Despertar-se

"Iceta és l’únic polític unionista amb prou cinisme com per anar a buscar el vot d'independentistes"

Deia l’Albert Sáez en un article recent que hi ha estudis que indiquen que hi ha uns 150.000 votants de Junts pel Sí que estan buscant la manera de baixar del tren del procés, i que aquest és el vot que persegueix Miquel Iceta en aquestes eleccions. Persones que pensen que potser s’ha anat massa lluny, o que s’han espantat de debò amb la combinació de repressió i fuga de seus socials, o que –això ho dic jo, no en Sáez– han interioritzat la propaganda de la culpabilització de la víctima: l’independentisme duia la minifaldilla massa curta i es va ficar en un carreró massa fosc en una hora massa inconvenient, i així és normal que l’hagin violat.

 

No he vist aquests estudis però em sembla una hipòtesi versemblant, després de tot el que ha passat. Si imaginem l’independentisme com un sistema de cercles concèntrics, seria ben normal que davant d’un test d’estrès tan brutal com l’experimentat els darrers dos mesos (brutal en el sentit literal del terme), el segment més perifèric del vot independentista estigui dubtant: no tothom té la mateixa resistència al dolor. I, certament, Iceta és l’únic polític unionista amb prou cinisme com per anar a buscar aquest vot. Ell, que va aplaudir les detencions d’alts càrrecs de finals de setembre; ell, que va justificar les agressions policials a gent indefensa de l’1 d’octubre; ell, que va votar el decret per facilitar la fugida de seus socials; ell, que va votar l’aplicació del 155; ell, que va dir que els presos són a la presó perquè s’ho han buscat; ell, que ha convocat les manifestacions espanyolistes amb C’s i el PP on s’ha cridat “Puigdemont, a prisión”, i s’hi ha fet selfies amb Albiol i Millo. Ell, coautor material i conscient del profund dolor, té la barra infinita de presentar-se ara com la pomada que el pot guarir.

 

