'Puigdemont a prisión', doncs no

"La diplomàcia espanyola s'ha hagut d'empassar la humiliació de comprovar, de forma pública, que la justícia belga estava a punt de deixar molt clar que des de Madrid es persegueixen i s'empresonen persones per delictes que només existeixen a Espanya"

No calia però, per si encara fes falta, la retirada de l'euroordre espanyola contra Carles Puigdemont deixa en més evidència encara el caràcter estrictament polític dels delictes dels què s'acusa el Govern català. La diplomàcia espanyola s'ha hagut d'empassar la humiliació de comprovar, de forma pública, que la justícia belga estava a punt de deixar molt clar que des de Madrid es persegueixen i s'empresonen persones per delictes que només existeixen a Espanya. Acusacions que impliquen penes gravíssimes, però que són tan -i només- espanyoles com la Inquisició, els toros, el garrot vil, la cabra de la Legió o la Guàrdia Civil

 

Però a la bufetada jurídica cal sumar-hi la consternació popular de l'espanyolisme de carrer. El crit emblemàtic de les manifestacions unionistes és, inequívocament, "¡Puigdemont, a prisión!", un desig que es quedarà en això, ara que el president legítim i els quatre consellers que l'acompanyen han recuperat una completa llibertat de moviments per tot el món menys Espanya. El règim del 78 recupera així una de les dinàmiques que caracteritzaven la dictadura franquista, que era l'exili i la repressió. Des del punt de vista de la legalitat espanyola, no hi ha cap diferència entre Puigdemont i els també exiliats Tarradellas, Irla o el malaurat Lluís Companys. Tant és així que el portaveu del PP, Pablo Casado, li va pronosticar al 130è president de la Generalitat el mateix final sagnant que va patir el 123è al mur del castell de Montjuïc. Però això no es repetirà.

 

No. Puigdemont no anirà a la presó perquè Espanya no té manera d'aconseguir-ho. Aquesta setmana afortunada, Brussel·les és la capital de Catalunya.

 

 

PD: Per cert, gràcies amics flamencs. Bedankt, Nederlandse vrienden!

 

 
Comentaris
Ramon
La purriassa que festejava la constitució espanyola als crits de "Puydemón a la prisión", "Junqueras a la perrera" o "Yo tenía una cabra que se llama Puchdemón" no pertany a la mateixa nació que nosaltres, això és més que obvi, però tinc seriosos dubtes que pertanyi a la mateixa espècie zoològica.
Así me gusta, Cot, que reconozcas que Cataluña es España
Sólo la Corona de Aragón, no Castilla, dio entrada a la primera Inquisición, por su proximidad con la frontera francesa; iniciada en Lérida (entonces ciudad aragonesa) y Tarragona en 1232 por San Raimundo de Peñafort, se ciñó a la zona nordeste, centrada en la persecución y exterminio de los herejes albigenses. El máximo tratadista inquisitorial, fray Nicolás Eymerich (de Gerona) cuyo "Directorio de Inquisidores" fue seguido y aplicado en todas las épocas.
Alfons
El PP i PSOE d'Euskadi estan molt callats i tranquils
Puigdemont EL TRAIDOR
Puigdemont ens va deixar tirats; el dilluns que en principi s'havia de posar en marxa la difunta Republica; amb les consequències que fòssin. No ho oblideu mai.
Sergi
Jo no sóc un gran expert en flamenc/neerlandès (per dir.ho suaument), però em veig amb cor de dir que aquí dalt no posa "amics flamencs", sinó "amics holandesos". Flamenc s'escriu una cosa així com Vlaam en flamenc/neerlandès (el flamenc és la varietat del neerlandès que es parla a Flandes). Acabo de fer servir el google translator, que em respon: "bedankt, Vlaamse vrienden!".
ferran
Penso que davant l’èxit del 1-O el president s’hauria d’instal·lar a Brussel·les en qualitat de president de la República a l’exili...No cal anar amb precipitacions, per llei de vida els més de dos milions d’extracomunitaris instal·lats a casa nostra substituiran els «Pied Noir» que defensen el 155...No ho dubteu, amb aquells, hi haurà la suficient massa crítica perquè la República sigui irreversible.
madriles
Los belgas no pueden dar lecciones a nadie. Un país donde dos trenes colisionan por no entenderse entre ellos los respectivos maquinistas nacionales del mismo país...pues que quieren que les diga (además tienen lo de Mollenbeck y otros tantos barrios donde el Estado belga es incapaz de imponer el Estado de Derecho). Llarena ha sido muy hábil. En cuanto Puigdemont pise territorio nacional se le va a detener y juzgar por todas y cada una de sus tropelías. Aprendan Dcho Procesal y luego hablamos.
Grasias Salvadó
Dons, qué be escrius, dons, sensa las tevas upinións no sapría qupiná, dons

envia el comentari