Els camises taronges

"A hores d'ara, és gairebé impossible distingir entre les línies editorials dels diaris de Madrid, de la mateixa manera que no és fàcil identificar alguna diferència entre els discursos del PSOE i el PP"

Albert Rivera cavalca sobre la catalanofòbia per la via de ser sempre el més dur contra els catalans. La societat espanyola, que -amb honorables excepcions- es va commoure poc pels atemptats a Barcelona i Cambrils i no gens per les agressions policials a la gent que volia votar és un entorn favorable per a receptes populistes (aquestes sí) que es dediquin a remoure les baixes passions de l'espanyol mitjà, adoctrinat ininterrompudament en el nacionalisme expansiu des de l'escola franquista. Les tertúlies de Madrid han passat de reclamar un càstig exemplar contra els líders del procés a exigir la humiliació pública de tots els independentistes a través dels càrrecs electes a qui van votar.

 

A Espanya, no hi ha una alternativa seriosa a l'hegemonia ideològica de la FAES. A hores d'ara, és gairebé impossible distingir entre les línies editorials dels diaris de Madrid, de la mateixa manera que no és fàcil identificar alguna diferència entre els discursos del PSOE i el PP. Per això, l'única disidència visible és la de Ciutadans, que abandera la destrucció completa de les diversitats nacionals que encara aguanten dempeus, malgrat els embats del nacionalisme d'estat. Arrimadas s'autoproclama el futur d'una Catalunya espanyola, però que encara necessitarà més mà dura i més espanyolització. En definitiva, Rivera s'atreveix a dir, clar i castellà, el que els espanyols pensen de veritat. Els camises taronges avancen.

 

Com deia José Antonio Primo de Rivera, "nosaltres estimem Catalunya per espanyola, i perquè estimem Catalunya la volem més espanyola cada vegada, com el País Basc". I Albert Rivera ja comença a estimar també Euskadi, votant en contra del concert econòmic i la quota. Ciutadans ha obert el segon front, el que segarà l'herba sota els peus de Rajoy, que necessita el PNB per sobreviure. Urkullu i els seus s'han equivocat. L'"a por ellos" els inclou.
Comentaris
bau-trit
Reaccions de caverna poc intel-ligents. La història d'Espanya sempre ha estat un cúmul d'errors i despropòsits.
és un costum que l'hauríem de mirar de deixar
sempre hi posem els bascos dins del sac, i no, dins del sac només hi som nosaltres! els bascos bé que sabran dominar aquests castellans i treure'n un bon rèdit, com venen fent-ho fins ara, ells rai! som nosaltres que no hem entés que, anant de bon rotllo i dialogant aconseguirem presó, humiliació i menyspreu.
jennine
Els alemanys han guanyat la II guerra mundial
Guim
”Merecemos perder Cataluña. Esa cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana, su cerebro cojonudo (tiene testículos en vez de seso). (Unamuno)
Bru
La bombolla identitària espanyola seguix inflant-se. Rivera, el millor bufador de tots, ven buidor. Mentrestant, en el terreny dels fets, l'estat prepara la destral contra lis pensions. Aquesta és la dura realitat: Espanya ja no s'aguanta.
Susanna del Clot
Els bascos antigament dits "biscaïns i guipúscoans" sempre han pactat amb Castella des de l'any 1400 donant sempre suport al rei de Castella. Els bascos van donar suport a Castella el 1640,el 1714,el 1936 (amb entusiasme a Navarra i rendint-se a Santoña per mantenir privilegis mentres la joventut catalana lluitava i moria a l'Ebre defensant la República),van donar suport el 1978 per ratificar els seus privilegis de vasalls i han donat el seu suport directe o indirecte el 2017 contra Catalunya.
Com sempra
Com sempra, victimistas, ploramiques, xantajistas, manipuladós, mantiders, y cuvards, tot el discrus indapandantista es lu mateix, es la cunsacuensia dal aburragamén dels nostras univarsitaris, dons
Antoni
On puc trobar la llista completa de totes les empreses q han marchat de Catalunya? Ting dret a estar informat per poder decidir amb qui hem jugo els cuartos.
Carles
L estat espanyol te els anys contats, no s'aguanta per enlloc. Com tot imperi li arriva la seva fi. El que cal es que els nostres polítics ho vegin clar.
Marta de Sabadell
No sé que em jugaria que l'atemptat de la Rambla el van organitzar els espanyolots per frenar la independència !!!
Ricard
Senyor "com sempra" (falta d'ortografia inclosa). No li corregiré les nombroses faltes d'ortografia per manca d'espai. A banda d'agrair-li l'honorable i valent esforç d'escriure en pseudocatalà li haig d'agrair que em digui ploramiques, covard i mentider.... La meva dona, els meus fills i els meus amics encara no saben amb quina classe de monstre viuen. Vagi en compte amb l'odi i la mala llet, que no és bo per la salut, com a en Maza...

envia el comentari