L’èxit de l’operació no depèn de la seva habilitat ni del seu cinisme, que estan sobradament demostrats, sinó de les ganes que realment tinguin aquests 150.000 votants de baixar del carro, i també de l’energia que dediquin les campanyes de Junts per Catalunya i ERC a retenir-los. Jo diria que a aquests ciutadans només cal explicar-los una cosa: Iceta no té cap pacte possible amb els que estan a l’exili o a la presó. L’únic pacte possible d’Iceta és amb els seus companys de manifestació. Iceta és la porta per la qual Arrimadas i Albiol entraran al Palau de la Generalitat. Iceta és l’esquer, és la trampa, és el cant de les sirenes. Darrere d’Iceta hi ha Arrimadas i hi ha Albiol, i Millo, i Soraya, i Sánchez i Rajoy. No només seria un missatge eficaç de campanya, sinó que, a més, és veritat. Vés a saber, potser si els partits independentistes es desperten d’una vegada i es posen a fer campanya descobriran que si expliquen això a tort i a dret, amb energia i amb convicció, no només retenen els 150.000 votants en disputa, sinó que existeixen 150.000 votants més del PSC que encara tenen principis catalanistes i que, posats entre l’espasa i la paret, prefereixen votar el Govern legítim de Catalunya que no obrir definitivament la porta de la Generalitat a Mariano Rajoy. Però és clar, com dèiem fa un moment, per aconseguir això primer s’hauran de despertar.
Comentaris
Espectador
La situació actual de passivitat, es absolutament mortal per l'independentisme i sembla mentida que la gent no se en adoni conta . On son els líders que han de capgirar el moviment de lliberació ?
JFK
D'acord amb vostè sr. Voltas, però cal afegir-hi quines són les propostes dels unionistes, i aquestes ja les podem veure avui com si fos un tràiler d'una pel·lícula. La dictadura i repressió instaurada des de l'octubre de 2017 només és un tast de què passarà si guanyen els unionistes.
terrassenc
Sí, cal posar l'accent en què espanya s'ha tret la màscara i ha tornat a la dictadura. Els polítics unionistes demostren dia a dia estar disposats a ficar a la presó als seus oponents (i als comuns ja els hi està bé). Només els polítics independentistes han demostrat estar disposats a anar a la presó per les seves idees. Si vols llibertat política ja saps el que has de votar.
sense discurs en positiu si volem guanyar
Certament alguns independentistes que segur que seguirem votant independència estem farts dels errors actuals de l'independentisme i ja no volem extendre xecs amb blanc. No costa absolutament res dir que no es deixarà de treballar per un referèndum pactat, que se seguirà demanant el pacte fiscal o recuperar l'estut original -no el finalment votat- i que es negociarà, avançant-nos a propostes fantasma d'Iceta
John Smith
Ho sento, però no em crec que hi ha 150.000 independentistes que pensen que estaran millor amb un govern Arrimades-Albiol-Iceta-feixistes espanyols, que amb un govern que lluiti per aconseguir la nostra República.
Pirineus
Sempre he criticat que la política és l'art de la dialèctica i la gestió administrativa, en Iceta i molts altres són l'exemple. Si res canvia ells tenen cadira i sou assegurats per molts anys, i ben farts. La política no ha tingut mai acció, fins ara. Per fi polítics han executat programes i mandats electorals, i malauradament han patit les conseqüències. A qui donem suport? A qui s'ho ha jugat tot o a qui no s'ha implicat per no perdre els SEUS PRIVILEGIS? Si us plau, siguem coherents i VALENTS
Narcís ( confio en la decència/ dignitat de la majoria aclaparadora de ciutadans amb dret a vot .. siguin d'on siguin i pensin el que pensin .. l'1 O i empresonament i aquell mateix judici i ' tribunal de cuentas '.. ensems amb tot el sabotatge econòmic i fal•làcies catalanòfobes. . . !)
Ras i curt: vull pensar que els catalans/ ciutadans de Catalunya no som com majoria de població espanyola, ço és, no ens deixarem passejar ( atès que sabem que cerca país botxí de nosaltres .. sabem tot i més el que ens faran .. i sabem què serà de nostra descendència o de la vida de següents catalans!)! PD: de la baldufa saltironant .. a hores d'ara què cal dir ( àdhuc hagués ben vist ser canonejats altre cop des de Montjuïc!)?
ferran
No és la faldilla massa curta, sinó l’incapacitat de l’independentisme de penetrar en barris on vivint miserablement estan plens de banderes espanyoles...Un servidor ha reconvertit moltíssims «Pied Noir» en ciutadans de Catalunya sense discursos elitistes, només fent-lis entendre que mai sortiran de la misèria sota règim colonial...Necessitem més «Niños Becerra» que sense parlar mai de política, ha fet més independentistes que ningú.
Aleixarenc
150.000 indepes baixant del tren ? No ho crec pas, parlant amb gent de seny, votants del Psc, del d’abans esclar, m’han manifestat la seva malaestrugança pr la situació actual. On és el Psc??? Ha desaparegut!!! Els Psceros de tota la vida no tenen alternativa, o votar democràcia o dictadura. Jo diria que ho tenen clar !! Veig 150.000 votants més indepes !!
Victor
Molt ben vist. Hem de desenmascara Iceta i deixar de riure-li les gràcies i els seus "coros y danzas". Amb els seus fets s'ha convetit en un element perillós per la democràcia.
Vlad
El que valdria la pena saber és que ha fet el govern perquè se li torni a fer confiança. Ha escurçat les llistes d'espera a Sanitat? A reduït el dèficit? L'atur? La xifra de 300.000 persones al llindar de la misèria? A engegat alguna iniciativa social o econòmica? Que ha fet que es pugui ressaltar, independentment del procés?
Francesc Xavier.
Son tots ça mateixa porqueria tan se val PP. PSOE o CIUDADANOS tots una collavde lladres i feixistes . i el Iceta un dels capitans.
Elisabet
VLAD, posa el corrector que gens diversos A soles que van anv H. També et diria: que han fer otra els altres? Falses promeses i res per arrenjar el problema...au va!!!
Ramon
Hauria d'haver-hi un independentisme, i ara ja més conjunturalment una candidatura independentista però crítica amb com ens ho han fet fer les esquerres independentistes. Perdrem part d'aquest vot. I ens pot anar d'aquest vot.

envia el comentari