República Catalana o 155

"Junts per Catalunya i ERC han concentrat les represàlies de l'Estat i han hagut d'omplir els mítings amb la primera filera de cadires buida a causa de la presó i l'exili"

Recordarem per sempre més el resultat d'aquestes eleccions, però oblidarem ràpidament la campanya que les ha precedit. No hi ha hagut cap idea nova i els discursos s'han escrit per a consum dels convençuts. Junts per Catalunya i ERC han concentrat les represàlies de l'Estat i han hagut d'omplir els mítings amb la primera filera de cadires buida a causa de la presó i l'exili. La CUP és l'única força que ha mantingut un discurs nítidament rupturista, però sota la paradoxa de ser els únics independentistes que no tenen la direcció escapçada, utilitzant la terminologia de Soraya Sáenz de Santamaría.

 

El bloc unionista ha estat una simple reverberació dels arguments que arriben de Madrid. Una sòrdida barreja de fake news, catalanofòbia populatxera i victimització dels agressors, amb l'afegit d'una postjustícia impresentable a Europa -que es nega a empaitar catalans per ordre de Madrid-, però implacable contra Catalunya. "Puigdemont a prisión", polseretes rojigualdas, Manolo Escobar i poca cosa més. Políticament, la Catalunya espanyola ha nascut "entre flores, fandanguillos y alegrías" mentre els seus conciutadans eren reprimits amb porres i fiscals.

 

Caldrà dialogar i caldrà reconèixer l'altre, evidentment. Però el punt de partida de la futura negociació serà o bé la República Catalana o bé l'article 155. Les urnes, com sempre, marcaran un itinerari que, en aquest cas, serà difícil i arriscat. Però imprescindible.
Comentaris
Espectador
La independència guanyarà clarament .
Ramon
CATALUNYA O CATALUÑA
Joan
Ja hem guanyat la República i Espanya ha perdut credibilitat democràtica i simpatia. Sigui quin sigui el resultat haurem de continuar treballant per fer possible la màxima "una nació, un estat" NO DEFALLIREM !
terrassenc
Sí, avui triem o República Catalana o Dictadura Espanyola.
No ho entens Cot
La república catalana, si es va proclamar (que no tothom ho té clar) no existeix. Insistir en aquest esperpent és eternitzar el 155. El dilema no és "república o 155", és "república i 155" o "altres coses".
Pere10
a la Escola Industrial de Barcelona un noi de un mitja privat espanyol feia preguntas si havies estat el dia 1 de Octubre a las barricadas contra la policiia i cuan li deias que de barricadas res de res i nomes hi havia uns que frepartian cops de porras segui amb las barricadas esta clar el realt que implantan
JordiP
M'acaben d'informar que el Ministerio ha tancat l'Institut Ramon LLull i ha despatxat tota la plantilla.
catala progresista
a veure cot que ets periodista quina republica, no digau mentides a la gent, cot que tu no ets un analfabet amb barretina d'osona quina republica si no es va ni a treure la rojigualda , i al dia seguent el president de la suposada republica va fugir com una rata cap a brusselas, a vegades em pregunte si els indepres i els caps com tu cot us creieu les vostres mentides, o be mentiu per enganyar a la gent, jo crec que es lo segon, perqie si fos lo primer denotaria com diu borrell un cervell molt
catala progresista
deia que si fos lo primer donaria un cervell mooolt justet dels indepres quasi quasi a lavora del retard mental oi cot i jo crec que no es axi simplement mentiu com bellacos, espere que m'ho publiqueu.
Narcís
El primitivisme i la maldat és això .. d'ací aquest estat ser el cul del món civilitzat ( encara que deien / es consolaven tot dient ser Portugal les ' morenes ' ! ) ! PD: llàstima el munt d'espanyols decents i dignes .. però són minoria així mai per mai podran manar aquest estat!
Anna Armendares
Feu molt be de publicar tot el que diu el catala progressita, perque cada lector que el llegeix es torna un indepe irredent.

envia el comentari