La dictadura espanyola

"El dret internacional reconeix el deure d'ingerència de la comunitat internacional en els casos en què un Estat procedeixi amb repressió i injustícia en contra del seu propi poble o part d'ell"

254 diputats del Congrés, els del PP, PSOE i C’s, donen suport activament a l'estat d'excepció encobert del 155 a Catalunya, és a dir, una norma de plens poders que suspèn de fet la Constitució. Ja no és una dictadura del PP, sinó de gairebé les tres quartes parts de la càmera. Si afegim els 71 diputats de Podem que, sense formar part del bloc del 155, el toleren doncs, podent, no ho han recorregut davant el Tribunal Constitucional, arribem a 325 escons, el 92 per cent de la cambra. Pràcticament tots els representants espanyols. Això és ja una dictadura espanyola a seques, una dictadura de la majoria espanyola sobre la minoria nacional catalana, sobre una minoria estructural.

 

Que es tracta d'una dictadura és evident, per més que el govern i els seus aliats espanyols, així com el seu front propagandístic mediàtic, avui encapçalat per El País, la SER i el grup PRISA intentin embellir-la i disfressar d'alguna cosa diferent. No hi ha dubte veient les seves mostres: el vandalisme policial del passat 1/10 (pel qual, lluny de sancionar els policies i guàrdies civils, se'ls ha condecorat), la virtual ocupació de Catalunya per una força policial/militar de més de 10.000 agents, la intervenció i asfíxia econòmica de la Generalitat, la persecució i empresonament d'uns dirigents i l'exili d'altres, l'aplicació del dret penal de l'enemic, el procés inquisitorial de conviccions fet als acusats, la censura i manipulació dels mitjans públics de comunicació, la fustigació permanent dels independentistes per mitjà de la Junta Electoral, utilitzada com a braç executor del govern, la possible persecució judicial a Marta Rovira.

 

Tot això mostra un règim de persecució ideològica i arbitrarietat administrativa i judicial que ignora la divisió de poders i conculca els drets i llibertats dels ciutadans. O sigui, una dictadura civil recolzada en una norma d'excepció, ella mateixa il·legal i amb el suport directe o indirecte de totes les forces polítiques representatives d'Espanya.

 

És una dictadura espanyola sobre Catalunya, la manifestació permanent de la tirania de la majoria espanyola sobre la minoria estructural catalana. El que sempre ha estat per sota de la retòrica unionista de la nació espanyola l'intent d'assimilació cultural i aniquilació de la nació catalana que ha passat de ser latent a ser manifesta amb l'aplaudiment del conjunt del poble espanyol, tret d’insignificants excepcions. Aquesta dictadura és la que imposa a pals l'oligarquia espanyola, amb la col·laboració de l'oposició parlamentària, el recurs a la guerra bruta policial, el suport de l'exèrcit, prest a intervenir, el suport actiu del capital de l'Íbex 35, la benedicció de l'Església catòlica i la justificació dels mitjans de comunicació.

 

O sigui, el de sempre. Però ara més evident que mai a causa de la internacionalització del procés, que obliga a tenir en compte procediments i garanties gens habituals a Espanya però sí a l'estranger i, sobretot, a Europa que, encara que a contracor, s'ha vist obligada a prestar atenció a aquest conflicte i a no ignorar les conseqüències de l'evident rebrot del feixisme espanyol. I haurà de ser bel·ligerant quan el 21D triomfi l'independentisme i aquest feixisme pretengui intensificar els seus atropellaments i pràctiques dictatorials contra una població pacífica i indefensa que pretén governar-se a si mateixa.

 

La dictadura espanyola a Catalunya ja no és un "assumpte intern", sinó que involucra la comunitat internacional i la Unió Europea en concret quan el govern i els seus aliats del PSOE i Ciutadans ignorin el resultat de les eleccions i pretenguin seguir reprimint mitjançant l'arbitrarietat i la violència. El dret internacional anomenat "humanitari" reconeix el deure d'ingerència de la comunitat internacional en els casos en què un Estat procedeixi amb repressió i injustícia en contra del seu propi poble o part d'ell.

