Per Catalunya, millor junts

"L’única manera de derrotar un Estat que prioritza la repressió al diàleg és la unitat que caracteritzava el Govern de Junts pel Sí, encara preservada a Brussel·les"

La diferència entre les campanyes electorals dels dos partits hereus de Junts pel Sí està marcant aquests darrers dies, i també els resultats de les enquestes. Amb un president i quatre consellers legítims a l’exili; amb un vicepresident i un conseller -també legítims- a la presó; i amb una suspensió de facto de l’autogovern, no es va aconseguir fer una llista única i transversal, ni tan sols pactar uns quants punts programàtics comuns. El resultat: un bloc dividit i enfrontat en unes eleccions il·legítimament convocades, on la temptació d’entrar a competir per aconseguir ser la llista més votada, poc a poc va agafant forma i color.

 

Així ho estan demostrant durant la campanya els republicans catalans. ERC va entrar amb molta força, però no sembla que la tendència es mantingui. L’actitud d’indiferència vers la llista de Carles Puigdemont i la insistència en que si són la llista més votada el president serà el seu candidat, contrasta amb les reiterades declaracions -oportunistes o no- del candidat de Junts per Catalunya dient que si és investit president entrarà al Palau de la Generalitat acompanyat dels membres del Govern legítim, el que inclou evidentment els consellers d’ERC. A llarg termini, l’única manera de derrotar un Estat que prioritza la repressió al diàleg i la imposició al pacte, és la unitat que caracteritzava el Govern de Junts pel Sí, encara preservada a Brussel·les, amb membres de l’Executiu d’ERC i del PDeCAT.

 

L’èxit de la llista de Puigdemont rau, segurament, en la intel·ligència política de saber interpretar el moment històric. Després de la victòria de l’independentisme i del Govern català amb la retirada de l’euroordre de detenció, els esforços caldria posar-los en trobar els punts en comú que, sigui quina sigui la llista independentista més votada, portin a restaurar el Govern que l’Estat va aniquilar en qüestió d’hores. I que intentar restaurar-lo sigui una prioritat absoluta. Amb totes les conseqüències.
Comentaris
Veritats
En Puigdemont per ser investit president ha de ser present. I com voleu que l'investeixin si tan aviat com travessi la frontera la policia el detindrà (perquè hi ha una ordre de captura). Parlem clar i deixeu d'enganyar la bona gent. I en Junqueras igual, no el deixeran sortir de presò per poguer ser investit, si guanyés ERC. Estic farta de tanta desinformaciò.
Harta de fachas
Sí Nerea, millor junts. Això pensavem tots els que portem més de quaranta anys lluitant per l'alliberament nacional de Catalunya. També ho pensava el nostre President, però ERC va arribar a la conclusió de que era millor intentar guanyar el Govern aprofitant unes eleccions imposades a cops i reixes que respetar allò que havíem conquerit entre tots. Per els lluitadors-es només hi ha un camí, la Resistència dels que no acaten. Si guanya Puigdemot s'armarà la mundial. No tinguem por i armem-la!
forçar-los anar junts, hem de combatre un enemic que només vol vejança
"el poble els ha de forçar anar junts" quan siguem República, cadascú tornarà a votar el que més li plagui, però ara toca fer un esforç tots....a casa ens repartirem el vot entre els tres partits catalans (erc+jxcat+cup) ...VOLEM LA UNITAT DELS PARTITS CATALANS!!!!
Narcís ( els vots defendran la veritat, el bé i la justícia/ dret , defendran la sobirania catalana .. vinguin d'on vinguin, segur ! )
Catalunya votà allò que votà àdhuc en referèndum .. i si no n'és per conquerir país veí botxí, i si no n'és per espolià'ls-e, i si no n'és perquè deixin de ser allò que són o espanyols . . . que respectin nació mil·lenària com nosaltres respectem la seva! PD : cadascú a ca seva i Déu a la de tothom .. llibertat per a Catalunya ( tant de bo, per als PPCC! )!
Jordi Estelada
Erc i JxC, malgrat anar ara separats, estan condemnats a seguir remant junts pel mateix objectiu. Siguin quin siguin els resultats, la presidència ha de continuar sent de puigdemont, potser només simbòlicament ateses les circumstàncies.

envia el comentari