Un vell ressentiment

“'1 pas endavant o 40 anys enrere. Tu mateix'. La intuïció popular sempre és la bona"

“Hay que desinfectar. Hay que desinfectar, para empezar, los medios de comunicación. Las cosas no son por casualidad. Si yo viera TV3 todos los días y sólo viera TV3 todos los días, yo también sería independentista”. Josep Borrell se n’ha anat de la boca sis dies abans d’hora i els seus companys el deuen estar maleint. El pla no era aquest, el pla era vendre que els partits constitucionalistes havien de guanyar per tornar a unir els catalans, per acabar amb-la-divisió-que-separa-les-famílies, per restituir el sentit comú. No per desinfectar, Josep, havíem quedat que això seria un cop haguéssim guanyat.

 

Les paraules de Borrell encaixen a la perfecció en el relat fabricat sobre la nostra realitat social des de Madrid i també des de Barcelona. L’independentisme com una malaltia que només es pot combatre destruint el seu origen: l’escola pública i els mitjans de la CCMA. És important no enganyar-se: ens enfrontem a una bèstia autoritària que vol venjança i no en té prou amb la presó dels líders. La bèstia està assedegada i ensuma sang, i està esperant poder formar govern per començar el programa de reeducació de la societat catalana. Borrell, l’speaker oficial de les manifestacions de Societat Civil Catalana (les de “Puigdemont, a prisión”, “Esta es nuestra policía”, etc), torna a fer de portaveu de la Idea. I la Idea no és altra que aquesta: desinfectar.

 

És un vell ressentiment que ara, cavalcant sobre la “restitución del orden constitucional”, pretén anar molt més enllà i desfer tot allò que els molesta no dels últims cinc anys, sinó dels últims trenta-cinc. Un vell ressentiment que mai no ha paït que l’autogovern s’hagi exercit sobre la base d’una idea nacional de Catalunya i que ara veu l’oportunitat de tornar a situar la partida en la casella de sortida de 1977. Vaig veure un cartell anònim al barri l’altre dia que ho resumeix a la perfecció: “1 pas endavant o 40 anys enrere. Tu mateix”. La intuïció popular sempre és la bona.

 

Queden cinc dies perquè ens tornem a trobar en un col·legi electoral i hi ha molta gent molt angoixada per la possibilitat que els del vell ressentiment guanyin i puguin formar govern a Catalunya. Queden cinc dies per transformar aquesta angoixa en energia positiva. No és tan difícil: es tracta només de convèncer un votant nou. Només un. Si cadascun dels angoixats fa això, el dia 21 farem un pas endavant i el franquisme quedarà, no quaranta, sinó vuitanta anys enrere. Val la pena.

 
Comentaris
John Smith
Si el seu diagnòstic és aquest (Escola Pública Catalana i TV3), no pot estar més despistats. Jo, per exemple, vaig anar a una escola de capellans franquistes i no veig mai TV3. A mi i moles d'altres com jo, com pensen desinfectar-nos?
Ramon
Doncs jo recordo que hi havia qui no hi veia diferències nacionals entre Convergència i el partit d'aquest renegat. Per cert, una de dues, si Arrimadas és catalana, Borrell no n'és; i si Borrell n'és, Arrimadas no. Al meu parer, Borrell és català.
lluis
el verí què ha acumulat aquests 35 o 40 anys, li surt per tots els forats del seu cos, inclús pels poros de la pell. Un home què la perdut la seva arrogancia, la seva altivesa i, per descomptat, la seva estupidesa. Molt intel·ligent en algúnes facetes, però un ser ruin, del més impresentable què et puguis tira a la cara, què ha acabat odiant el seu poble, això ja ho diu tot. Només trepítje Catalunya per insultar els catalans. Pobre home, què Déu l'haigui ben perdonat, què nosaltres no ho farem
que mal todo
Aquest es el partit del sebos Iceta, oi? Si home, amb els que vol pactar el Domenech
Nuria de Mexic
En José Borel ho tindra dificil amb nosaltres: no hem viscut a Catalunya, no hem anat a l´escola catalana i tampoc hem vist TV3 fins fa poc (ara si, per Internet), i som independentistes senyor José Borel ¡¡¡¡ Com ens desinfectará ??
Espectador
Esteu censurant opinions .Vosaltres sou els que defeneu la llibertat d'opinió ?
Maria Martinez Vendrell
CATALUNYA SOBIRANA I AMIGA DE TOTS ELS PIBLES I CIUTATS QUE LLUITEN PER L'AMISTAT I LA PAU
De vell, res de res, la calç viva sempre ha estat ben viva
Torna la mateixa calç viva dels criminals espanols, la mateixa calç viva del Maragall i els seus tripartits, que amagaven la matança de vascos peta pel Maragall i els seus nazional.socialistes que continuen ben vius, i mataran catalans si al iceta li convé; no hi ha cap dubte
Pepix
Està proposant la mateixa desinfecció que la que practicaven als jueus quan els enviaven a les cambres de gas? Si no és així, s'hi assembla molt, moltíssim, massa!
simonet
No ressusciten el GAL perquè cantaria massa. Si no, ho farien.
Frederic
Quan una persona diu que vol desinfectar iuna nació és clarament un desequilibrat que hauria d'estar sota tractament psiqiàtric.

envia el comentari