 

No es pot deixar la ciutadania d'un Estat a l'arbitri d'un govern tirànic. Els catalans no poden esperar suport de la resta de l'Estat, ni dels seus partits i organitzacions ni dels seus ciutadans. Han d’assolir els seus objectius amb les seves soles forces, les d'una societat mobilitzada i unes institucions socials i polítiques dirigides pels que han demostrat voluntat de sacrifici per defensar-los.

 

Només poden -i han de- recórrer a l'empara internacional, l'únic fòrum en el qual trobaran ressò. Correspon fer-ho en un sentit estricte i un altre més ampli. En el sentit estricte, s'ha d'exigir la presència d'observadors internacionals en les properes eleccions que garanteixin la seva neteja i impedir que el govern encarregui el recompte a una empresa corrupta al seu servei amb la missió de manipular i falsificar aquests resultats.

 

En un sentit més ampli, Catalunya ha d'acudir a tots els fòrums internacionals a fer valer els seus drets i, si necessari és, per la inèrcia i els compromisos institucionals dels Estats, reclamar la constitució d'un tribunal internacional per a Catalunya, una mena de nou tribunal Russell, que faci justícia a les legítimes aspiracions d'un poble, aixafades per l'últim Estat feixista a Europa.

 
Comentaris
todoskant
Dios mío, pretende hacer todavía mas el ridículo en los tribunales internacionales.... No se puede ser más patético.
Palinurus Elephas
Sr. Llagosta, també conegut com Cotarelo. Totes les insensateses que escriu, surten de la seva ment o es les escriu un indocumentat a sou?. No se si s'ha llegit la premsa recentment però tot l'empara legal internacional que ha aconseguit la república catalana ha estat un sonor cop de porta als nassos. Atentament.
Espectador
Catalunya està sofrint un procés de anihilació accelerada als ulls de tot el mon , i Europa no mou un dit .El objectiu de Madrid es liquidar-ho tot avans del 21 D i el 21 D donar la "estocada" total amb la manipulació del reconte electoral i " Capri c'est fini ". El que es realment patètic es la colaboració del PSC els " sociatas " que anaven de " progres " per la vida , però que al'hora de la veritat han donat la gran punyalada ............
Espectador
.....encara que en realitat han estat a la alçada de la seva historia , no hem d'oblidar que Mussolini era socialista .
Montserrat
Sr. Cotarelo mai em perdo el seu Palinuro. Són dies molt tristos per al poble català. Personalment li estic molt agraïda pel seu recolzament. Moltes gràcies
I
Jo em demano per què el Sr. Cotarelo i tants d'altres no van veure que la situació d'ocupació i ofegament era la mateixa als anys de la transició, quan ell, que hi escrivia, i altres que llegien El País, el tenien com a referent democràtic, quan era evident la seva entrega al jingoisme contra Catalunya. I com diuen els castellans: " De aqullos polvos, estos lodos " Si avui la meitat de la població de Catalunya troba bé l'aplicació del 155, socialistes i comuns en perfecte simbiosi amb la ultra
II
...dreta. De la comunitat internacional no cal esperar res. L'exemple més recent és el de la dictadura. Si cal, tornaran a fer turisme i omplir-los de divises. El que no sé és perquè les lluites armades tenen sempre el reconeixement internacional, com el mateix Cotarelo té amb la causa palestina.
sr.Cotarelo sempre és un plaer llegir-lo
gràcies per les seves recomanacions, espero que algú dels nostres polítics no engarjolats (pdcat, erc o cup) o qui tingui l'oportunitat, vagi aquest "forum d'empara internacional" i comencem a fer les coses bé d'una vegada per totes...el referèndum també l'haurem de vigilar molt bé, espero que ho tinguem previst...el Poble s'ha sent impotent, faria moltes coses i per un general només podem esperar el transcurs de les coses..sí, els podemus/comuns/colaus són part del règim del 78, és clarissim
