En postveritat us dic...

"Ja fa temps que l'Estat ha decidit que les mobilitzacions eren "tumultuàries" i, en conseqüència, violentes. No importa la realitat"

Potser la lliçó fonamental que haurà d'incorporar l'independentisme català després de la crisi d'octubre és que l'Estat no té regles. I, a més a més, ho exhibeix, que és la forma més efectiva de reforçar la seva capacitat d'intimidació. A tall d'exemple, les successives mobilitzacions han tingut com a identitat essencial la no-violència i el civisme, que han estat perfectament compatibles amb el caràcter massiu de les manifestacions. Llaços, samarretes, cançons, clavells... En això ha consistit la revolució dels somriures.

 

O això semblava. Perquè ja fa temps que l'Estat ha decidit que les mobilitzacions eren "tumultuàries" i, en conseqüència, violentes. No importa la realitat -comprovada planetàriament- què evidencia que els que han exercit la violència han estat, precisament, els cossos de seguretat de l'Estat. Tant se val perquè aquesta reassignació de la violència facilita la repressió i proporciona l'excusa adequada per a, posteriorment, acusar dirigents cívics i polítics de delictes que impliquen fins a trenta anys de presó.

 

Aquesta mateixa manca de regles fa possible que la Junta Electoral Central (JEC) vagi intimidant els mitjans de comunicació catalans. L'última és que la JEC ha obert un expedient sancionador a Catalunya Ràdio perquè, segons ells, Mònica Terribas va expressar en la portada del seu programa "la idea implícita que existeix una repressió estatal de l'independentisme català". És a dir, primer prohibeixen la raó per a, després, poder censurar la veritat. I, a partir d'aquí, postveritat de la bona.
Comentaris
Espectador
La independència guanyarà clarament el 21D .
No t'esforcis Cot
Ja ha quedat molt clar que això de la in-inda-indapandancha només era un decorat de guinyol. Els picoletos han fet un gran treball; es veu que sabien on havien de buscar i a qui agafar. Entre "Enfocats", la Moleskine de Jové i el que no ens expliquen tenen ben agafats pels ous als responsables del tinglado indepe. Operació Anubis es deia.
Arnau Sabastida
Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Caspanya és un estat repressor i feixista. Només els rucs no se n'adonen del que és Caspanya!
CaterinaCH
Per a ells és violència no fer el que ells volen, senzillament, Així, portar un llaç groc o fer conya és violència. És el que passa amb "ordeno y mando", si no fas el que ells volen, ets violent. Que una dona de 80 anys defensés una urna i ells l'haguessin d'estomacar és violència. Tot el que no sigui acatar el que ells diuen, és violència.
XX
Si el 21-D guanyem, la independència s'ha de fer realitat ràpidament peti qui peti.
ona
Comptem amb vosaltres sr. Cot, sou l’esperança. No calleu, alceu la veu més que mai, cal denunciar i explicar.. set dies només.. si us plau!
Amadeus segon
El franquisme van acusar als republicans de "delito de Rebelión Militar" ells! que havien donat un cop d'estat. Que es pot esperar d'aquesta gent?
Narcís ( només pensar amb qui són a la presó .. amb qui volen puguin ser a la presó .. la sostreta econòmica .. i l'enrevessadament pro l'adulteració de la llei .. seria prou perquè tots els manaies, politicastres, d'aquest estat tinguessin un judici al Tribunal de DDHH ..! )
Ras i curt : qui pot ser ciutadà d'un estat com aquest .. manat per qui n'és manat .. amb l'oposició que hi ha .. i, tot plegat, ' jugant com hi juga amb la mateixa justícia o jutges àdhuc fiscals bandejats per defendre la veritat, el bé i la raó! PD: verament, a una Catalunya sobirana aquesta " dejecció " / vilesa mai per mai es permetria!
Harto, harto, harto.
Sou granadino y votaré independencia porque esto no se puede aguantar.
ciudadanos de Iceta, feixistes del 155
Veient com el 1 d'octubre el GOBIERNO GURTEL DE ESPAÑA, desava les porres, per que la sang ja era vista a tot el mon civilitzat, i escandalitzava com dins la UE LA BARBARIE era un fet democratic, no entenc com la proclamació de la independencia no va esser total i proclamada amb l'alegria i la festa que es mereixia. Ara, els salvatges de Gurtel, es pensen que han guanyat la guerra, i es pensen que domesticar, maltractar, humiliar, i empresonar els catalans es facil, oi ICETA DE RAJOY?
Pirineus
No només és la negació i manipulació de la realitat. És també la prohibició de la realitat! El llenguatge que utilitzen per acusar i atacar al catalanisme és bèlic. Les agressions físiques només arriben de Ñ, tant al carrer com institucional. Violència protegida pel sistema. És una repressió avalada tant per polítics com per mitjans de comunicació. Qui no ho vol veure és perquè no vol. No és qüestió de ser català, castellà o barreja. Som persones! És DIGNITAT! Llibertat!
Infiltrat del planeta Raticulín
Jo també votaré independència, tot i que no veig raons objectives.
Mol be dit
Amic Salvadó, aixó ens ayuda, dons, com al 1-O, que van tení sulamén tres ferits i cuntabilisem casi mil, i tota auropa su va creyé, dons
Ramon-Eixample
Amic Cot. Si us plau, no admeteu els que desfàn EXPRESSAMENT EL CATALÀ !!. No em cansaré d'anar repetint i demanar respecte i dignitat per l'idioma català, igual que feu amb el castellà !! Cal tenir cura !!
Pacifista violent atonyinat
Abans de que comences el circ INCONSTITUCIONAL del 155 el sr. Noseque de Vigo ja va pronunciar 3 cops en una mateixa comparexença l' expressio "tumultuarias". Concepte imprescindible per tenir una vergonyant escusa CONTRA TOTHOM. Que precisament aquest Concepte sigui l'utilitzat pel sistema judicial deixa ben clar la "pre-fabricacio" de la culpa imputada. Cosa semblant amb el molt útil Concepte de "delit d'odi", curiosament nomes aplicable a segons qui. Marxem!

envia el comentari