El 22D la granota no es convertirà en príncep

"Construir de forma efectiva la República serà un llarg camí ple d’amenaces, de proves de solidaritat, de resistència, de mobilització, de pacifisme i de desobediència. I caldrà estratègia, tàctica i unitat"

No ens enganyem. Construir de forma efectiva la República serà duríssim. Implicarà fer un llarg camí ple d’amenaces, de proves de solidaritat, de resistència, de mobilització, de pacifisme i també de desobediència. I caldrà estratègia, tàctica i unitat. Fins i tot si l’independentisme obté més del 50% dels vots, Espanya imposarà les seves regles de joc, que passen, justament, per no respectar les regles del joc si actuen en nom de preservar la unitat d’Espanya i el búnquer del 78. El 21D, els electors del bloc del 155 tenen clar què passa si guanyen els seus: Continuaran esclafant l’autogovern, assetjant l’escola catalana, atacant la llibertat dels mitjans de comunicació, la cultura, la memòria històrica i qualsevol altre indici de vida de la nació catalana. Però si guanya l’independentisme, l’Estat no garanteix el joc net. Ningú no sap fins quan l’article 155 usurparà les funcions legítimes del Govern que sigui escollit democràticament, ni fins quan duraran els efectes del setge que ja han posat en marxa.

 

El 155 és barra lliure sense cap control. L'independentisme no pot ser ingenu i pensar que el 22D la granota es convertirà en príncep pel petó de les urnes. Qui dipositi a les urnes una papereta de Junts per Catalunya, ERC o la CUP té tot el dret del món a exigir als seus representants que tirin endavant la República i afrontin els seus compromisos, però és just reconèixer que no només està en mans dels catalans abandonar aquest estat autoritari. Altrament, ja no hi seríem. Els representants del PDeCAT i d’ERC ho han arriscat tot, fins al punt que alguns són a la presó, a l’exili, o sota vigilància judicial, amb la possibilitat que les fiances que imposa la justícia espanyola els arruïnin patrimonialment a ells i a les seves famílies, tot i l'ajuda de la caixa de solidaritat, sense la qual molts serien ja morts civils. I també, en menor mesura, els deu diputats de la CUP se l’han jugada al Parlament, i els seus alcaldes, que han estat i seran perseguits per donar compliment a la voluntat dels seus veïns. 

 

No ens enganyem, que els consellers i els Jordis puguin sortir de la presó no significarà que l’Estat abandoni la vulneració de drets fonamentals i que accepti el joc democràtic. Abans o després els jutjarà pel fals delicte de rebel·lió o sedició, i el Govern legítim de Catalunya, en la forma que prengui des de Catalunya i/o des de Bèlgica, estarà permanentment assetjat i amenaçat per la justícia espanyola, els fiscals, els ministres i els socis de Rajoy. Qualsevol moviment serà sospitós, escanyaran financerament la Generalitat, pressionaran mitjans de comunicació públics i l’escola catalana patirà. El Parlament legislarà i el TC tombarà tot el que li sembli. Els Mossos estaran controlats des de Madrid, com a mínim durant una bona temporada, les ambaixades catalanes a l’exterior acumularan pols i qualsevol despesa serà fiscalitzada. Com una colònia.

 

Però tot això és salvable. És una qüestió de temps, d'estratègia i d'internacionalització. El carrer ha demostrat que hi és. Però també ho han demostrat els partits independentistes. JxCAT-PDeCAT i ERC, i probablement també la CUP, són conscients de la dificultat, però també del fet que només essent un Estat Catalunya sobreviurà. Visualitzen la idea de tenir un Govern legítim a l’exili que marqui a Catalunya i a la comunitat internacional el relat de la República en construcció, i un govern executiu que tingui capacitats jurídiques pot fer avançar més ràpid en aquest camí que va començar el 27 d’octubre i que, passi el que passi, ja no té marxa enrere, perquè la República ja ha nascut. Ara ha de créixer i viure. 
Comentaris
enric molina
la Gemma Aguilera ho borda tot perfectament a la majoria dels seus articles. ! enhorabona¿
Maria
Gemma no ens adoctrinis i ens vagis preparant. Volem la república i el nostre govern ens va frenar...per què? No ho sabem...Però la gent estàvem disposats a més...Ens van aturar...No ho facis tu també.
Narcís ( si un Estat no és realista amb allò que el forma i conforma .. mai per mai podrà ser Estat de res que sí ' pura tirania ' contra una de ses parts o nació per l'altra part o nació ! )
Clar i català, clar i net, clar i ras .. net i cru, ço és, ni més, més, ni menys, menys! PD: és un estat artificial, fals i farsant que només la ' catalanofòbia ' com argamassa que treballen .. impermeabilitza!
Harta de fachas. Nos falta dar con algo que de verdad les presione, que les fuerce
Tenemos que encontrar ese eslabón de la cadena oxidado que podamos romper. Si asumimos los dos Governs, el del exilio será tema para chistes en sus potentes televisiones desgastando su imagen hasta la extenuación y el administrativo hará lo que se les mande si no... La EU puede verlo como un folclore en el que se disuelve la decisión del pueblo catalán y se quedarán tan tranquilos. Necesitamos tácticas y acciones para avanzar, Las ya empleadas y harto debatidas sólo nos llevan hasta aquí. ¡VCL!
Parlem clar
Me rebenta haver d'administrar-los la represió No podem fer el que de veritat els fot per què o ens moririem de fam amb la VAGA GENERAL INDEFINIDA o per què ens abatirien a trets si anem pel CONTROL DEL TERRITORI. Eixes dues cosetes si que farien presió, sí, però...
MIK
ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
manel
CATALUNYA LLIURE.
pep
Dos governs, un legal i col.laboracioniste a cat i l´altre folkloric a l´exili? La Republica es defensa impedin cualsevol govern autonomic. Investir un altre president es finiquitar la Republica definitivament, i per desgracia nostre es el plan d´ERC per aquestes eleccions ilegals imposades.
suspensio directament.
Veig com una mena de plumero allautonat...o m'ho semble a mi? L'ombra de CiU es allargada ,oi?
Nuria de mexic
No puc entendre com gent com la persona q signa maria no enten el que laGemma explica tan be i tan clar. No entenc com reclamen als politics catalams com si les independencies tinguessin un llibret d instruccions !!!
Legitimitat democratica, nacional i histórica.
Postergar el conflicte és continuar asfixiant-lo. Això es el que la partitocracia autonomista a fet al usurpar el mandat del 1oct. Tots els actors del escenarija han perdut la credibilitat i la seva oportunitat. Seguir confiant amb ells es perpetuar el status quo actual. Tot el sacrifici que s' ha fet a caigut al costat español per haver mantllevat la vountat i resonsabilitat dels que estimen i desitgen una Catalunya catalana.

envia el comentari