Pepet
Finalment ha calgut que un Espanyol digui allò que cap Català independentista ha volgut dir: "......l'aplaudiment del conjunt del poble espanyol, tret d’insignificants excepcions". L'autor diu clarament que la majoria aclaparadora d'Espanyols - inclosos els de la Colònia Espanyola de CAT - aplaudeix l'atonyinament de vells, dones i infants, l'empresonament de Catalans i per què no dir-ho: la destrucció definitiva dels Catalans. En Cotarelo ho te fotut a Espanya.
Hitler també era socialista
La dictadura denominada "socialista" - Stalin, Hitler, Mussolini, Franco, Tito... - ha matat més gent que qualsevulla plaga...
Joaquim
Gran Cotarelo. Moltes gràcies per la seva clarividència i contundència argumental.
anna
Té tota la raó, i quina vergonya de PSOE, que quan es tracta de Catalunya és "antes con el PP que rota" sinó també de Podemos, que no gosa o no vol anar contra els altres suposo per por de perdre vots a Espanya que és obertament és anticatalana com abans era antijueva. Es nota que les TV i els diaris han fet bé la seva "imparcial" feina al servei del poder. És trist però és així. I tot plegat demostra que només ens en podem sortir si som independents. Gràcies Sr. Cotarelo per la seva lucidesa.
Magdalena
Sr. Cotarelo, está visto que es usted la última persona con la suficiente inteligencia para entender lo que está pasando en España (no solo en Catalunya), y la única con la valentía suficiente para denunciarlo. Cuando lo entiendan los dirigentes políticos de la mal llamada izquierda, ya será demasiado tarde y estaremos sometidos al fascismo más puro y duro sin remedio. Le agradezco infinitamente sus artículos y suscribo cada palabra de ellos. Muchísimas gracias.
ciutada del mon
cotarelo mercenary madrileny, quant et paga la burguesia lladre per dir bajanades contra el teu propi pais, cal ser un fill de p, per vomitar odi i merda contra el teu propi pais per 4 monedas, pero en fi gentussa, i purria sempre n'hi ha hagut, i el cotarelo un pobre pallasso comprat amb 4 monedes es l'exemple, ni tan sols se l'creu es un mercenari a sou, pobre home patetic.
Miquel
Això no es pas cap país ,es una oligarquía plena de corruptes, això es el que diu El cotarelo
Malgrat el que pugui dir el dret internacional
El més greu és que aquest Estat autoritari sembla estar avalat per més del 70% dels ciutadans espanyols i gaudeix del suport explícit del món occidental, que l'homologa a una democràcia. Són dos aspectes que diferencien el règim del 78 del franquisme i que juguen en contra de qualsevol perspectiva de canvi. Però la història no s'atura...
Elisa
Tu, ciutada del mon, si que ets un bon mercenari, com un bon mercenari, curt de gambals, que no saps fer un comentari sense insultar a una persona que segurament no li arribes a la sola de la sabata! A demés de que ningú tria a on neix, que sigui madrileny no vol dir que no pugui opinar i criticar la situació de aquest país! aquests que es diuen ciutadans del mon fan molta gracia, perquè en el fons sou uns renegats del vostre país!
Ganxet
Es que la majoria d'espanyols sempre s'han trobat a gust amb la dictadura. Si els franquistes, una mica abans de la mort dels dictador, haguessin permès el cinema per adults i les revistes porno, segurament no els hi hagués fet falta el paripé de la transició per a que tot seguis més o menys igual però disfressat de estat democràtic.
Algú va dir una vegada
que a la guerra civil espanyola lluitaven tres bàndols: els franquistes, els republicans i els catalans. Els catalans eren els ùnics que no podien guanyar.
Ells saben que el seu país s'esfonsa a l'obscuritat de l'historia
sense l'aportació catalana. Quant entengem aixó, entendrem el nostre camí.
tots els imperis tenen data de caducitat
