Ens odien per culpa nostra

"La immoralitat, a la qual tantes vegades hem assistit abans en la història, consistent a convertir la víctima en victimari, la víctima en assassí"

S'ha debatut i votat al Congrés una proposició no de llei presentada pel PP “per manifestar la necessitat de no discriminar el consum dels productes de les empreses catalanes". Un extraterrestre acabat d'aterrar potser ho interpretaria com una mostra de bona voluntat i un esforç d'acostament. Però només ell. Al nostre marcià apenes li caldrien uns minuts per llegir tota la proposició i comprendre que el PP no pot deixar de manifestar-se tal com és. Així, la proposició que pretesament vol dir als espanyols que deixin de fer boicot als productes catalans -el mateix boicot que el PP ha animat-, no s'està de justificar... aquest mateix boicot!

 

Segons el text del PP, el culpable és l'independentisme que, afegeix, sembra l'odi. El boicot és la "resposta social" a aquest odi que -contra tota evidència- va de Catalunya cap a Espanya. El PP tampoc no s'oblida de culpar directament les empreses catalanes, que no s'han arrenglerat amb prou esperit legionari amb el PP i no han combatut prou el sobiranisme. Així, s'afirma acusadorament que els consumidors espanyols veuen les empreses catalanes com a part del moviment independentista "mitjançant acció directa en determinats casos, i per omissió, en molts d'altres". S'ho han ben merescut, en definitiva.

 

Que el PP, que no solament respira l'odi pels seus porus, sinó que ja fa molt va convertir-lo en un negoci electoral, acusi els catalans, independentistes o no, d'odiar els espanyols és d'un desvergonyiment galàctic. La immoralitat, a la qual tantes vegades hem assistit abans en la història, consistent a convertir la víctima en victimari, la víctima en assassí. Una immoralitat rendible continua sent una immoralitat, tal vegada una immoralitat pitjor.

 

El PP, com Ciutadans -partit nascut per combatre la catalanitat- i el PSOE, aquest últim en menor mesura, han promogut amb tanta intensitat l'odi als catalans que en algunes zones de l'Estat -País Valencià, Mallorca, Aragó- les seves dimensions són preocupants. A Andalusia i Extremadura ha estat incorporat com un element constituent de la identitat regional.

 

Ells, els grans partits i els grans mitjans de comunicació espanyols, sobretot, són els culpables d'enverinar la població a base d’una incessant pluja àcida.

 

A més de constituir una indecència, aquest odi fa impossible solucionar el xoc actual entre Catalunya i Espanya. En haver-los retratat durant anys amb cua i banyes, ara es faria molt costa amunt justificar davant el conjunt dels electors espanyols qualsevol diàleg o acord amb els catalans.

 

Suposant que volguessin buscar una sortida negociada, no podrien, perquè han fet emmalaltir la societat espanyola amb les seves mentides. El PP, com Ciutadans i, en potser en menor mesura, el PSOE, prefereixen continuar instal·lats en la immoralitat que desmentir la seva propaganda infecciosa.

 
Comentaris
Narcís ( n'és obvi quan Catalunya més hi fa o oberta i acollidora és o bona gent i seriosa .. més ràbia, més fàstic, més odi els hi fum!) ( àdhuc molts espanyols llançaven floretes als bascs com aquests sí tenen pebrots o aquests van de cara o .. i, per contra, dels catalans, mals a dojo! )
N'és clar .. tot allò que són ells .. ens ho volen traslladar a nosaltres .. ( com aquells delinqüents excusant-se dient ' culpa de la societat ', àdhuc, pitjors, aquells neguen faltar a la veritat, al bé i al dret, tot plegat, al mal! ) ! PD: del 77 ençà defora ja : esperaven el Barça amb banderes espanyoles .. sos alcaldes ja els esmentaven com estrangers .. volien no guanyés la ' vuelta ' en Melcior Mauri .. malparlaven d'empresaris salvant-los empreses .. es fumien amb l'accent .. . . !
Jordi (Català i Suís - Brasil)
A la majoria dels Catalans els fa figa la memòria. L'odi que els Espanyols tenen als Catalans és centenari com a mínim. Ho vaig constatar fa molts anys a Genève amb una espanyola i no ha pas canviat. Ha empitjorat perquè la majoria de Catalans són ja independentistes. Els Espanyols ens odien per una cosa: no hem abandonat la nostra llengua per parlar la llur. Per això la campanya contra la llengua a l'Ensenyament. Sempre he detestat els Espanyols, unne sale race ! Foteu-los fora !
Ramon
Jo entenc perfectament l'immigrant espanyol que se li fa costa amunt la independència. Si hi ha catalans que els fa cosa, com no vaig a entendre que hi hagi immigrants espanyols que preferirien algun encaix plurinacional. Algun encaix que ens respectés com a nació i que, per descomptat, assumís la normalització real del català. Em refereixo a aquesta mena d'immigrant espanyol. No em refereixo al nazi sinó al que se'ns declara amic de Catalunya, que té amics independentistes i tal.
lluis
Algú ho havia de dir!!
Ramon
La pregunta que li hauríem de fer a aquest tipus d'immigrant espanyol concret és: ell què va fer, quan el catalanisme polític intentava el que ara assegura que assumiria? Estava amb el catalanisme polític de CiU i aquella ERC d'abans o potser estava amb els sucursalismes progres que fomentaven l'autoodi i el lerrouxisme? Em sembla que tots coneixem la resposta. Si realment volen encaix plurinacional, haver-ho dit llavors. No ara que els catalans ja ens n'hem afartat d'intentar-ho.
Impostos Catalans
Ens volen nomes pels impostos que paguem, si ens odien a nosaltres també hauríen d'odiar els nostres diners, però no, els diners ni l'insultan, ni l'amenaçen, ni l'empresonen, ni el boicotejan, els DINERS CATALANS que continuin fluint.
Mama, ningú m'estima
Abans no em volien els ejpañols, ara tampoc em volen els belgues (no entenc per què). Fins Assange i Pamela m'han oblidat ...... No sé per què em diuen ploraner al cole, mama.
Jaume
Amb tota aquesta campanya han embrutat moralment la població espanyola. Sense adonar-se'n els han fet pitjor persones en caure en el parany feixista de creure que hi ha pobles bons i pobles dolents. Les generacions futures d'espanyols no els hi haurien de perdonar mai.
No Marsal
En odien parque som mol i mol supariós, dons, es pura anvidia, dons
Ramon
Els que llançaven tomàquets a la Generalitat, els que gaudien amb els escarnis de Boadella al catalanisme, els "radiocomistes", els que titllaven Jordi Pujol de nazi per intentar que hi hagués cinema en català, els que van fer de tot i més per enfonsar les loteries catalanes, els que titllaven la nostra queixa de "victimisme" i la nostra reclamació de "insolidaritat", ara ens diuen que, independència, no, però sí que volen el que tota la seva puta vida van combatre. Too late, xatos.
Ramon-Eixample
Els responsables del diari digital "MON" tindrien de tenir més cura dels que es mofen de l'idioma català. Si usplau, RESPECTE pel català. O és que ja us va bé ?.
Narcís ( Ramon-Eixample : )
Si no saben parlar son ' espanyol ' ( ojú, mi mare, quiyo, mi arma, senao, diputao . . . . . ) .. com vols sàpiguen escriure català? PD: molt epaña, epaña, epaña .. però sempre " cantant amb plors, dolors, sofriments i creences ", sempre emigrant i sempre rebent!!
Es despertar una mica tart Sr. .Sintes
tocava recolsar la llibertat abans.

envia el comentari