Unitats de país

“El mandat dels electors és més clar que mai. La majoria independentista té la legitimitat d’origen a l’1-O i ha de projectar la República cap a la seva plenitud”

Ara ja es pot dir amb totes les lletres: l’estratègia Puigdemont era encertada. Els catalans han votat independència però també unitat, i restitució del Govern legítim. La inesperada victòria de la llista del president ho certifica. El model és l’Executiu exiliat, no aquesta campanya electoral amb desconfiança entre els dos partits independentistes majoritaris.

 

Aquest estil unitari és el que ha volgut mantenir de totes totes el president Puigdemont, fins al punt de canviar-li el nom al partit per concórrer a les eleccions. I precisament aquest premi a la unitat segurament ha estat una de les causes de la davallada que ha patit la CUP, a qui els catalans no semblen pressuposar una gran capacitat de negociació i pacte.

 

El mandat dels electors és més clar que mai. La majoria independentista té la legitimitat d’origen a l’1-O i ha de projectar la República cap a la seva plenitud... Entre tots.
Comentaris
El mandat dels electors NO és més clar que mai
De 72 escons secessionistes a 70. De 47,8% dels vots a 47,5%. No sembla un gran èxit ni que aclareixi el mandat aquest que dius. Mira, en comptes de posar 1 d'octubre a la propera plaça que s'us acudeixi, poseu-li Plaça d'Hont que és qui més ha fet pel secessionisme català.
G
Si us plau llegiu la premsa extrangera (no pas l'espanyola) que es més objectiva i aclaridora. A la premsa i a la tele es parla de la victòria independentista amb TOT en contra. Ni "ells" tenint-ho TOT a favor no han pogut amb la majoria al Parlament. Long live the Catalan Republic!
avia
LLegeixin be la Llei d'Hont afavoreix a la Sra. Arrimades, encara que ella digui el contrari, consulti amb experts
Josep
Aquest que parla dels secessionistes s'hauria d'estudiar la llei d'Hont i sabria que realment la Barbie de pacotilla tindria 3 escons menys i sense la porqueria que han abocat a la Catalunya demòcrata encara en tindria menys, ah per cert aquesta llei és la que fa servir el govern més corrupte del món modern.
Dies
Res hem guanyat. Ha de passar l'estat de xoc de Rajoy. La humiliació és inassumible.
Llei electoral i regla d'Hont
El partit més afavorit, amb diferència, ha estat JxCat (5 escons extres) i els més perjudicats CUP i PP. Lo més evident: amb menys del 50% dels vots el secessionisme no tindria majoria d'escons. Impossible. Aquesta majoria només és fruit de la llei electoral i de la regla d'Hont.
ramplanche
Quan un poble no està d'acord amb unes lleis, els parlaments polític té l'obligació de fer-una la modificació o anul·lació. Els mandataris cobren la seva feina del poble, i el poble és qui les ha de negar o acceptar.
John Smith
Molt d'acord amb el tema Puigdemont-unitat. Però molts analistes sou una mica pesadets amb la CUP: que si càstig, que si manca d'implicació, que si no tenen represaliats. Collonades. L'únic que passa és que molts votants habituals d'altres partits, van votar a la CUP, de forma excepcional el 2015 i ara no. Per tant, la CUP torna a tenir els seus votants. I ja està.

envia el comentari