El 155 és humiliació i espoli

"El 155 ha proporcionat una magnífica ocasió per tirar carnassa a la catalanofòbia, amb un trasllat que conté tots els elements per a la humiliació completa"

Fa un parell d'estius, en unes jornades de la UNED a l'Aragó, vaig comprovar, amb una certa sorpresa, la gran visceralitat amb què s'abordava el conflicte legal de Sixena per part del públic, especialment, com era el cas, davant d'un periodista català. Això, juntament amb un parell de tòpics més -la descripció de la Corona d'Aragó com a conferació catalanoaragonesa i la bandera quatribarrada- conformava una mena de memorial de greuges popular activíssim i clarament hostil.

 

La gran paradoxa és que no existia en absolut una reivindicació equivalent respecte a Madrid, que és on hi ha el poder real, al marge de si s'és aragonès o català. De fet, com que a Barcelona no es decideix res que tingui a veure amb l'Aragó, totes les ofenses tenien, necessàriament, una condició metafísica difícil d'entendre. Una mena de blaverisme icònic i castellanoparlant que no en té prou amb el LAPAO per autoafirmar-se.

 

Respecte a Sixena ha passat el mateix. El 155 ha proporcionat una magnífica ocasió per tirar carnassa a la catalanofòbia, amb un trasllat que conté tots els elements per a la humiliació completa: Entrada per la força i els mossos utilitzats com a carn de canó de la Guàrdia Civil, que es mirava amb satisfacció com la policia catalana esbatussava els seus ciutadans. Espanya ha utilitzat les obres del malaurat monestir de Sixena per mostrar el destí que espera als rebels, que no és altre que la humiliació i l'espoli.
Comentaris
València
Quan el mal ve d'Almansa a tots alcança. Aquesta dita, habitual entre les families del sud de la Sènia, no la vaig entendre fins els anys "80 quan l'Abril Martorell ho va dur a l'extrem de cops, presó, vexació, destrucció,.... del País Valencià. Ara toca la batalla Catalana i tots els espanyols hi seran. Practicants, agnòstics i ateus són seguidors convençuts de les bondats borbòniques. També els que guanyen ± 50.000€ l'any. Je me merveille ayant si bon sujets. Bon cop de falç !!!
sometent
Donem 50 parlamentaris a la la CUP i fem la república
Bondats del 155
Les bondats del 155 com diu el sr. Director en mostrar tot el que es veu i el que no es veu del que sempre ha estat i és Espanya. Des de Casp tot el historicidi fet a consciència constatà que els espanyols no poden reconèixer Catalunya per que seria fer-se un harakiri que remouria tots els fonaments deixant un solar inmens de no res. Per això el 155 és tant actiu.
L'altre cara del 155
L'altre cara del 155 és que ha posat en evidència tota la partitocracia autonomista borbonica franquista. Mostrant cruelment el seu sostre quan s' ha abandonat la republica a la seva sort. Pitjor encarà usurpant la voluntat del mandat popular la capacitat de defensar les seves institucions i els seus anels. Per això es el milor que ens podia passar. D'un sol cop tots els carselles del gueto s' s' han fet un harakiri.
transicio al franquisme eterna
EL 155 es la constitucio franquista i golpista del 78 i la transicio del franquisme al franquisme. No cal demanar la supressio del 155 sino de tota la constitucio franquista que alguns van votar borratxos o sense haver.la llegit
el teu
el "artículo" habla de "visceralitat", seguramente del mismo tipo que cuando se dice "ens roba" y salen llorando por la tele ;)
Moe
Som una colònia. Catalunya no és Espanya. Només hi ha una solució, la Independència.
Narcís ( simplement i llanera .. delaten allò que són i que mai, mai, mai vam voler creure ! ) ( llàstima el munt de persones decents i dignes .. però no són la majoria així no poden arrivar a manar aquest estat ! )
Mai per mai ens podran humiliar que sí espoli ! PD: només humilia la persona de bé, de bona voluntad, que no pas l'abusador/ prepotent rere la força animal o sanguinolenta així covard així miserable!

envia el comentari