Catalunya, capital Brussel·les

"El conseller Comín ha posat en circulació -a través d'una entrevista amb El Món- la idea que, a partir del 21D, caldrà un Govern que disposi d'una extensió fora de l'abast de l'Estat espanyol"

El reflex polític més important de la proclamació de la República Catalana és la constatació que l'Estat espanyol té límits i que la seva arbitrarietat repressiva ha estat incapaç, almenys de moment, d'emmanillar el president Carles Puigdemont i quatre dels membres del Govern legítim que continuen refugiats a la capital d'Europa. El "Puigdemont a prisión" que protagonitza totes i cadascuna de les manifestacions unionistes no ha passat de desig frustrat, tot i la ràbia que genera. Tant és així que els portaveus de la Moncloa i del PP han hagut d'aprendre a callar i respectar no només la justícia belga, sinó també els partits polítics -independentistes flamencs inclosos- que han posat en dubte la imparcialitat dels tribunals espanyols i l'essència democràtica del règim del 78.

 

El conseller Comín ha posat en circulació -a través d'una entrevista amb El Món- la idea que, a partir del 21D, caldrà un Govern que disposi d'una extensió fora de l'abast de l'Estat espanyol. Una proposta molt útil si es té en compte que el pròxim executiu català estarà sota vigilància permanent i amenaçat d'una nova aplicació del 155 en qualsevol moment. Seria absurd desaprofitar les garanties que pot atorgar la protecció d'un estat europeu que, a més, posa en evidència, cada dia que passa, l'autoritarisme a la turca del govern de Madrid.

 

Puigdemont és un actiu d'escala internacional. Val la pena aprofitar-lo perquè, per si sol, assenyala la feblesa democràtica d'un règim espanyol que fa col·lisionar els interessos i les conviccions del projecte europeu.
Comentaris
terrassenc
Sí, la millor protecció política davant la dictadura espanyola podria ser un co-govern republicà a l'exili, lliure d'actuar en un context democràtic.
Espectador
El projecte europeu està en fallida clarament , perquè la autèntica força era , el seu esperit democràtic , el fet de que fos un " oasis democràtic " en un mon de bojos, era el element diferencial a nivell mundial Quan es va fundar la UE el objectiu essencial era precisament aquest . Actualment està en mans d'un corrupte com Junker de passat turbulent (es troba sota judici per corrupció al seu país ) avalat per personatjes que només defenen ..
Espectador
.....els seus interesso particulars ( els negocis internacionals ) Aquest plantejament a llarg plaç els destruirà . .La independència de Catalunya per ells es molt " perillosa " perquè té una base social i democràtica , que es contraposa als seus interessos .
Victor
Aplicar el 155 després de les eleccions seria tant com no acceptar el resultat. I això convertiria Espanya en un Estat autoritari (per fí també a ulls internacionals) i per tant legitimaria que ens aixequéssim contra l'ocupació antidemocràtica de les nostres institucions, que és el que hauriem de fer aquest cop. Ara que ells han promès, amb gran indignació, que no usaran la força ni causaran morts.
Pràctica
Com en els temps colonials. Les 13 colonies americanes capital Londres. El territori de Luisiana capital Paris. Algèria capital Paris. Sud i central america capital Valladolid. De fora vingueren i de casa ens tregueren. Tenen molta practica.
Comín somia
Això que diu depèn únicament i exclusivament de qu'el jutge belga no concedeixi l'extradició. Si la concedeix s'ha acabat la tesi Comín.

envia el comentari