El calvari dels Mossos

"Esperem que la gestió dels actuals caps del cos, nomenats arbitràriament des de Madrid, preservi tant com es pugui el retorn a una normalitat institucional incompatible amb la presència invasiva d'aquests uniformats"

És esfereidor com els cossos de seguretat de l'Estat estan tractant els Mossos d'Esquadra. No és cap sorpresa, òbviament, però Guàrdia Civil i CNP s'estan comportant com a tropes metropolitanes destinades al control colonial i, més enllà de la violència de l'1-O, han escapçat la policia catalana fins considerar-la un cos subaltern subjecte a les ordres que arriben des de Madrid. Això, en si mateix, és una humiliació immerescuda per un cos modern, eficient i de tradició democràtica, com són els Mossos, però és que, a més, compromet greument la seguretat de la societat catalana.

 

Policies i guàrdies civils exigeixen que se'ls cedeixin totes les fonts d'informació, que se'ls informi abans de qualsevol operació i que se'ls demani autorització per despeses vinculades a fons reservats. A més, reclamen el control de totes les investigacions i, com explicaven alguns mossos a aquest diari, "volen tallar les ales als departaments que Trapero va impulsar més per modernitzar el cos, Informació Interior, Exterior, l'àrea central d'anàlisi i intel·ligència". Tot plegat perquè, segons aquestes mateixes fonts, "no ens perdonaran mai la nostra gestió dels atemptats d'agost". I això passa en un país en alerta 4 sobre 5 d'amenaça gihadista.

 

Els Mossos són una peça imprescindible de l'autogovern català. Tant, que sense ells la seguretat es veu greument compromesa. Esperem que la gestió dels actuals caps del cos, nomenats arbitràriament des de Madrid, preservi tant com es pugui el retorn a una normalitat institucional incompatible amb la presència invasiva d'aquests uniformats. Uns cossos armats tan aliens a la voluntat política dels catalans que van fer molt de mal amb les bales de goma que els ciutadans vam prohibir, democràticament, al Parlament legítim de Catalunya.

 

