Avinguda Flandes

"Carles Puigdemont i els consellers que estan a Flandes han estat acollits amb ple suport i solidaritat política i social. Els líders flamencs han respost, un per un, els insults que els han adreçat els polítics espanyols, sense deixar-se intimidar"

"Fes-los saber que estàs pensant en ells. Digues que no estan sols en la seva lluita". Nova Aliança Flamenca (N-VA), el partit més important dels neerlandòfons i el més votat en el conjunt de Bèlgica, demana als seus simpatitzants que enviïn cartes als centres penitenciaris on estan tancats els presos polítics catalans. Els líders del sobiranisme flamenc -amb una important presència al govern belga- s'han mullat des del principi amb la causa dels catalans. "Per a la N-VA, prendre una posició política mai no pot ser un motiu per posar representants electes a la presó", afirma el partit en l'article principal del seu perfil oficial.

 

Carles Puigdemont i els consellers que estan a Flandes han estat acollits amb ple suport i solidaritat política i social. Els líders flamencs han respost, un per un, els insults que els han adreçat els polítics espanyols, sense deixar-se intimidar. "El govern espanyol ocuparà un lloc que li correspon a un govern elegit democràticament, els membres del qual estan empresonats... Què han fet malament [els catalans]? Simplement, apliquen el mandat que han rebut dels seus electors", afirmava Jan Jambon, viceprimer ministre i responsable d'Interior. Els flamencs han donat la cara sempre i no han dubtat a convocar els seus militants i votants a la manifestació que han anunciat l'ANC i Òmnium Cultural a Brussel·les, al costat dels catalans que arribaran des del sud.

 

"Avui el flamenc comú veu l'espanyol com un enemic ancestral", ha explicat El Mundo als seus lectors per intentar justificar que el president català tingui un suport clar i explícit, malgrat les pressions espanyoles. Com sempre, amb l'afegit d'una sentència ètnica i colonial "no els han explicat que, probablement, algun rebesavi seu era de Tomelloso". En fi, que els devem un carrer Flandes a cada poble català.
Comentaris
Espectador
Esper que el destí ens alliberi de falangistes com Arrimadas !!
Jordi (Català i Suís)
Els Catalans de l'Interior - als de l'Exterior els és més fàcil perquè no tenen el càncer espanyol a prop - tenen una eina fantàstica i demolidora per a afrontar directament els Ocupants i Colons Espanyols que infecten la nostra terra: rebuig total a la llengua dels Espanyols. Rebutjar de parlar, d'escoltar, de llegir i d'escriure l'Espanyol. Només amb això i deixar de pagar impostos, ja n'hi haurà prou. Reaccionaran amb la ràbia dels malvats. Són el Mal encarnat a Europa.
Jordi (Català i Suís)
L'eina Fatal: no parlar, no escoltar, no llegir, no escriure la llengua dels Espanyols i no contestar quan us parlen en Espanyol: radicalment. Fer això és una infracció a les lleis imposades pels Espanyols a CAT i us puc assegurar que la reacció d'aquest càncer humà que són els Espanyols serà molt violenta. Rebutjar de parlar una llengua és fàcil. Ho fan els flamencs amb el francès. La repressió i les humiliacions que els Catalans estan patint actualment potser no seran prou bèsties.
Jordi (Català i Suís)
Catalans: per què parleu Espanyol, llegiu Espanyol, escolteu les tvs i ràdios dels Espanyols, contesteu en Espanyols o en català quan se us adrecen en Espanyol, ... ? Aquest comportament no és pas la collonada que ens volen fer empassar de l'educació, l'universalisme, etc. Jo mateix parlo sis llengües i em nego a parlar espanyol arreu del món on em trobo aquests cafres.
Jordi (Català i Suís)
És evident que ja som a l'etapa de l'atac massiu als Catalans arreu dels PPCC. I curiosament, els Espanyols parlen obertament de la imposició del català. Per què no us desperteu de l'anestèsia i boicoteu tot el que és Espanyol, fet en Espanyol, productes Espanyols i llur llengua ? Voleu ésser identificats a aquesta "sale race" ?
un català
Estic completament d'acord amb el Jordi.Excepte pagar impostos,lo demés ja fa temps que ho he possat en pràctica i em sento millor.Proveu.
Jordi(Català i Suís)
El diari Le Temps (francòfon) va fer fa uns anys una visita a Flandes. Molt interessant. Explicaven que els joves flamencs rebutjaven parlar francès. Només la gent gran els responia en francès. Aleshores havien de parlar en anglès. A CH jo sempre he parlat anglès amb els suïssos alemànics. Així, doncs, Catalans, teniu l'eina fatal per derrotar els Espanyols: la llengua. I us sorprendreu del nivells estratosfèric de ràbia que eixirà d'Ells.
Jordi (Català i Suís)
Els Espanyols són ja sense control. Imagino que TV3 només informa dels casos més bèsties d'odi als Catalans. Però hauria de fer-ho massivament. Els media Catalans haurien d'informar exhaustivament per tal d'eixir els Catalans de l'anestèsia "lliri a la mà" que "franchement, ça fait chier !". Una previsió per als propers anys: el desmantellament de l'Estat Espanyol, la probable integració dels PPCC i el més que probable desmantellament de la République Française.
Els Reis Mags són els pares
Secessionistes, fins que no sigueu capaços d'assumir les veritats evidents estareu en bucle. Comenceu per allò dels reis i així poc a poc fins que us adoneu que no hi ha república catalana, ni nació catalana ni països catalans i que els vostres estimats líders són els pares. Els pares que us han fet creure tots aquests anys en els reis mags.
Joan S.
Vergonyós lo de Tomelloso referint-se a violacions
Cor
Hi he viscut 5 anys, a Gant (Flandes de l'Est), i tot i el fred i la foscor a l'hivern, hi conservo molts amics i la considero la meva segona ciutat. Quan vaig decidir-me a parlar el meu flamenc elemental pel carrer veia la gent entusiasmada malgrat el meu accent i els meus errors. Aniré a la manifestació, és clar.
alerta
Tens tota la rao Jordi, nomes cal veure el que ha fer el boe traduint noms de comarques catalanes en unes paraules que ningu fara servir a casa nostre nomes els autoritaris/okupas, per aixo els naranjitos no paran de tocar els ous atacant la nostra llengua i cultura
ferran
Ara entenc perqué els turistes flamencs que venen a la Costa Brava son tots baixets, bruns i amb bigoti. Tenen un rebesavi de Tomelloso!!! Ves per on.
Oh! Salvadó mi Salvadó
Com sempre, ploramiques, victimistes, manipualdores, xantatgistes, covards, mentiders, supremacistes i feixistes, així són els independentistes.
Elisa
Totalment d'acord amb el Jordi, a vegades en la distancia les coses es veuen mes clares, ja veus que aquí hi ha gent que viu a catalunya i sembla que els tenen ben manipulats, com aquest que de aquí dalt del Oh! Salvadó...
Francesc
A Barcelona hi tenim un carrer candidat a rebatejar-lo com a Flandes: el carrer Sancho d'Avila, que va ser el militar que va ordenar el brutal saqueig d'Anvers el 1576
JOSEP
COM SEMPRE L'ESPANYOLADA OPINAN ESTIL ROBOT LA TECNICA JA ES CONEGUDA
Gad
Morint de set,abans de veure un rioja,veuria el pixat d'euga.

envia el comentari