A Madrid diuen que ve Arrimadas

"Els votants independentistes no tenen temps ni esma de preguntar-se com pot ser que, amb un candidat a la presó i l'altre a l'exili, la vella pugna entre postconvergents i republicans es mantingui intacta"

Una successió d'enquestes molt cuinades -amb resultats molt primats sobre la intenció de vot directe- i l'eufòria dels mitjans de comunicació de Madrid han creat la sensació que més convenia a l'independentisme: Ve Inés Arrimadas. Per això les crides a la mobilització estan essent extremes entre el bloc independentista i, per això mateix, la sòrdida batalla -una més- entre ERC i Junts per Catalunya està passant molt més desapercebuda del que seria d'esperar. Ve Inés Arrimadas i els votants independentistes no tenen temps ni esma de preguntar-se com pot ser que, amb un candidat a la presó i l'altre a l'exili, la vella pugna entre postconvergents i republicans es mantingui intacta, com si no passés res.

 

Però aquesta anunciació de la vinguda del regne espanyolista encara tindrà una segona utilitat. Si els tres partits independentistes sumen els -màgics- 68 escons, la pressió per tancar un pacte ràpid i sòlid serà extrema entre les bases socials de l'independentisme. És impossible d'imaginar una repetició d'aquelles assemblees de la CUP que van enviar Artur Mas a la paperera de la història i, encara més, reeditar els episodis fòbics entre la tropa d'Oriol Junqueras i la de Carles Puigdemont. Màxima responsabilitat, mínima frivolitat.

 

Tenim la classe política més compromesa d'Europa, ho estan pagant amb presó, exili i confiscacions. Però no cal que recaiguin en l'error del partidisme. Ve Inés Arrimadas, efectivament, i només se la pot frenar sumant.
Comentaris
No home no, no sabem el que ve però Arrimadas no
A més els votants independentistes mai es qüestionen res per falta de temps o d'esma. Aquests borregos segueixen les consignes de la causa via twitter i als seus estimats líders. És igual el que aquests facin i el que els facin als seus votants. La revolució dels somriures zombies és el que té.
terrassenc
Els convergents, amb un % de vot baix, han preferit desgastar el % d'ERC que era el més gran de tots. Fent-ho han propiciat donar la llista més votada a ciudadanos i perjudicar greument la República Catalana. El motiu? És fàcil de veure si un enten que els del pont aeri no volen la República; per això no som un país lliure encara.
Robert
Digues-ho als genis l'Esquerra, tipus Joan Tardà, que des del primer dia van proposar la llista apart, per a recollir més (?!) vots i fer tractes amb, sí, amb els ni-ni de la Comuna Pudent.
anònim
sisplau, no contesteu els trolls "terrassenc", "robert" i "no home no". N'han posat un de cada per provocar els tres perfils bàsics de l'independentisme, el pro ERC, el pro PDeCat, i el que nopot suportar el menyspreu calculat del nacionalisme espanyol. Ni un comentari, ni un vot, com si no existissin----de fet a Catalunya no existeixen, només hi uns analfabets que la Inés els posa.
Jan
Tu Cot, has de ser políticament correcte. Però jo vull deixar les coses clares. ERC no va voler ni ara ni mai la llista única que reclamava la gent que es va manifestar repetides vegades amb crits de unitat i que també reclamava el President Puigdemont.. I ara, està somiant Junqueres ser investit President en unes eleccions d'en Rajoy i la Soraya i filles del 155. Que cadasqú tregui les consequencies i actui (voti) en consequència. Sobre tot que voti Independència.
La guineu i el raïm
El MHP ( No sabem de què. Uns dies de la Rep. i altres de la Gene, segons convé ) podia haver fet el més senzill per guardar la unitat, és a dir, fer el que havia dit que faria, no presentar-se a una altra elecció. En acceptar unes eleccions que titllen de il·legals tots són candidats i el MHP hauria de guardar la dignitat del càrrec i passar la vara. Però, ai, que hagués estat del PdeCat!
La guineu i el raïm II
Així que el MHP 130 o MHP de la Rep. no proclamada o que quan convé és simbòlica i quan es fan mítings per Brusseles sembla real. Veient ell i els seu conciliàbul que no pot haver el raïm, amb aquella cara de no haver trencat mai un plat es posa a fer de guineu i ni per mi ni per tu, ai las! A presumir de càrrec i a esgarrapar vots, Un càrrec que d'haver-se exercit no ens hagués deixat on som.
La guineu i el raïm III
El pressing ERC ha estat lamentable. Fins i tot se l'han practicat ells mateixos. Com si haguessin d'ajudar a que una llista no destaqués massa sobre una altra. Mai sabrem si hi hagut cap pacte ( amb xantatge?) perquè fos així, però als mitjans se'ls veu massa el llautó fins i tot als no afins al PdeCat. Una cosa és segura, el poble català no es mereix passar aquest calvari. No heu estat a l'alçada de la seva dignitat. La presó o l'exili fan estalviar els retrets, però tots sabem com ha anat.
La por de debò a Espanya, abans i sempre, ha estat veure ERC al capdavant de Catalunya. Un partit que escombrés les esquerres espanyoles, independentista. Això és així s'hi posin com s'hi posin tots els Ramons del món. Per això ho focalitzen tot en Puigdemont, perquè ens creguem que és el seu enemic a batre. En fi, altre cop serà.
Perquè no va posar les urnes el MHP Mas la primavera del '14? No li surtien els números a Convergència? Aleshores si sortien pel país, quan els espanyols a Catalunya no s'ho veien a venir
Nueva oportunidad para la cat-República
Ya tenemos en Austria al Partido de la Libertad (FPÖ) del nazi Heinz-Christian Strache en el gobierno. Una nueva oportunidad de reconocimiento de la cat-República que nunca fue. Lástima que ya no exista Diplocat.
Gebre
Potser haurà estat la manera de fer entendre a segons qui que, degut a la situació d'energència nacional, Catalunya solament es pot salvar amb una llista de pais deI n'hi ha per anys. Caldrà que ho reconeguin i ho dubto.
EREP
Voteu-me a mi; soc el fundador del PP_DD (Partit Partidari del Descans Diari) ; i no foteu a la ARRIMADAS.
EREP
Arrimadas, parque no t'envas ha pastar fanc. To diré amb la teva llengua "Porque no te vas ha pastar fango a tu Pueblo" ?.
Bacoiretta
Un caramel enverinat (ciudadanos) encara que estigui embolicat amb paper lluent de de coloraines continua sent un caramel amb verí. ¡¡¡ vosaltres mateixos !!!.
Empordanes
Si,hem de treure mes vots que ells pro hem de anar en compte de que quan es voti el de las taules mirin ve el D:N:I.per devant i pel darrera per assegurar-se que viuen a Catalunya.No sigui que els hagin portat de fora per fer-nos una tupinada.
Elisa
Buff! Com es nota que estem a finals de campanya...els trolls no descansan...

envia el comentari