 
Comentaris
En este bodrio de artículo, falta detallar el punto más importante.
Los Mossos se saltaron olímpicamente la orden judicial; si lo hubieran hecho el articulista, se hubiera ahorrado, repito, este bodrio de artículo.
Jordi Comasobirana
PN i GC no són cossos policials sinó bandes de matons que darrerament es dediquen a atonyinar àvies. Són xusma al servei d'un estat feixista, o sigui, al servei d'unes elits franquistes, la protecció dels privilegis de les quals requereix tenir a sou fanàtics descerebrats com a simples executors d'ordres.
Jordi (Català i Suís - Brasil)
Hom pot saber per quina raó els lectors Catalans d'aquesta web ens hem de trobar amb comentaris d'Espanyols i evidentment en Espanyol, la llengua dels Ocupants i Colons ? Fa molts anys que aquesta purriassa que infecta CAT i el sud dels PPCC omple de m... espanyola els webs catalans. Per què no els filtreu amb un gran REJECT ?
Jordi (Català i Suís)
Més anys sense haver de suportar els Espanyols, sense que m'obliguin a parlar, escriure i a sentir-los parlar llur llengua, més fàstic em fan i tota aquesta repugnància d'anys l'heu patida els Catalans de l'Interior en poquets mesos i l'esteu patint ara. Per què els deixeu penjar comentaris ? Sou masoquistes ?
Espectador
El calvari dels mossos es una trista consecuència de la manca absoluta de estratègia dels polìtics .Com es pot proclamar una independència sense garantir el control dels mossos ? es realment alucinant. Van tindre 18 mesos per fer-ho !!
realment la independència no està proclamada, només van fer un paripé per acontentar el Poble.
el més greu és què sense haver-la proclamat (i deixar-nos al menys defensar-la) estem patim els mateixos estralls de sí ho haguèssim fet i perdut, amb la vergonya afegida, que ni tenim la dignitat de haver-ho pogut defensar....els nostres polítics ens van deixar tirats al últim minut...ara, només corrent a posicionar-se per gobernar les molles que els hi deixin aquests castellans, després d'expoliar-nos el país.
Colona Espanyola
Estimat Jordi (Català i Suizo)" : Te explico por qué puedes encontrar comentarios "en español y de de españoles": se llama libertad de expresión. Puedes buscarlo en la Wikipedia. La misma libertad que te permite escribir las memeces que te ponen en evidencia . Si estás en Brasil me atrevo a sugerir un par de caipirinhas, a ver si así encuentras consuelo.
Pere10
es patetic pero bona part de culpa la tenan els portaveus dels sindicats del mossos anam amb la Griso i el seu akelarre, la Ana Rosa , Inda i la sexta tractan sempee se quedar be i aixis els hi va
Xavier
Cap pena jo crec que no han estat a la alcada com a policia de Catalunya que te que defensar la legalitat que surti del Parlament de Catalunya i no ho han fet i que no vinguin am els rotllos de la legalitat feixiste espanyola i el bla bla bla....
Pere de la cullera
Paraules imprescindibles per descriure la situació actual: arbitrarietat, invasió, control, colònia i humiliació.
Los mossos son policía española
El calvario será para aquellos mossos que se han creído otra cosa. No olvidemos que el verdadero calvario comenzó con las nominaciones de Forn, Soler y Trapero para ejecutar la performance secesionista del 1-O, incluída de puñalada "trapera" a PN y GC para sacer fotos y vídeos de violencia policial española. No todo será calvario, también habrá justicia.
Un lliri a cada ma
La humiliació que pateixen els Mossos per partde la metròpoli és una més d'un llarg rosari d'humiliacions -o de venjances- amparades pel "trágala", o per l' "a ppor ellos", del 155. El 21D hem de nonar-hi resposta amb una víctoria contundent de l'independentisme. Ens hi juguem molt.
Jordi (Català i Suís- Brasil)
Lectors Catalans: doneu-vos plaer si més no als webs catalans. Com fer-ho ? Simplement així; 1-No llegiu cap comentari dels Espanyols que evidentment per fer-vos comprendre que són els Amos, escriuen en Espanyol malgrat que llur majoria hagin nascut a CAT. 2- Si encara sou masoquistes i els llegiu: NO voteu PAS llurs comentaris i NO els contesteu PAS ! La web finirà per filtrar-los. Boicot absolut als Espanyols i a llur llengua imposada pel terror als Catalans !
via fora
Si aquests tanoques de juntspelsi no s'haguessin rendit estupidament, mentre la gent aguantava les osties, res d'això no hauria passat, ara no tenen credibilitat, i davant del feixisme sols hi ha la Cup o la rendició.
Harta de fachas. Jordi, compañero, nadie escribe en español
Ni esa lengua existe ni españa es una nación, se lo han inventado los fachas pq las guerras entre pueblos siempre benefician a la clase dominante. La lengua en la que escribo es el castellano y su nación Castilla, más oprimida que Cataluña pq ni es consciente de todo lo que les robó el imperio desde los Comuneros. Que los nazis q infectan este espacio sepan que, aunque pocos, también hay independentistas castellanos en su zona de sombra Que no estén tan confiados ¡Viva Cataluña Libre!
Tali
Jo estic completament d'acord amb el Jordi, a mi em van fer fora un campeonat de bridge per no posar la bandera española, ja em direu que te a veure un joc de cartes mb la bandera. Es que som massa tous els hem de respondre , amb educacio i una rialla pero contundents no podem anar amb el lliri a la ma
Antoni
Lo más sensato que he leido en mucho tiempo en estos comentarios. Cierto: los primeros independentistas fueron los comuneros de Castilla, sublevados contra la oligarquia de la corte de Carlos I, por cierto el primer gobernante que provocó una bancarrota del "estado". I seguimos con los mismos errores políticos y económicos.
Ay pubrets
Com sempra, mantidés, pluramiques, manipuladós, chantajistas, en raumen aburaagatsm aburragatsm aburragats, ¿e que sí Salvadó?, autentincs aburragats, aspasialmén els univarsitaris
A la colona espanyola
Estic de acord em tu. La llibertat d'expresio es el primer, encara que sigui de neo-feixistes. No me importa lleguir vagenades de indocumentats i pallasos. Fan riere i trenquen la tensio. Poder.....alguns tindrien que saber una mica de cultureta democratica. Es patetit que alguns clowns es permetin parlar de espanyol de espanyols, perque per si no ho saps, estic escribint en un idioma espanyol; el catala. Tu escrius en un altre idioma espanyol; el castellá. Heu llegit alguna vegada la Consti.?
Jordi (Català i Suís - Brasil)
La meva dona suïssa parla català i 5 llengües més. Les nostres visites i estades a CAT eren una tortura per a ella: per què us comporteu tan covardament els Catalans amb els Espanyols ? Per què els parleu Espanyol i per què no els exigiu que us parlin Català ? La meva resposta és clara: porucs i tous. D'on ve aquesta por ? Del terror instaurat pels ocupants espanyols ja al 1714 i diverses voltes al segle XX. Li deia que el terror funciona. La prova: els Catalans.
Jordi (Català i Suís - Brasil)
La purriassa espanyola que empudega els webs catalans tenen dos desigs: demostrar als Catalans que llur llengua d'Ocupants i Colons és llengua de dret a CAT i que els Catalans tenen l'obligació legal de saber-la i de parlar-la; el segon desig és més pervers i subtil: mostrar llur poder damunt nostre imposant-los llur llengua als webs catalans i fent-nos caure al parany per aquella gran entabanada i collonada de la "multicultura universal".
Llautó a la vista
La dona del troll català-suís-brasiler parla cinc idiomes per obligar els altres a que li parlin en català quan ve a aquesta regió espanyola anomenada Catalunya. Argument per l'adoctrinament de nens de teta; per a adults no serveix.
Jordi (Català i Suís - Brasil)
Catalans: heu copsat que la purriassa espanyola que embruta el web amb els seus comentaris en Espanyol ara n'ha inserit alguns en català - amb incorreccions - per "despistar". Us adoneu que amb una crida al boicot a la llengua dels Espanyols alguns es passen al català ?

envia el comentari