Generosament intel·ligents

"L'hostilitat evident entre Junts per Catalunya i ERC ha de donar pas a un acord que hauria de ser fàcil i ràpid, com correspon a l'esforç ininterromput d'unes bases socials de l'independentisme que porten molts anys mobilitzant-se"

Els resultats d'aquest 21D només poden ser gestionats des de la generositat. No és un dir. D'entrada, l'hostilitat evident entre Junts per Catalunya i ERC ha de donar pas a un acord que hauria de ser fàcil i ràpid, com correspon a l'esforç ininterromput d'unes bases socials de l'independentisme que porten molts anys mobilitzant-se i resistint l'assetjament de l'Estat, que va arribar a agredir físicament els votants del referèndum de l'1 d'octubre. Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els seus estats majors han d'afegir la intel·ligència política al sacrifici personal. El mateix val per a la CUP, que haurà d'analitzar els resultats en funció de la capacitat de pacte que li han pressuposat els electors independentistes.

 

Però la generositat ha d'anar més enllà. La majoria independentista ha d'obrir un diàleg seriós amb Catalunya en Comú, perquè representa a un sector social valuós i radicalment democràtic. A més, els comuns encapçalen una institució de la importància de l'Ajuntament de Barcelona contra la qual no és possible avançar. I és imprescindible recuperar la relació amb el PSC, un partit de tradició catalanista que, tot i donar suport al 155, ha donat mostres de transversalitat durant la campanya. Miquel Iceta és un líder valuós que disposa d'una interlocució amb Madrid molt aprofitable en benefici del país.

 

I, costi el que costi, cal començar a explorar el diàleg amb Ciutadans. Inés Arrimadas ha estat la diputada més votada i això li atorga una legitimitat indiscutible. És cert que aquest nivell de participació demostra que l'unionisme mai no guanyarà a Catalunya, però també queda articulada una potent força política i social que mereix el respecte democràtic de l'independentisme. Generosament intel·ligents en direcció a una República inclusiva.
Comentaris
Ramon
Es pot demanar més? Home, sempre. Però penso que ja seria abusar. Molta, molta joia. Per diverses raons.
Cot, l'escenari que descrius (crec entendre) seria el òptim
"anar tots a l'una per fer la República"..però no veig aquests interlocutors massa predisposats a tal fet...més que res, per què (fora dels tres partits de casa) els altres són sucursals, les quals és deuen i ejecuten el dictat del amo de madrizzz.
Postautonomisme i anteautonomisme
i tiro porqué me toca. Ostras! acabem de guanyar! i ja vols rebaixar la força. A veure si ens enterem de que va" l'asunto". Aquests només s'apuntaràn quant el vaixell marxi del port o el tren de l'estació, si no sempre seràn la noia toia que no vol ballar.
Sara
Cal que t.escolint !!!. I seria possible arribar als 3 milions d.indy?. Eixamplar la base,res, explicar que la República és per al bé de tothom. No ho veuen prioritari?
Victor
Tens tota la raó. Aquesta és la direcció que hem d'emprendre i l'única que ens portarà a la República. Més poc a poc del que voliem, però hem fet un pas endavant importantíssim que no podem desaprofitar. I no ens oblidem de fer caure i enterrar Rajoy i el seu PP. El PNV ens pot ajudar també amb això. Es molt important pel nstre futur.
Vlad
Ja veurem si seguim cobrant les subvencions que imagino fins que Moncloa no digui el contrari deuen estar congelades. Que hi hagi sort.
jmj
Si som tant generosos ens eliminaran, com es pot proposar recuperar cap relació amb el PSC després de votar el 155. Sr. Cot em sembla que s'equivoca estrepitosament.
terrassenc
La clau de l'independentisme el poble l'ha tornat a donar a la CUP. Salvar el control convergent ha donat la llista més votada a ciudadanos, però si a més, ara no entenen que sense ERC i CUP no hi ha res a fer, podem acabar celebrant un nou 'pacte fiscal' en lloc d'una República.
Què diu ara?
Que Catalunya en Comú representa a un sector social valuós i radicalment democràtic? L'equidistància amb el 155 desmenteix radicalment aquesta afirmació.
Sumik
Parlem amb qui volgueu menys amb Arrimadas.... El que cal és aillar-los i esperar que es descomponguin,per pura inoperativitat -ja que més enllà de l' etnicisme espanyolista no tenen res a oferir-, com la UCD, un altre partit artifiicial i "muntatge polític"...
MKarqueting polític
Com que estem totalment intoxicats no podem discernir res en absolut. Trobem perfectament normal l’estat de guerra, violència i destrucció permanent a tot el planeta. A l’Europa dels rics ens em menjat tot tipus d’atrocitats des de sempre. Per que ens hauria d’estranyar ara tant sols per un govern destituït, empresonat i exiliat?. Per que ens hauria d’estranyar de menjar-nos amb devoció els productes de màrqueting polític totalment aliè produït per la factoria més tenebrosa d’Europa?.
pastanagues i flautistes
Per que ens hauríem d’estranyar de totes les piruetes maldestres de la partitocracia-autonomista-borbònica-franquista que ha abandonat totes les seves promeses, encara pitjor vol fer creure que si que les ha complert i encara pitjor segueixen tocant la flauta donant voltes al laberint del gueto?.
No hi ha avantatge secessionista en la pràctica
Els cinc auto-exiliats i els tres empresonats poden ser diputats per poders. Si els auto-exiliats romanen a Brussel·les no podran votar, ja que les votacions són presencials. Els que estiguin a la presó, i allà hi seran els de Brussel·les si tornen, tampoc poden votar sense permís del TS per anar al Parlament. Això vol dir que o renuncien als seus escons perquè altres companys de partit els ocupin o, a l'efecte de votació, el conjunt secessionista estarà en minoria amb 70-8 = 62 vots.
Bacoretta
¡¡ Caramb!! Cot , queda algú mes per convidar?. Deixa que Arrimadas frueixi de la seva victoria fins que vegi que no pot governar, deixa als del caragol que mengin una altra lletuga mentre es decideixen que volen ser, i deixa al Iceta que aprengui a dansar un ball nou una temporada amb el Espadaler. Que vinguin si volen, tenen que suar una mica tot el que han dit i proclamat. Rajoy ja ha sortit gallejant a la tele.
Fat Boy
L'unica cosa que la Republica te de negociar amb aquesta gent son els dies de que disposen per arreglar la mudanca.
Jo només vull votar una cosa
Parlar amb Iceta és fer-ho amb Sanchez, Gonzalez, Diaz i Borrell. Qualsevol Apoyaré 2.0 serà una nova trampa que quedarà reduïda engrunes. no. Qualsevol oferta d'Espanya ha de venir de PP+PSOE, nos'hi val a que un faci de poli dolent tirant-nos el TC al damunt. I no en faran cap, perquè colonos els destrossaria electoralment. Intentaran allargar-ho i acabar per fer-nos votar un Estatut amb fals federalisme. No ho hem de permetre, a no ser que l'altra opció del RFDM sigui la independència.
Anna Armendares
C´s es semblant a les noves dretes modernes que ara floreixen a tot el món, populismes reaccionaris sense escrupuls.. Recordeu que Rivera vol ser el Macron espanyol. Jo crec que l´efecta C´s es combat amb bones politiques socials que posin en evidencia que el que ells proposen es xerrameca. Hauriem d´estar aprop de la CUP en aquest tema i no d´Arrimadas. Aquesta senyora nomes mereix el respecta que exigeix la nostra educació i civilitat. Res mes. I fer arrivar les idees republicanes a tothom.

envia el comentari