La tragèdia dels Comuns: 67 diputats del sí

"L’espanyolisme només té una possibilitat el 21D, que el bloc independentista no arribés als 68 escons i que des de Madrid Podemos empenyés els Comuns a facilitar la investidura d'Iceta"

Els defensors de l’aplicació inconstitucional de l’article 155, de l’ús de la violència policial per reprimir el dret d’autodeterminació i de retòrcer l’Estat de dret per encabir-hi falsos tipus penals ja fan números. Somien repartir-se el botí l’endemà del 21-D conquerint el vot dels catalans satisfets amb el saqueig institucional de la Generalitat, amb un rei que insta el règim del 78 a fer un “a por ellos” a Catalunya i amb milers de policies i guàrdies civils espanyols que deambulen per hotels i vaixells i gasten diners públics de tots els espanyols per recordar als catalans que el monopoli de la violència estatal està furiosament al servei de la unitat d’Espanya.

 

Uns amb un llenguatge més moderat, com Iceta, que parla de “Govern de reconciliació”; altres, pel broc gros, com Arrimadas amb l’obsessió contra l’escola catalana i la immersió, o García Albiol, dient que tancarà TV3 per posar-hi “gent normal”, el PSC, Cs i el PP aspiren a poder fer un front comú que esclafi durant una bona temporada les aspiracions nacionals de Catalunya. Però els defensors del 155, de les porres, les bales de goma i els empresonaments ideològics necessiten sumar 68 escons, un escenari que no contemplen ni les enquestes més ben cuinades de la brunete mediàtica madrilenya.

 

Descartat el suport majoritari dels ciutadans, l’espanyolisme només té una possibilitat, que el bloc independentista no arribés als 68 escons i tota la pressió recaigués en els Comuns. Un sol escó per sota i l’equidistància de Xavier Domènech i Ada Colau en la qüestió nacional saltaria pels aires. O 155 o sobirania. O repressió policial o solucions polítiques. O legitimitat monàrquica o legitimitat republicana. I si no volen triar, forçar una nova dissolució del Parlament. En qualsevol cas, la decisió que hipotèticament hagués de prendre Catalunya en Comú Podem estaria molt condicionada, sinó dirigida, pels interessos de Pablo Iglesias. Si fos Miquel Iceta el més votat entre els unionistes, i des de Madrid Rajoy beneís una investidura amb els vots del PP i Rivera fes el mateix, algú posaria la mà al foc que el líder de Podemos s’hi negaria? L'arternativa seria una abstenció dels Comuns en una investidura sobiranista o precipitar unes noves eleccions. De moment, una dada: Podemos no va presentar un recurs d’inconstitucionalitat a l’article 155 tot i que ho podia fer perquè té més de 50 diputats al Congrés espanyol. 

 

La candidatura de Xavier Domènech ha assegurat que es negarà a investir Arrimadas. I és una promesa molt creïble. Però tothom sap que Iceta no és la líder de Cs. És la cara amable del 155, l’home dialogant i d'oratòria excel·lent que defensava un pacte entre el PSOE i Podemos. Un home capaç de capgirar el seu discurs com un mitjó i que no ho sembli. Que l’independentisme es quedés en 67 diputats seria un cop duríssim per al sobiranisme i l'autogovern de Catalunya, però seria també una tragèdia per als Comuns.
Comentaris
Espectador
En aquest moment Catalunya esta contra les cordes , i l'única possibilitat que té d'anar endavant . l'única es votar massivament per l'independentisme el 21D . Els comuns pactaran amb la coalició PSC-PP- Ciudadanos ,i es carregaran Catalunya sense contemplacions si poden ...... i se en moren de ganes .
NRFrancesc
Sí ERC te un bon resultat és podria sentir temptada a fer tripartit i no precisament amb independentistes
Maria Teresa
Perquè Catalunya pugui tirar endavant cal un Govern Independentista si no volem recular 40 anys endarrera en l'escola, en la llengua, en cultura, en educació mediambiental, en economia i en totes les àrees.
Harta de fachas. Un gobierno español nunca hará nada por la libertad de Cataluña
Votar la renuncia a la unilateralidad es asegurar el frenazo en seco del proceso independentista. La épica española del derecho de conquista subyace en la conciencia de todo español de bien y no están dispuestos a perder ni una colonia más. Nunca consentirán un referendo que saben que van a perder ni aceptarán por las buenas el mandato del pueblo que conduzca a la independencia. Sólo acatarán por obligación Quien niegue esto o miente o no rige. Sabiendo esto... Ala! A votar!
Antoni
No ting la seguretat, a hores d'ara, de q ERC no fes tractes amb els del PSOE. Si no la ting el dia 21 de decembre, votare al partit del meu president; Junts per Catalunya. Se q ell no ens traira.
ona
Una tragèdia merescuda per als Comuns, de la que per cert es recuperarien ben aviat: No dubteu que investirien Iceta. I que viurien com bons zombies aliens a l'enuig, la decepció i l'angúnia que els professaria tota la ciutadania independentista. I s'empassarien una vegada i una altra tota la ignomínia que l'unionisme ens reserva. Igual que han fet fins avui -tret d'aquelles llàgrimes que se li van veure a Domènech, que devien ser d'alegria íntima.
via fora
Entre els prudents-traidors de Juntspelsi i la llopada feixista, nomès hi ha la Cup o la rendició
Vice
Entre tots, el unics que sempre han estat a favor del poble,..i que han fet el que el poble els ha demanat,...a sigut el gobern de catalunya, els des son uns fascistas que no reneguen del 155 , i dels cops de porra,.pp ,ciudadanos i psoe...son mentiders que es vesteixen de corderos i contra catalunya.........per la dignitat, votem independencia.

envia el comentari