rituals de l'Espanya espanyola cada cop semblen més exòtics a una majoria de la societat catalana, que es mira amb perplexitat la cantarella i el llacet vermell de les nenes de San Ildefonso, el missatge de Mariano Rajoy a les tropes espanyoles -que no se sap on són ni què fan, però sí qui ho paga- i el cinisme estratosfèric del monarca espanyol, sempre tan preocupat per la corrupció.

 

Abans de ser proclamada, la República ja era un espai de llibertat mental per a aquesta societat. Després d'aquestes eleccions s'ha convertit en un objectiu sense data, però imprescindible. Bon Nadal als que ja no creuen en els reis.
Comentaris
Aquest Nadal Star Wars a tope
Una bona analogia. Que bonic veure a una república rebel lluitar (i guanyar) contra un imperi regit per un malvat emperador amic del costat fosc de la força. Llàstima que Catalunya no sigui una república ni Espanya cap imperi. Somiar és gratis i agradable, de vegades.
G
Aquest rei no ens representa. Desprès de la victòria a les urnes de la majoría independentista al Parlament, segur que li han tingut de canviar el discurs a corre cuita. Bon Nadal.
Estrany
Realment vas perdre una estona del teu sopar de Nadal per escoltar això i publicar-ne un comentari? I li vas fer perdre a un altre periodista perquè en fes una nota ben gran que encapçala la portada? Jo no hauria fet. No n'hauria publicat res
entranyable
Carrincló i borbó ja em sòna el mateix, per decència no el vaig sentir a aquest quixot, però és inevitable no llegir quelcom relacionat i només això ja em produeix fàstic. Que vingui la Repùblica ja, per favor.
Carles Viñals Casado
La monarquia espanyola és LEGAL però no LEGÍTIMA. No neix de la voluntat popular sinó de la d'un sanguinari dictador. Tristament, els espanyols de dretes -i d'ESQUERRES !- accepten QUALSEVOL INSTITUCIÓ que, a l'igual que a Franco, els garanteixi l'ÚNIC que sembla donar sentit a les seves vides: La unitat d'Espanya. Caldria doncs preguntar a les esquerres espanyoles en nom de QUÉ lliuraren una guerra de tres anys i centenars de milers de morts. Dubto molt que poguéssin explicar-ho.
Narcís ( ‘ deslleial ‘ ha estat aquest estat amb recollida de signatures o ILP on no eren vàlides per ser Estatut llei orgànica! ) ( ‘ deslleial ‘ ha estat aquest estat per bandejar mateix referéndum o ho prens o ho deixes! ) ( i .. mai es preguntà perquè recentment .. era xiulat .. !)
Sembla ser digué ' nostre Govern ser deslleial .. ' ( altra cosa serem .. però nosaltres sempre hem estat respectuosos amb els Tractats, Pactes, Convenis, Acords ) , quan qui ho ha estat fora mida és aquest estat/ ' su Gobierno ', sia malparlant del 77 ençà de Catalunya, sia fument-nos amb lleis orgàniques, sia desprestigiant-nos amb sos mitjans, sia ribotant l'Estatut i, què dir-ne, amputant-lo, sia . . . . . . ni respectant miques que deixà sa constitucional !
Aupa Catalunya
Enguany República

envia el comentari