aquests castellans fan els seus últims estralls, poden tarda més o menys però també desapareixeran, per sort....no hi ha res que perduri, gràcies a déu!
terrassenc
El retorn de la República Catalana ha desemmascarat la dictadura espanyola. És inevitable.
Harta de fachas. Insignificante excepción según el maestro Cotarelo
todoskant y compañía ¿qué hacéis unos fachas como vosotros en un sitio como este? Patéticos tu y tus fachas astrosos y violentos. Cobardes impotentes que habéis elegido lamer el culo a los señoritos y partir la cara a los desheredados como vosotros, aspirantes a pijos buscavidas y fachones de postín que dirigís la orquesta, qué asco dais. ¿De verdad creéis que volverán vuestros días de gloria? Retrógrados ignorantes, estáis acabados. La Historia nunca camina hacia atrás. ¡Viva Cataluña Libre!
A ciutadana del mon
Ciutadana, ja sabem qui ets, la Arrimada al pilón.
Sergi
Nomes hem queda dir sieg heil spanien demokratie
Ana
Ahora mismo mi gran temor es que no se manipule el resultado de las elecciones. Al Gobierno solo le queda una salida digna: El NO, para verse ratificado a sus innumerables NOES.
Narcís ( gràcies per sa consciència, bona consciència, per sa estima a la llibertat, llibertat ben entesa, i per son coratge, coratge gens ni mica desmancat pel ' mal '!)
El que diu Cotarelo és la veritat, només la veritat i res més que la veritat ( són dades que no subjectivitats - teories ni de bon tros prejudicis! PD: quina persona de bé i/ o mínimament intel·ligent ( sigui o no sigui democràtica ) pot negar-ho?
Diarrea mental
El Sr. Cotarelo deuria estar indispossat quan va escriure aquest relat infantil del que diu que és un article.
A albert A albert La A ser
Va per vosté "ciutada del món": Quan algú s'autodefineix " ciutada del món",sabem per experiencia el seu trasfons feixista, en consecuencia voste sr. "FEIXISTA", es una deixalla moral que no mereix cap respecte perqué les seves paraules son delictives i mereixedores de castic exemplar com tots els de la seva tribu. A tot porc l'hi arriba el seu Sant Marti.
francesc de sants
a ciutada´del mon. dirli que nomes desti-la odi i rancunia que es el que es destila per l'esta .
ciutada del mon
per als indepres curts de gambals, el meu pais es el mon , per aixo el nick i espere que prompte siga tambe l'espai i la galaxia , quan l'home arrivi a marte , saturn i altres planetes mes llunyans, fora del sistema solar.per lo tant el madrileny cotarelo, el catala, jaumet, el basc andoni o el gallec xose manuel em donen lo mateix jo pense en gran no en petit ni en provincies.
federalista
cotarelo quines drogues prens nanu, se t'n va el perol molt, ja no es que et paguen per dir bajanades es que el teu cervell, producte segurament de tota la merda que et prens, maria costo, jaco, o tota la merda alhora, ja no carbura, i per aixo viues a una realitat paralela i no dius mes que bajanades pobre vell ja xoxetjas.
Pau
A veure, garruleria -és a dir, unionistes- si Europa dona suport a espanyeta és perquè 16.000 milions d'euros que Catalunya regala a l'Estat de merda els hauria de pagar la UE. Per la resta, els països civilitzats d'Europa se'n riuen d'Espanya, com també fem els catalans. I quan van de turisme a Espanya van a veure com són els costums de la gent subdesenvolupada. Proveu -amb tot el que debeu a la UE pagat- de fer un Brexit, ja veureu com no faran els esforços que sí fan amb el Regne Unit...
Pau
per a que espanyeta segueixi a la UE. Al contrari, ho celebraran... Que no veieu que espanyeta només pot teixir aliances amb els del seu nivell: nord d'Àfrica, Llatinoamèrica, Portugal, Grècia i, sobretot, Turquia?
A albert A albert A albert
Tu !! : "ciutada del món", dius que penses?, què collons pots pensar que no sigui diarrea mental, et creus molt llest i ets una puta merda i llepaculs dels genocides.

envia el comentari